AK PARTİ GAZİANTEP ADAYLARINI BELİRLEDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK PARTİ GAZİANTEP ADAYLARINI BELİRLEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’in Büyükşehir adayı Fatma Şahin ile 9 ilçenin adaylarını onayladı.

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri nedeniyle AK Parti Büyükşehir ve ilçe adaylarının tamamını belirledi. Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Fatma Şahin’i, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha önce açıklarken, 9 ilçenin de adaylarını belirledi.

ŞAHİNBEY

Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediye Başkanlığı için yeniden yarışacak. 5 yıllık görevi süresince başarılı işlere imza attığı ve anketlerde isminin öne çıktığı göz önüne alınarak yeniden başkan adayı gösterilen Tahmazoğlu’na Şahinbey AK Parti ilçe başkanı Osman Toprak ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Fatma Şahin’in destek olduğu öne sürüldü.

ŞEHİTKAMİL

Ankara’da sürdürülen güçlü kulislerin ardından Rıdvan Fadıloğlu AK Parti’nin Şehitkâmil Belediye Başkanlığı için onay almayı başardı. Şehitkamil Belediye başkanlığı süresince mütevaziliği ile bilinen Fadıloğlu’nun adaylığı sürpriz olmadı.

OĞUZELİ

Oğuzeli Belediye Başkan adayı Av. Süleyman Akgün oldu. AK Parti’nin Oğuzeli ilçe belediye başkan adayı Bekir Öztekin’in aday olmayacağını açıklamasının hemen ardından, belediye başkanlığı için Oğuzeli’ne birçok aday talip olmuştu. MHP’nin güçlü olduğu Oğuzeli’nde MHP oylarını alacağı düşünülen Süleyman Akgün AK Parti belediye başkan adayı gösterildi. AK Parti Oğuzeli ilçe başkanı da istifa ederek belediye başkanlığına aday olmuştu. Eski ilçe başkanı Mehmet Taşdemir ve Süleyman Akgün arasında anlaşma sağlandığı ve birbirine destek olacağı gelen bilgiler arasında! Oğuzeli 14 Mart yerel seçimlerine CHP adayı Ufuk Maraş, MHP adayı Mehmet Sait Kılıç ve AK Parti adayı Süleyman Akgün’le çekişmeli bir yarışa gireceği bekleniyor. Geçtiğimiz seçimlerde çok az bir farkla Oğuzeli belediye başkanlığını kaybeden MHP Belediye Başkan adayı Mehmet Sait Kılıç’ın ismi kulislerde sıkça konuşuluyor. Akgün’ün zorlu rakipleri karşısında nasıl bir yol izleyeceği merak konusu!

İSLAHİYE ADAYINI BULDU

AK Parti’nin en fazla aday adayı olduğu İslahiye ilçesi adayını buldu. AK Parti sürpriz bir kararla Belediye Başkanlığına Ticaret Odası Başkanı Kemal Vural’ı aday gösterdi. AK Parti renkli adaylarla gündeme oturan İslahiye İlçesinden aday adaylık başvurusu bile olmayan İslahiye Ticaret Odası Başkanı Kemal Vural’ı aday göstererek İslahiye’de şaşkınlık yarattı. İslâhiye’de sular durulmayacak gibi gözüküyor. AK Parti’den aday olan Mehmet Hamzaoğlu ani bir kararla MHP’den, yine AK Parti’den aday olan Ahmet Günebakan’ın da Saadet Partisi’nden adaylığını açıklaması aday belirleme sürecinde yaşanan sıkıntıyı gözler önüne seriyor. AK Parti’nin İslahiye’de 14 belediye başkan aday adayı bulunuyordu.

NURDAĞI’NA SÜRPRİZ ADAY

AK Parti Nurdağı Belediye Başkanı Orhan Yılmaz’ın yeniden aday olacağı konuşulurken Sakçagöz belediye başkanlığını sürdüren Hasan Diken’in Nurdağı’ndan aday gösterilmesi bomba etkisi yarattı. Nurdağılı seçmenlerin anketlerde ‘Yeni Bir Yüz’ adayla seçimlere girmesi gerektiği yönündeki uyarılardan sonra AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Hasan Dilek’in ismini önerdi. Uzer’in bu isteğini de AK Parti Genel Merkezi olumlu bakarak, Hasan Dilek’le Nurdağı’nda seçimi kazanabileceği kararını verdiği bildirildi.

NİZİP’TE AKDOĞAN’LA YOLA DEVAM

AK Parti 2014 yerel seçimlerinde, 10 yıldan bu yana belediye başkanlığı yapan Fevzi Akdoğan’la yola devam etme kararı aldı.

KARKAMIŞ’TA KOCAASLAN

Karkamış’ta bir dönem CHP’den bir dönem de AK Parti’den seçilen Nuh Kocaaslan’ın 3. Kez belediye başkanlığı için yarışacak.

ARABAN’DA YENİDEN

AK Parti’nin Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ile AK Parti’nin Araban İlçe Başkanı Ali Ömeroğlu arasında uzun zamandır süren çekişme Özdemir’in yeniden aday gösterilmesiyle son buldu. AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın desteğiyle tekrar Mehmet Özdemir’in gösterilmesine karar verildiği öne sürüldü.

YAVUZELİ’NDE SAKAROĞLU

AK Parti’nin Yavuzeli ilçesinde mevcut belediye başkanı yeniden aday! AK Parti yeniden “Mustafa Kemal Sakaroğlu” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AK PARTİ GAZİANTEP ADAYLARINI BELİRLEDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin