Ali Şahin müjdeyi verdi: Arjantin Milli Takımı Türkiye’ye gelecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ali Şahin müjdeyi verdi: Arjantin Milli Takımı Türkiye’ye gelecek!

Şahin, Türkiye’yi ve Gaziantep’i heyecanlandıran Arjantin- Türkiye maçının detaylarını Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneği ziyaretinde açıkladı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneği Başkanı Mezine Sırakaya ve yönetimini ziyaret etti.

“Arjantin Spor Bakanlığı teklifimizi olumlu karşıladı ve akabinde bizim Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan bir teklif mektubu istedi. Biz de inşallah Pazartesi günü bu teklifimizi göndermiş olacağız” ifadeleriyle müjdeyi verdi.

GATAD Başkanı Sırakaya, Şahin’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Basında yer alan Arjantin- Türkiye maçının Gaziantep’te oynanacak olması Kadın Taraftarlarda büyük heyecan uyandırdı. Vesile olduğunuz için çok teşekkür ederiz. Spor adına ve Arjantin –Türkiye arasındaki dostluk adına atmış olduğunuz bu adım Türk Futbol tarihine geçektir” dedi.

Latin Amerika ve Karayipler Parlamentosu (Parlatino) Türk Delegasyonu Başkanı, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Messi ve Arjantin milli takımını Türkiye’ye getirmek için çalışmaların son aşamaya geldiğini, Arjantin-Türkiye maçının Gaziantep’te oynanması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek dernek üyelerine spor ve sporcuya katıkları değer için teşekkür etti.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin; “Gazişehrimizi sadece bir milletvekili olarak Ankara’da değil ülkemizi de parlamenter olarak Latin Amerika ve Güney Asya’da temsil ediyorum. Latin Amerika’nın Avrupa Partamentosu gibi 23 ülkenin oluşturduğu ortak bölgesel parlamentosu var. Latin Amerika ve Karayipler Parlamentosu, kısaca parlatıno deniliyor. Avrupa Parlamentosunun Latin Amerika versiyonu. Geçtiğimiz yıl Türkiye bu parlamentoya gözlemci üye oldu ve yeni bir delegasyon oluşturuldu. Ben de bu delegasyonun başkanlığına getirildim. Ülkemizin Latin Amerika ve Karayipler’de ki siyasi, stratejik ve ekonomik ilişkilerini geliştirmek ve bölgesel menfaatlerimizi oraya taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Ali Şahin müjdeyi verdi: Arjantin Milli Takımı Türkiye’ye gelecek!

ARJANTİN PARLAMENTOSUNDA KONUŞAN İLK TÜRK PARLAMENTER GAZİANTEPLİ OLDU

Ermeni Diasporasının Fransa ve ABD’den sonra en etkin bölgenin Latin Amerika olduğuna dikkat çeken Şahin, “O bölgede karşı karşıya olduğumuz önemli sorunlar var. Ermeni diasporası bu bölgede oldukça etkin. ABD ve Fransa’dan sonra en etkin olduğu yer Latin Amerika bölgesi. Uzun yıllardır Türkiye – Latin Amerika ilişkileri ermeni diasporasının etkisi altında, rehin alınmış durumda. Bu bölgeyle ilgili ilişkilerimizi yumuşatmak, siyasi ve kültürel ilişkilerimizi daha da derinleştirmek için Parlatıno Türk Delegasyonunu oluşturduk ve delegasyon başkanlığını da ben yürütüyorum. İlk ziyaretimizi geçtiğimiz yılın şubat ayında Panama’ya gerçekleştirmiştik. Bu ilk toplantıda Arjantinli bir parlamenteri Parlatıno başkanı seçtik. Parlatıno’dan sonra da ilk ziyaretimi Arjantin’e gerçekleştirdim” diyerek, Arjantin Parlamentosunda konuşan ilk parlamenter olarak ta tarihe geçtiğini belirtti.

TÜRKİYE-ARJANTİN ARASINDA İLK MİLLİ MAÇ OLACAK

Şahin, “Bu süreçte Arjantinli Parlamenter ve Parlatıno Başkanı Silvia Giacoppo’ya Türkiye ile Arjantin arasında bugüne kadar hiç resmi veya özel bir futbol karşılaşmasının, milli maç müsabakasının olmadığını ve ilişkilerimizi normalleştirmek adına da böyle bir dostluk maçının çok iyi olacağını teklif ettik. Kendisi de olumlu karşıladı ve akabinde Parlatıno Başkanı Silvia’ı depremden bir hafta önce Türkiye’de ağırladık ve Türkiye’de bu teklifimi ben yineledim. Ardından bu konuyu TFF ve Gençlik Spor Bakanımız ile görüştüm ve onlarda son derece olumlu karşıladı. Ardından Parlatıno Başkanı Silvia Giacoppo, Arjantin’e dönünce Arjantin Futbol Federasyonu (AFA) ya bu isteğimizi iletti ve bir hafta sonrasında deprem yaşandı. Depremin ardından ben teklifimi yineleyerek, depremzedeler yararına Türkiye – Arjantin arasında, Türkiye de, mümkünse de deprem bölgesinin en büyük kenti olan, stadı sağlam olan ve şehrimizde çok sorun olmayan Gaziantep ilinde oynanmasını teklif ettim.

Ali Şahin müjdeyi verdi: Arjantin Milli Takımı Türkiye’ye gelecek!

DEPREMZEDE KADIN VE ÇOCUKLARINDA STATDA OLMASINI PLANLIYORUZ

Depremzede kadın ve çocuklarında stadyumda olduğu bir maç olmasını istedim. Depremzedeleri civar illerden Gaziantep’e te taşımak kolay olacaktır. Farklı bir şehre depremzedeleri taşımak daha zor olacaktır. Arjantin Spor Bakanlığı teklifimizi olumlu karşıladı ve akabinde bizim Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan bir teklif mektubu istedi. Biz de inşallah Pazartesi günü bu teklifimizi göndermiş olacağız. İnşallah bir aksilik olmaz, her şey sürecinde giderse Messi’yi ve Arjantin Milli Takımını Türkiye’ye getirmiş olacağız. Bunun ötesinde de planladığımız gibi bu karşılaşmayı Gaziantep’e taşıyabilirsek Gaziantep futboluna da önemli bir kazanım sağlamış oluruz. Gaziantep’i spor şehri haline getirmek istiyoruz. Spor şehri Gaziantep manifestosu ile ilerliyoruz. İnşallah bu maç oynandığında Bu manifestomuzu da taçlandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneği yönetimi ve üyelerin sorularını yanıtlayan Şahin daha sonra günün anısına üyelerle fotoğraf çektirdi.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
3
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ali Şahin müjdeyi verdi: Arjantin Milli Takımı Türkiye’ye gelecek!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin