Abdulkadir Konukoğlu Lisesi finallere yükseldi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Abdulkadir Konukoğlu Lisesi finallere yükseldi Türkiye okul sporları federasyonu ile milli eğimi bakanlığının birlikte organize ettiği liseler arası bayanlar futsal müsabakalarında Gaziantep’i temsil eden Abdulkadir Konukoğlu Lisesi finale yükseldi.

Adana’da 5 – 8 Ocak tarihleri arasında yapılan bölge turnuvasına Gaziantep Abdulkadir Konukoğlu Lisesi ile birlikte Adana Seyhan Çukurova Lisesi, Antalya Muratpaşa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Hatay Bedi Sabancı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi, Kayseri Ticaret Meslek Lisesi, Mersin Toroslar Kız Meslek ve Teknik Lisesi ve Osmaniye Düziçi Çeaş Anadolu Lisesi takımları katıldılar.

Turnuvanın ilk gününde Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesini 9 – 0 mağlup eden Abdulkadir Konukoğlu Lisesi, ikinci günde Kayseri Ticaret Meslek Lisesini 8 – 1 mağlup ederek yarı finale yükselmeyi garantiledikten sonra Hatay Bedi Sabancı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesini 7 – 5 ve son karşılaşmasında Antalya Muratpaşa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesini 6 – 4 yenerek Türkiye finallerine yükselmeyi garantiledi.

Şampiyonanın ardından gazetemizi ziyaret eden Abdulkadir Konukoğlu Lisesi bayan futsal takımı antrenörü Başar Ocak ve oyuncuları yaşadıkları sorunları anlattılar.

GAZİANTEP’TE İLK

Liselerarası bayan futsal liginde Gaziantep’ten ilk defa bir bayan futbol takımının Türkiye finallerine yükseldiğini açıklayan Abdulkadir Konukoğlu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Başar Ocak, “Tabi bu başarımız sporcularımızın kaybetmeme hırsları ile birlikte oldukça yetenekli oyunculardan kurulu olmasından kaynaklanıyor. Türkiye finallerinde de bu azimle mücadele ettiğimiz takdirde şampiyonluk kupasını şehrimize getireceğiz” dedi.

ANTRENMAN SAHASI BULAMIYORLAR

Önemli sorunlarının arasında antrenman yapabilecek bir saha bulamadıklarını söyleyen Abdulkadir Konukoğlu Lisesi Bayan utsal takımı oyuncuları, “Okulumuzda salonumuzun olmaması nedeniyle çalışmalarımızı devamlı değişik alanlarda yapıyoruz, bu da derslerimiz ve zamanımız açısından önemli sorun teşkil ediyor” diye konuştular.

ULAŞIM SORUNU YAŞIYORLAR

Özellikle Gaziantep dışında yaptıkları müsabakalarda ulaşım sorun yaşadıklarını belirten sporcular, “Örneğin Adana deplasmanına giderken beden eğitimi öğretmenlerimizin şahsi araçları ile iki araçla birlikte gitmek zorunda kaldık. Mesela Antalya’da yapılacak finallere nasıl gideceğimiz henüz netlik kazanmadı. Ulaşım konusunda sıkıntılar yaşıyoruz” dediler.

SPONSOR DESTEĞİ BEKLİYORLAR

Okul takım ile birlikte aynı zamanda Gazikent Bayan Futbol takımında da oynadıklarını söyleyen genç bayanlar, “Hem okulumuzun hem da oynadığımız Gazikent bayan futbol takımımızın ne yazık ki sponsoru bulunmuyor. Okul olarak Türkiye finallerine yükseldik ve şehrimizde ilk defa böyle bir başarı elde ediliyor ama ne yazık ki şu ana kadar bizlere en ufak destek dahi veren olmadı. Gazikent bayan takımında ise grubumuzda 2. sırada bulunuyoruz ve her sene Gaziantep adını başarılı bir şekilde temsil ediyoruz yine o tamımızda da hiçbir kurum ve kuruluş çıkıp ta sizlerin bu başarısına destek olalım demiyorlar. Eğer duyarlı kuruluşlar bizlere sponsor desteği verirlerse bu başarılarımız daha da büyük boyutlara ulaşacaktır” diye konuştular.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Abdulkadir Konukoğlu Lisesi finallere yükseldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin