Ali Atalar’ın “Gaziantep Çocuk Oyunları” kitabı çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Ali Atalar’ın “Gaziantep Çocuk Oyunları” kitabı çıktı.

Atalar,  Kitapta 210 çocuk oyununu 300 sayfaya sığdırdığını belirterek “Sokağa çıkamadığımız şu günlerde keyifle okuyabileceğiz bu kitap ile Gaziantepliler çocukluk günlerini anımsayacak, çocuklarımız anne babalarının oynadığı oyunları öğrenecektir” dedi.

Eskiden çocuklar sokakta geleneksel oyunları oynar, bir birleriyle kaynaşır, arkadaş olurlar, paylaşmayı öğrenirlerdi. Bazen oyuna dalar havanın karardığını unuturduk.  Annemiz bizi azarlayarak eve çağırırdı. İşte yemek yemeyi unutturan o çocuk oyunları Ali Atalar’ın kitabında bir araya gelerek yeniden canlandı.Yakan top, Birdirbir, Yağ Satarım Bal satarım, Aç Kapıyı Bezirgan Başı gibi daha bir çok oyunu günümüz çocukları belkide hiç oynama fırsatı bulamadı. Tamda yaşadığımız zorlu süreçte evde kalan çocuklarımız bu kitaptan faydalanarak Çocuk Oyunlarını yeniden oynayabilme fırsatı bulabilecek.

Unutulmaya yüz tutmuş 210 çocuk oyununu bir kitapta toplayan Atalar, “Osmanlı’dan Günümüze Bakır Sanatı “isimli kitabı ile de Türkiye’de bakır sanatı üzerine bakır yapım teknikleri, bakır işleme teknikleri, bakırcılığın tarihçesi ve bakır formları konusunda araştırmalara yer vermişti. İlklere imza atan Gazeteci Ali Atalar yeni kitabıyla da yeni bir ilke imza atmıştır.

Ali Atalar'ın "Gaziantep Çocuk Oyunları" kitabı çıktı

Gaziantep’te 34 yıldan beri gazetecilik yapan ve çeşitli gazetelerde görev alan Ali Atalar’ın,  Osmanlı’dan Günümüze Bakır Sanatı, Gaziantep Folkloru, Gaziantep Kültüründe Oyun, Osmanlı Dönemi Antep evleri, Tarihe Tanıklık Eden Evler ve Saklı Sanatlar isimli araştırma kitapları ile Baklava Dürümü ve Anne Beni Bir Daha Doğurur musun? isimli öykü kitapları yayınlandı.
Ali Atalar yayınladığı kitapların yarı sıra Osmanlı Dönemi Bakır Eserler sergisi, Mutfak Kültüründe Bakır Sergisi, Osmanlı Dönemi El Sanatları sergisi, Antep Evleri fotoğraf sergisi, Tarihe Tanıklık Eden Evler fotoğraf sergisi ve Basının dünü bugünü isimli sergiler açmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ali Atalar’ın “Gaziantep Çocuk Oyunları” kitabı çıktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin