Alman Parlamenterlerden Kilis’in Nobel adaylığına destek!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

nobel-kilisKilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Alman Parlamentosu’nda görevli Türk Parlamenterleri ziyaret etti. Kara “ Parlamenterlerin Kilis’in Nobel adaylığı için her türlü desteği vereceğini, Kilis’in Nobel adaylığının Almanya’da yaşayan Türkler arasında heyecanla karşılandığını” söyledi.

Kilis’e Nobel Barış Ödülü adaylığı için destek istemek üzere Alman parlamentosunda görevli Türk kökenli siyasetçilerle görüşen Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, destek sözü aldı. İlk olarak Angela Merkel’in Sağlık Müsteşarı Emine Demirbüken Wegner ile görüştüğünü belirten Başkan Kara, “Kendisine Kilis’te yaşayan Suriyeli Kadınlar ile Kilisli kadınların el emeği göz nuru hediyelerini ilettim. Ayrıca Suriyeli kadınların Merkel’e gönderdiği el işi hediyeleri verdim, kendisi bu hediyeleri Sayın Merkel’e ulaştıracak. Kilisli olan Sayın Emine Demirbüken Wegner, Hem Almanlar için hem de Türkler için önemli bir milletvekili. Kendisi ziyaretimizden çok memnun kaldı. Kilis’in Nobel adaylığını desteklediğini bunun için de elinden gelen her türlü çalışmayı yapacağını bize destek vereceğini söyledi” diye konuştu.

Merkel’in Kilis’ten haberi var

Angela Merkel’in Suriyeli ve Kilisli kadınların 2981 imza ile kendisini Kilis’e davet etmesinden haberi olduğunu ifade eden Kara, şöyle devam etti: “Çünkü Almanya basınında bu konuda birçok haber yer almış. Türk gazetelerin Almanya eklerinde ve Türk radyolarında bu konularda haberler yapılmış. Sayın Demirbüken Wegner, Merkel’e Kilis ile ilgili haberleri özellikle gösterdiğini belirtti. Merkel, ‘evet artık Kilis’i biliyorum’ diyerek memnun olmuş. Sayın Emine Demirbüken Wegner de en kısa zamanda Kilis’e gelip Suriyeliler ile Kilislilerin nasıl barış içinde yaşadığını yerinde inceleyecek.”

Özcan Mutlu AP’de çalışma yapacak

Yeşiller Milletvekili Özcan Mutlu ile de görüştüğünü dile getiren Kara, şunları kaydetti:

“Sayın Mutlu, parlamentodaki odasında bizi ağırladı. Kilis’in Nobel adaylığını hak ettiğini belirterek, bu konuda bize destek sözü verdi. Mutlu, Almanya, İsveç ve Norveç parlamentosundaki İnsan Haklarından ve Göçmenlerden Sorumlu Komisyonlardaki parlamenterler ile görüşeceğini, onlardan Nobel adaylığımız için destek isteyeceğini söyledi. Hatta bu milletvekilleri ile irtibata geçerek, onları Kilis’e davet edecek. Biz de Avrupa Parlamentolarındaki bu milletvekilleri için Kilis’in Nobel adaylığını anlatan broşürler hazırlayacağız. Hem Emine Demirbüken Wegner hem de Özcan Mutlu, Merkel’e bu konuyu ayrı ayrı anlatma ve desteğini isteme konusunda çalışma yapacak. Almanya’daki Türk vatandaşlarımızdan da çok olumlu tepkiler aldık. Konuştuğumuz, bize ulaşan herkes Kilis’in Nobel adaylığını hak ettiğini söyledi. Berlin’de iki gün süren ziyaretlerimiz olumlu geçti. Alman basını ve buradaki Türk basını ziyaretimizle ilgili haberler yaptı. Kilis’in Nobel adaylığının ne kadar haklı olduğunu burada da görmüş olduk.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Alman Parlamenterlerden Kilis’in Nobel adaylığına destek!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin