Akademisyen Arıboğan, “Erkeklere uygulanan pozitif ayrımcılık son bulsun”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akademisyen Arıboğan, “Erkeklere uygulanan pozitif ayrımcılık son bulsun”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in daveti üzerine, Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda Programı’na katılan akademisyen Deniz Ülke Arıboğan yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Pozitif ayrımcılığa eğer bir gün biri son verecek olursa o siz olursunuz diye tahmin ediyorum” dedi.
Baba ocağı Gaziantep’te “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda Programı” nda konuşan ünlü Türk Akademisyen Deniz Ülke Arıboğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kadınlara pozitif ayrımcılık istemediklerini fakat erkekler için uygulanan pozitif ayrımcılığın son bulması gerektiğini dile getirdi.

“UYGULANAN POZİTİF AYRIMCILIĞA BİRİ SON VERECEKSE O SİZ OLURSUNUZ”

Arıboğan konuşmasında: “Fikriyat meselesinde kadınların çok fazla dahil edilmediği süreçleri söyleyebilirim. Bunu sadece tipik hormonal bir farklılık üzerinden ya da bir cinsiyet farklılığı üzerinden değerlendirmek doğru değil. Üniversitelerde kadın temsiliyeti çok düşük yani rektör ve kadın oranı rektör ve dekan oranı %4 civarında, %8 civarında da rektör. Sadece rektörler açısından söz edebiliriz. Akademisyenler %35-40 civarında. Yani dünyanın en yukarısına kadar gidebilen bir durumda. Valilerimize bakıyoruz üç beş tane, belediye başkanlarına bakıyoruz üç beş tane farkına varamadığımız bir blokaj var. Hep şunu söylüyorum, yine tekrar edeceğim: Kadınlara pozitif ayrımcılık istemiyoruz fakat erkekler için uyguladığınız bu pozitif ayrımcılığa son vermenizi rica ediyoruz. Bir bürokratı, bir müsteşarı atarken içinizden hep rica ediyorum erkek vali, erkek bürokrat, erkek müsteşar atadım diye başına bir erkek lafını koyun kaç tane erkek atacağımızı bir fark edelim. Çünkü erkeği cinsiyetsiz olarak atamalar yapılıyor, yukarı doğru gidiyor. Fakat kadın olunca adı kadın rektör, kadın vali, kadın belediye başkanı oluyor. Söylediğimiz şey farkına varılmadan yüz yıllardır erkekler için uygulanan bu pozitif ayrımcılığa eğer bir gün biri son verecek olursa o siz olursunuz diye tahmin ediyorum. Bu konuda adım atacağınızı düşünüyorum. Büyük Türkiye fikrinin oluşunda katkınız olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Gaziantep Haberler      Gaziantep Son Dakika     Gaziantep Sağlık

https://youtu.be/2VS_0zp4gIE

DENİZ ÜLKE ARIBOĞAN KİMDİR?

Deniz Ülke Arıboğan, 21 Ocak 1965 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Türk akademisyen olan isim 1993 yılında doktor, 1998 yılında doçent unvanlarını aldı. Arıboğan, İskoçya St. Andrews Üniversitesi’nde Uluslararası Güvenlik Okulunu bitirerek terör ve güvenlik konularında uzmanlaşmıştır.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesinde tamamlayarak, 1995 yılında İskoçya’da bulunan St. Andrews Üniversitesinde Terörizm ve Uluslararası Güvenlik Okulunu bitirdi.
Deniz Ülke Arıboğan İstanbul Üniversitesi, Hava Harp Okulu ve Harp Akademilerinde dersler verdi. 2007-2010 yılları arasında farklı vakıf üniversitelerinde Rektörlük ve Mütevelli Heyet Üyeliği görevlerini üstlendi. 2016-2017 yılları arasında Oxford Üniversitesi St. Antony’s College’de misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı.
Prof. Arıboğan halen Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Üsküdar Üniversitesi Politik Psikoloji Merkezi (PPM) Müdürü olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
IDI (International Dialogue Initiative) yönetim kurulu üyesidir. Aynı zamanda “Dünya Sanat ve Bilimler Akademisi” üyesidir.
Arıboğan, Oxford U¨niversitesi CRIC (Centre for the Resolution of Intractable Conflict) Merkezinde kıdemli üyedir.
Eserleri
Travmaların Gölgesinde Politik Psikoloji, İnkılap Kitabevi, 2020
The Wall, İnkılap, 2019
Duvar, İnkılap Kitabevi, 2017
Büyük Resmi Görmek, İstanbul, Timaş Yayınları, 2013
Geleceğin Haritası, İstanbul, Profil Yayınları, 2008
Uluslararası İlişkiler Düşüncesi, İstanbul, Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları, 2007 (Genişletilmiş yeni basım)
Dil İnsanı Konuşur, İstanbul, TOÇEV yayınları, 2006
Tarihin Sonundan Barışın Sonuna, İstanbul, Timaş Yayıncılık, 2003; Yeni basım Nefretten Teröre, Ankara, Ümit Yayıncılık, 2004
Çin’in Gölgesinde Uzakdoğu Asya (editör), İstanbul, Bağlam Yayınları, 2001
Kabileden Küreselleşmeye, İstanbul, Sarmal Yayınları, 1998, 2. baskı, Mavi Ada Yayıncılık, 2000
Globalleşme Senaryosunun Aktörleri, İstanbul, Der Yayınları, 1996
Uluslararası İlişkiler Sözlüğü, (edt.) Faruk Sönmezoğlu, ortak yazar; Deniz Ülke Arıboğan, Beril Dedeoğlu, Gülden Ayman, İstanbul, Cem Yayınevi, 1993, İstanbul, Der Yayınları, 2. baskı 1996, 3. baskı 2000

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Akademisyen Arıboğan, “Erkeklere uygulanan pozitif ayrımcılık son bulsun”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin