Abdurrahim Karakoç için anma programı düzenlendi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk-İslam Vakfı’nda, Salı günleri geleneksel hale gelen ve 14.sü Gerçekleştirilen “Gençlerin Kitapları, Kitapların Gençleri” programında bu hafta Abdurrahim Karakoç’un “Vur Emri” şiir kitabı değerlendirildi.

Şair-Din Görevlisi Mehmet Baycan Bey, “Türk Edebiyatının Haykıran Sesi: Abdurrahim Karakoç” başlığı altında bir sunum yaptı. Karakoç’un şiirlerinin açık, anlaşılır bir nitelikte ve uzun ömürlü olduğuna, yüz yıllar boyunca şiirlerinin yaşayacağına değindi. Baycan: “Günümüzde çok sayıda şiir yazan şair vardır fakat yazılan şiirlerin okuyucuda karşılığının olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Abdurrahim Karakoç’un şiirlerinin güncelliğini hiçbir zaman yitirmeyeceğini söyleyebilirim.” İfadelerini kullandı. Müdavimler, Abdurrahim Karakoç’un “Hakim Bey”, “Doktor Bey”, “İsyanlı Sûkut” ve “Mihriban” gibi birçok şiirini okudular. Sanatçı Davut Kılıç Bey, merhum Abdurrahim Karakoç’un bestelenmiş şiirlerinden birkaç eseri icra etti. Programın sonunda, başta Abdurrahim Karakoç olmak üzere bütün kalem köroğullarının aziz ruhlarına fatiha okundu. Programa, Oğuzeli İlçe Vaizi Mehmet Emre Bey ve 30 civarında müdavim katıldı. Önümüzdeki hafta yapılacak olan etkinliğin kitabı olan Yavuz Bülent Bakiler’in “Arif Nihat Asya İhtişamı” eseri katılımcılara dağıtıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Abdurrahim Karakoç için anma programı düzenlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin