Reklam
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Ailelere ‘Okullar açılmadan kızamık aşılarını tamamlayın ’ uyarısı

Ailelere ‘Okullar açılmadan kızamık aşılarını tamamlayın ’ uyarısı

featured
Ailelere ‘Okullar açılmadan kızamık aşılarını tamamlayın ’ uyarısı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hekimi Uzm. Dr. Zühal Ümit, kızamık vakalarında artış olduğuna dikkat çekerek “Bu yaz döneminde okullar başlamadan önce eksik doz aşılı çocuklarımızın da mutlaka aşılarını tamamlamasını önermekteyiz” dedi.

Manisa Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hekimi Uzm. Dr. Zühal Ümit, son dönemlerde dünya genelinde artan kızamık vakalarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Kızamık hastalığının ciddi komplikasyonlara sebebiyet verebildiğini söyleyen Uzm. Dr. Ümit, “Kızamık çocukluk döneminde daha sık görülen bulaşıcı bir hastalıktır. Solunum yoluyla bulaşmaktadır. Ateş ve döküntüyle seyreder. Ciddi komplikasyonlara sebebiyet verebilir. Son dönemde göçler sebebiyle dünya genelinde kızamık vakalarında artış vardır. Ülkemizde de Sağlık Bakanlığının verilerine göre kızamık vakalarında artış vardır ve vakaların çoğu da İstanbul ’dadır. Bizim ülkemizdeki kızamık artışındaki en önemli sebep göçler ve eksik aşılı çocuklardır. Bu eksik aşılı çocukların sebebi de; pandemi döneminde çocukluk dönemi aşılarının yapılmasındaki azalmadır. Eksik aşılı çocuklar için mutlaka bu yaz döneminde eksik aşılarının yapılmasını önermekteyiz. Bu dönemde çocuklarımız 9., 12. ay ve 4 yaş aşılarını olmalıdır” dedi.

Reklam

“Okullar başlamadan aşıları yaptırın”

Okulların açılmasıyla beraber çocukların birbirleriyle daha çok temas edeceği nedeniyle aşıların yaptırılmasının önemli olduğunu vurgulayan Ümit, “Kızamık vakasıyla temas eden hastalar ilk 3 gün içerisinde kızamık aşılarını olmalıdır. Türkiye ’de kızamık vakalarında artış mevcuttur. Ateş ve döküntüsü olan, kızamık şüphesi olan hastalar en kısa zamanda ilgili sağlık kuruluşlarına başvurmalıdır. Bu sağlık kuruluşlarında izole edilmeli ve gereken tetkikler yapılmalıdır. Bu dönemde çocukların 3 doz aşı olması önemlidir. Bu yaz döneminde okullar başlamadan önce eksik doz aşılı çocuklarımızın da mutlaka aşılarını tamamlamasını önermekteyiz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ailelere ‘Okullar açılmadan kızamık aşılarını tamamlayın ’ uyarısı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.


Warning: Undefined variable $nonce in /home/u982890001/domains/narkozhaber.com/public_html/wp-content/themes/kanews/class/Util/Kai.php on line 223
KAI ile Haber Hakkında Sohbet