Akyürek: “Yasal Düzenlemeye İhtiyaç Var”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyürek: “Yasal Düzenlemeye İhtiyaç Var”

Gaziantep İnternet Medyası Derneği (GİMDER) Başkanı Aydın Akyürek, basından sansürün kaldırılmasının 113. yıl dönümü nedeniyle birçok kesimin kutlama mesajı yayınladığını belirterek, ‘’Gelinen süreçte kutlamaya değil, yasal düzenlemelere ihtiyaç var. Dijitalleşen basın yayın organlarında çalışan basın emekçilerinin güvencesiz olması ise gelecek adına en büyük sorun oluşturmaktadır’’ dedi. Akyürek: “Yasal Düzenlemeye İhtiyaç Var”

‘’İNTERNET GAZETECİLİĞİ YASAL ZEMİNE OTURTULMALIDIR’’

24 Temmuz’un basın özgürlüğü adına bir milat olduğunu belirten GİMDER Başkanı Aydın Akyürek, ‘’Bugünde internet gazetecilerinin güvencesini sağlayacak yasal düzenlemelere ihtiyaç var. Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de yazılı basın kuruluşlarının küçülmeye gitmesi ve birçoğunun kapanması 10 binlerce basın emekçisini işsiz bırakmıştır. Şu an büyük bölümü internet gazeteciliği yapmaktadır. Ancak basın kartı alamıyorlar. Yasal güvenceleri yok. Bugün haber siteleri de erişim engelleriyle karşılaşıyorlar. 24 Temmuz Basın Bayramı’nı bu sıkıntılar içerisinde kutlamak ne mümkün. Bu nedenle acilen yasal düzenlemeler hayata geçirilerek, internet gazeteciliğine bir statü kazandırılmasını bekliyoruz’’ diye konuştu.

‘’GAZETECİLİK BÖLÜMLERİ İŞSİZLER ORDUSU MEZUN EDİYOR’’

GİMDER Başkanı Akyürek, mevcut işsiz gazetecilerin yanı sıra üniversitelerin ilgili bölümlerinde mezun olan gazetecilerinde sahada çıktıklarında istihdam sorunu ile yüzleştiklerine dikkat çekerek şunları söyledi: ‘’Medya çalışanlarının çoğu sendikasız, toplu sözleşmesiz. Bu durum internet gazeteciliğinde de devam ediyor. TÜİK işgücü istatistiklerine göre ; 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da gazetecilik bölümü mezunları, sosyal hizmet mezunlarının (yüzde 24) hemen ardından en yüksek işsizliğe maruz kalan kitle olmaktadır. Bu alanda da intörlük uygulamaları yasal düzenlemeye dahil edilmelidir.’’
Akyürek, GİMDER olarak internet gazeteciliği alanındaki yasal düzenlemeye göre çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu alanda güvence bekleyen basın emekçilerinin 24 TEMMUZ’u bir bayram gibi kutlayabilmeleri için mücadele edeceklerini de sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Akyürek: “Yasal Düzenlemeye İhtiyaç Var”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin