ALLEBEN SU SPORLARI FESTİVALİ BAŞLADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ALLEBEN SU SPORLARI FESTİVALİ BAŞLADIDenizi olmayan bir kentte su sporları ve değişik faaliyetleri gerçekleştiren Gaziantep, su sporları turizminde de ilgi çekmeye devam ediyor.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın 2013 yılı takviminde yer alan “Alleben Göleti Su Sporları Dragon Kano Yarışmaları” kapsamındaki yarışların üniversiteler etabı başladı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile başlayan üniversiteler etabına üniversitenin çeşitli bölümlerinden 20 takım katıldı. Gaziantep Üniversitesi’nin 40. yıl etkinlikleri kapsamında bölümlerde kurulan ve öncesinde antrenmanlara katılan 20 takımın mücadelesinde ilk üçe giren takım bir üst tura çıktı. Alleben Gölet’inde su sporları dragon kano yarışları için hazırlanan özel alanda takımlar kıyasıya mücadele verdi.

Yaklaşık 400 öğrencinin katıldığı yarışmalarda bu hafta ve sonrasında Zirve Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi de yer alacak. 7 etap şeklinde düzenlenen yarışmalara üniversiteler etabından sonra liseler ve kurumlar arası yarışlarla devam edilecek. Her yarışta ilk üçe giren takımlar haziran ayında yapılacak büyük finalde karşılaşacaklar. Burada da ilk üçe giren takımlar Dragon Kano Yarışmalarında Gaziantep derecesi elde etmiş olacaklar.

Dünyanın hemen hemen bütün büyük şehirlerinde, alanında lider yüzlerce prestijli firmanın katıldığı buna benzer festivaller düzenleniyor. Dünyada ve Türkiye’de en hızlı gelişen takım sporu, toplumun birçok kesimini bir araya getiren, rekabeti yaşarken eğlendiren, su üzerinde yapılan en kalabalık yarış olan Dragon Kano yarışlarına; kamu kurumları, eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları da katılabiliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, DSİ tarafından ‘Taşkın Önleme Projesi’ olarak başlatılan Alleben Göleti’nin daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından devralındıktan sonra şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamaya başladığını söyledi. Her geçen gün yararlı bir proje haline getirilen Alleben Göleti’ni, bataklık olmaktan kurtardıklarını vurgulayan Güzelbey, “Bugün su sporlarına ev sahipliği yapan Alleben Göleti bu özlemlerin gerçeğe dönüşmeye başladığı yerdir. Toplam alanı 1 milyon metre kareden fazla olan Alleben Göleti iki yıldır ‘Su Sporları Festivaline’ ev sahipliği yapıyor. Sadece bununla da kalmıyor, çok yakın bir gelecekte Gaziantep’e büyük bir vizyonel getiri sağlayacak gezi, spor ve eğlence amaçlı su oyunları, yüzme havuzu, plaj, ses ve ışık oyunları, restoranlar, günü birlik dinlenme alanları, bungalov evler, karavan kampı gibi projelerin de hayata geçeceği bir yer olacak” değerlendirmesini yaptı.

Kurum ve kuruluşların en üst düzey yöneticisinden çalışanlarına, üyelerine ve ailelerine açık bir etkinlik olduğunu vurgulayan Güzelbey, “Hem takım ruhunu, birlikte hareket etmeyi, beraberlik ve motivasyon kazandırmayı hedefleyen, hem de katılan kurumların tanıtımına da büyük katkı sağlayan bu yarışlar, artık Alleben Göleti’nin rutini olacak. Gazianteplileri hafta sonları hem yarışma hem de eğlence dolu günlere bekliyoruz.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ALLEBEN SU SPORLARI FESTİVALİ BAŞLADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin