AKYILDIZ, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKYILDIZ, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDIMilliyetçi Hareket Partisi’nin Esenyurt’taki binasına yapılan saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için tüm yurtta gıyabi cenaze namazı kılındı.

Esenyurt’ta MHP Seçim ve İrtibat Bürosunun açılışı sırasında yapılan alçak saldırı’da şehit olan Yusufiyeli Cengiz Akyıldız, bugün son yolculuğuna uğurlandı.  Şehit Akyıldız için Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

Esenyurt’ta MHP Seçim ve İrtibat bürosunun açılışı sırasında yapılan alçak saldırıda şehit olan Yusufiyeli Cengiz Akyıldız, için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. On binlerce insan şehit Cengiz Akyıldız için doldurdu tarihi camiinin avlusuna ve tarihi bir manzara oluşturdu.

Fatih Camiisinde dualar göğe yükselirken, onbinler tekbirlerle bu duaya eşilik etti. Şehit Yusufiyeli Cengiz Akyıldız’ın cenaze törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel başkan yardımcıları, partililer, binlerce ülküdaşı ve sevenleri katıldı.

MHP’LİLER TÜM YURTTA GIYABİNDE CENAZE NAMAZI KILDI

MHP’nin Esenyurt’taki seçim bürosuna dün yapılan saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için Gaziantep’te gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına MHP İl Başkanı, Belediye Başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Gaziantep Ulu Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için dua edilirken, yaralılara da şifa dilendi. Cenaze namazının ardından bir grup sloganlar atarak hain saldırıyı kınadı, grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

AKYILDIZ, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDIRİZE’DE BASINA TEPKİ VARDI

Rize Orta Camisi bahçesinde ikindi namazının ardından bir araya gelen partililer, saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için dua edip, gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz ardından bir açıklama yapan MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, PKK’lı katiller tarafından kahpece şehit edilen partimizin basın danışmanı merhum Cengiz Akyıldız’ı diğer ülkücü şehitlerin yanına uçurduklarını ifade ederek “Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Cenneti mekân olsun. Kendisi için Rize’de bir gıyabi namaz kıldık. Kendisi şehit olmuştur. Ak Parti ve PKK’nın işbirlikçisi basını da lanetliyorum. Bu basının kendine gelmesi gerekiyor. AK Parti işbirlikçiliği ayrı bir şey PKK işbirlikçiliği ayrı bir şeydir. Kahpece yapılan saldırı sonucu kavga çıkmış gibi yansıtan basının niyeti bellidir. Savcılar gerekeni yapmalıdır. 30 Mart akşamı Allah’ın izni ile bu hareket onları sandığa gömecektir” diye konuştu.

Kendilerinin kılacağı gıyabi namazına hoca vermeyen Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan’ı da sert bir dille eleştiren Kazmaz, “Şehitlere kılınan namaz İslamiyet’in gereğidir. Buna müftü hoca vermedi. Hocalar içeride kaldı. Sağ olsun bizim hocamız arkadaşımız Abdullah hoca namazı kıldırdı. Eğer müftü bu şehit cenazesine bir hoca vermiyorsa bunun hesabı bir gün sorulur. Hesap dönecektir, balta dönecektir, gün gelecek hesap sorulacaktır” şeklinde konuştu.

Kılınan cenaze namazı sonrasında yapılan açıklamalarda provokasyona gelmeyeceklerinin altını çizen partililer yetkililere seslenerek, olayın bir an evvel aydınlanması gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AKYILDIZ, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin