ALLEBEN GÖLETİNDE SU SPORLARI PROJESİ İMZALANDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ALLEBEN GÖLETİNDE SU SPORLARI PROJESİ İMZALANDIGaziantep Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı ve Dış İlişkiler AB Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Alleben Göleti’nde Su Sporları Projesi sözleşmesi imzalandı.

İpek Yolu Kalkınma Ajansı’nda gerçekleşen imza törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, İpek Yolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan ve belediye yetkilileri katıldılar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Yerel yönetimlerin sorumluluğu altındaki turizm potansiyeline sahip yerlerin düzenlemesini yaparak, bölgenin turizm ve turist açısından cazibesini artırmak ve bölgesel gelişmeyi hızlandırarak, ilin turizm gelirindeki payının artırılması projenin genel amacını oluşturmaktadır” dedi.

Kentte herkesin denize gitme imkânı olmadığı için özellikle Gaziantep’te farklı cazibe merkezleri yaratma peşinde olduklarını Güzelbey, şöyle devam etti: “Genel amaç doğrultusunda, Gölet üzerinde Su Kayağı Projesi’ni gerçekleştirerek Alleben Göletinin cazibesini artırmaya başlamak ve bu suretle turizm altyapısını güçlendirerek bölge halkına istihdam imkânı sunmak olarak gerçekleştirilmesi düşünülmektedir.

ALLEBEN GÖLETİNDE SU SPORLARI PROJESİ İMZALANDI

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından %75 finanse edilen projenin toplam bütçesi 1 Milyon 823 Bin TL’dir. Alleben Göleti’nden insanlarımızın yararlanmasını istiyoruz. Geçtiğimiz yıl burada kürek yarışları yaptık, büyük ilgi çekti. Yelken yarışları da planlıyoruz. Alleben Göleti projemizin birkaç fonksiyonu olacak. Birincisi bungalov köyü yapacağız, burayı insanlar 10-15 günlük kiralayabilecekler. Bunların yanı sıra büyük bir yüzme havuzu ve su kayağı tesisi yapacağız. Bu çerçevede, piknik yerleri, çay bahçeleri, restoranlar olacak” diye konuştu.

Seyir terasları da yapacaklarını ifade eden Güzelbey, ‘Göletin içinde su ve ışık oyunları gösterisi sunulacağını, bütün tesisleri, 2013 yılı sonuna kadar bitireceklerini ve Alleben Göleti’ni bir cazibe merkezi haline getireceklerini’ söyledi.

Gaziantep, Kilis ve Adıyaman’da çeşitli kurum ve kuruluşlarla proje çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyleyen İpek Yolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, “Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı projeleri mevcut. İpek Yolu Kalkınma Ajansı olarak bu başarılı projelerde yer almak bizleri mutlu ediyor. Kentlerin sosyal ve ekonomik yaşamına canlılık getirecek bu çalışmalara katkı sunmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığımız sözleşmeye göre proje Mart 2012 yılında başlayacak ve 18 ay sonunda tamamlanacaktır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ALLEBEN GÖLETİNDE SU SPORLARI PROJESİ İMZALANDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin