Alperen Ocakları, “LGBT yürüyüşünü yaptırmayacağız”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alperen Ocakları, 26 Haziran’da Taksim’de yapılması planlanan LGBT yürüyüşüne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Aperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican tehdit içeren sözler sarf ederek yürüyüşü engelleyeceklerini söyledi.

Kürşat Mican, “Devlet yetkililerini bu ahlaksızlığa son vermek için göreve davet ediyoruz. Aksi takdirde tepkimiz çok net ve sert olacaktır. Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık, direkt yürüyüşü engelleyeceğiz. ”

ABD’nin Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda 50 kişi ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

Alperen Ocaklarından, 26 Haziran’da İstanbul’da düzenleneceği duyurulan LGBT onur yürüyüşünün engelleneceği yönünde bir açıklama geldi.

Alperen Ocakları, "LGBT yürüyüşünü yaptırmayacağız"

Üsküdar’da bulunan il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Mican, 26 Haziran’da LGBT’lilerin Taksim’de yapacakları yürüyüşün milli değerlere aykırı mahiyette olduğunu belirtti.

Mican şunları söyledi:

“İsmi onur yürüyüşü olan ama aslı ahlaksızlık olan ve toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızlıkların normalleştirilmesine, özendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Recep, Şaban ve Ramazan gibi mübarek kabul ettiğimiz ayları dillerine dolayarak komiklik yapmaya çalışanlara uyarımız, böyle fantezilerle milletimizin hassasiyetlerini dillerine dolayarak terbiyesizliğe soyunmasınlar.

Manevi değerlerimizi alaya alarak had ve hudutlarını aşanlara Ziya Paşa’nın ‘Nush ile uslanmayanı etmeli tektir,  tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir. Veciz beyitini hatırlatırız. Yürüyüşün tertiplenmesine sadece hoşgörü nazarıyla bakarak toplumsal yozlaşmanın ve ahlaki çöküntünün kızlarımıza, oğullarımıza alternatif harflerle yeni cinsiyetler türetilmesine mahal verilmemelidir. Bu, kimsenin özel hayatına yapılan bir tepki değildir. İyiliği emretmek kötülükten nehy etmektir.”

LGBT; lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender sözcüklerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma. 1990’larda LGB kısaltmasından sonra ortaya çıktı ve 1980’lerin ortaları ile sonlarından itibaren gey sözcüğü yerine kullanılarak LGBT topluluğunu temsil etmeye başladı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Alperen Ocakları, “LGBT yürüyüşünü yaptırmayacağız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin