AK Parti Sözcüsü Çelik: “Türk Askeri Kıbrıs’tan Çekilmeyecek”

featured
AK Parti Sözcüsü Çelik: “Türk Askeri Kıbrıs’tan Çekilmeyecek”
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Sözcüsü Çelik: “Türk Askeri Kıbrıs’tan Çekilmeyecek”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ziyaretinde yaptığı açıklamalara yönelik, “Türk askerinin oradaki varlığı kalıcıdır, Türk askeri oradan çekilmeyecek. Ne garantörlüğün modası geçti ne de Türk askerinin orada bulunmasının sebepleri ortadan kalktı” dedi.

Çelik, “Türk askeri Kıbrıs’ta herhangi bir şekilde işgal gücü değildin tam tersine barış gücüdür. Türk askeri oraya katliamları, soykırımı ve zulümleri önlemek için gitmiştir. Zaman zaman ortaya çıkan bazı eylemlere baktığımızda maalesef bu katliamların halen mantığını taşıyan bazı kesimlerin aynı ırkçı yaklaşımları üretmekle meşgul olduklarını görüyoruz. Türk askerinin oradaki varlığı kalıcıdır, Türk askeri oradan çekilmeyecek. Orada bir barış gücü olarak bulunuyor Türk askeri. Zaman zaman şunu söylüyorlar; garantörlük ve askerin orada bulunmasının modası geçti diyerekten. Ne garantörlüğün modası geçti ne de Türk askerinin orada bulunmasının sebepleri ortadan kalktı. Doğu Akdeniz’deki gaz kaynaklarını bile paylaşmak istemeyen, KKTC’deki kardeşlerimiz ile eşit iki egemen toplum olarak yaşamak istemeyen bir yaklaşım bizzat Rum kesimi tarafından resmen ifade ediliyor. Herkesin şunu bilmesi gerekiyor; bugün KKTC diye bir devletin varlığı, Kıbrıs Türk davasının güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi, Kıbrıs’taki Türk halkının barış içinde yaşaması silahlı kuvvetlerin oraya yaptığı kahramanca müdahaleden sonra, oradaki zulümleri, oradaki katliam şebekelerini ortadan kaldırmasından sonra esas amacına ulaşmıştır. Silahlı kuvvetlerimiz orada kalıcıdır. Garantörlüğün herhangi bir şekilde modası geçmiş değildir. Modası geçmiş olan şey şudur: Sürekli olarak masaya aynı tezlerle oturuyor Rum ve Yunan tarafı. Sürekli olarak hiçbir şey vermeden her şeyi almak istiyor. Türk tarafının egemenlik haklarını gasp etmek istiyor, Türk tarafından toprak istiyor, doğal kaynakların bölüşümüne yaklaşmıyor ve ondan sonra da diyor ki biz anlaşamadık masadan kalkalım. Her seferinde Rum kesimi yüzünden müzakereler tıkanıyor. Asıl modası geçmiş olan bu döngüdür. Bundan sonrasında artık iki eşit devlete dayanan müzakere modeli masaya gelmelidir ve bu ciddi bir şekilde müzakere edilmelidir” ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti MYK toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylar ile ilgili çeşitli devletlerin açıklamalarını yakından takip ettiklerini kaydeden Çelik, “Bu açıklamalarda Türkiye’nin egemenlik hakkına dönük olarak hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz yaklaşımlar, cümleler söz konusu. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz. Kendi ülkelerindeki olaylar ile ilgili detaylı anlayış bekleyenler bizim ülkemizdeki olaylar ile ilgili son derece kaba saba standart açıklamaları yapmakla yetiniyorlar. Türkiye’de bu açıklamaların ifade ettiği gibisinden bir durum söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylara ilişkin Çelik, “Anayasanın, yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde ‘atanmış bir yöneticiyi biz yönetici olarak kabul etmiyoruz’ ifadesinin ötesinde, demokratik protesto hakkını da aşan bir biçimde fiziki engelleme, rektörlük binasını muhasara altına alma, üniversite yönetimini çalıştırmama gibi bir noktaya gelince doğal olarak güvenlik güçlerinin buna müdahalesi söz konusu olacaktır. Daha önceki üniversitelerde hangi metotla rektör atanmışsa bu üniversiteye de aynı metotla rektör atanmıştır. ‘Bu atama yasaldır ama meşru değildir’ gibi bir argüman üretilmesi doğru değildir” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AK Parti Sözcüsü Çelik: “Türk Askeri Kıbrıs’tan Çekilmeyecek”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin