Adını Gazi’den Alan Şehre Atatürk Düşmanı Yazar Yakışmadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adını Gazi’den Alan Şehre Atatürk Düşmanı Yazar Yakışmadı

Atatürk’e yönelik hakaret içerikli yayın ve paylaşımlar yapıp cumhuriyet düşmanı ilan edilen Yazar Mustafa Armağan’ın  Şahinbey Belediyesince davet edilen  Kitap Günleri etkinliğine  katılması büyük tepkiye neden oldu.

Atatürk düşmanı yazar Mustafa Armağan’ın  Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Günleri etkinliğine  katılması adını Gazi’den alan şehre yakışmadı.

Olası bir olumsuz duruma karşı Atatürk düşmanı yazar Armağan’ı korumak için  polis tarafından geniş çaplı bir güvenlik önlemi alınırken, etkinliğin düzenlendiği binaya CHP, ADD ve STK’ların girmesi engellendi. Gaziantep Haber

Adını Gazi'den Alan Şehre Atatürk Düşmanı Yazar Yakışmadı

MECLİS ÜYESİNE: “700 GÜN BURAYI KULLANABİLİRSİN”

Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki düzenlenen etkinliğe alınmayan CHP Şahinbey Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Şencan anlam veremediği durumu il emniyet müdür yardımcısına sordu. İl emniyet müdür yardımcısının ‘Bu bina ne zamandır beri var 700 gündür. 700 gün  burayı kullanabilirsin yalnızca bugün  böyle bir karar var’ sözlerine tepki gösterip, “Ben bu etkinliğin yapılmasında oy kullandım. CHP Şahinbey Belediyesi Meclis üyesiyim Benim içeri girmeme engel olamazsın ki burası benim binam zaten. Ben buranın yöneticisiyim.  Ben meclis üyesiyim seçilmişi sen hangi  kanunla beni içeri almıyorsun” dedi. Adını Gazi’den Alan Şehre Atatürk Düşmanı Yazar Yakışmadı

Cumhuriyet düşmanı ilan edilen Yazar Mustafa Armağan’ın davetine tepki gösteren CHP Gaziantep eski İl Başkanı Mehmet Sait Köse ise, “Gaziantep’te ismini taşıdığı Şahinbey’in belediye başkanı olan halkın oylarıyla başa gelen ama halkından korkan bir belediye başkanının bu ülkenin kurucusuyla ilgili olmak üzere 15 aylık bir mahkeme kararı olan haini karşımıza bize konuşmacı diye getirdi, dayattı. Ancak görüyor ki halk bunu istemiyor. Yarın da kendilerini istemeyecekler bu şehit topraklarında bu tür hainlerin hiçbir zaman yeri olmamalı gelmemeli çağrılmamalı çağırıyorsa da götürsün evinde misafir etsin. Burada halk gereken tepkiyi ve dersi vermiştir. Umarım bu dersten ilgililerin hepsi cevabı almıştır” diye konuştu.

BELEDİYE ADINA BİR UTANÇ KAYNAĞI OLMASI LAZIM

Atatürk düşmanı yazar Mustafa Armağan’ın davet edilmesi Şahinbey Belediyesi tarafından utanç kaynağı olması gereken bir durum olduğunu belirten Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gaziantep Şube Başkanı İsmail Tüter de, “Faşizmin ayak seslerini duymaya başladık. Halkın salonuna halk alınmıyor. STK başkanları alınmıyor. Parti temsilcileri alınmıyor. Sadece öğrencilere has olduğu söylenen bir bahaneyle salona girmemiz engellenmiştir. Atatürk ve cumhuriyet düşmanı Mustafa Armağan adından da utanıyorum. Çünkü adı liderimizin Mustafa Kemal Atatürk’ün adıdır. O adını değiştirmesini istiyorum. Armağan’ın bu salonda kabul edilmesi davet edilmesi Şahinbey Belediyesi adına bir utanç kaynağı olması lazımdır. Bu kadar haksızlık ve adaletsizlik hiçbir yerde görüşmemiştir. Bu halka karşı yapılan bir zulümden ibarettir. Atatürk’e hakaretten 15 ay hapis cezası yemiş bir yazarın Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ederek soysuzlaştığı bir kişinin Gaziantep’e getirilmesi bir suç 3 sene önce biz bunu karşılığını verdik. Bu gün Tahmazoğlu bizden bunun karşılığını almak için getirdi. Biz bunları biliyoruz faşizme karşı mücadelemiz sürecektir. Yolumuz Atatürk’ün yoludur. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk  ve askerleri” şeklinde konuştu.

Yazar Armağan’ı protesto eden kalabalık bir grup ise “Mustafa Kemal’in askerleriyiz.  Atatürk düşmanı hesap verecek” diyerek tepki gösterdi. Vatandaşlar, Atatürk düşmanı yazar Armağan’ın Gaziantep’e getirilerek polisle halk arasında gerginlik yaşatılmak istendiğini söyledi.

Sağlık Haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Adını Gazi’den Alan Şehre Atatürk Düşmanı Yazar Yakışmadı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin