ANDA deprem bölgesinde minik kalplere dokunuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANDA deprem bölgesinde minik kalplere dokunuyor

ANDA Derneği (Anda Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma) Gaziantep Şubesi Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremde etkilenen Gaziantep ve İlçelerinde çadırlarda  yaşayan çocukların yüzünü güldürüyor.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem 10 ilde yaklaşık 43 bin vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, birçok insanın yaralanmasına ve evsiz kalmasına neden oldu. Depremden en fazla etkilenen çocuklar depremin şokunu atlatamadan birde evsiz kalmanın, çadırda yaşamanın zorluklarıyla yüzleşirken ANDA Derneği ile moral buldular.

Depremin şokunu hafızalarından atamayan çocuklar çadır kentlerde yaşam mücadelesi verirken ANDA Derneği Gaziantep şubesi üyeleri öğretmen eşliğinde çocuklarla oyun oynayıp hediyeler dağıtıyor.

Gönüllülerden oluşan ANDA Derneği Gaziantep Şube Temsilcisi Taha Yağcı: “Deprem korkusuyla psikolojik travma yaşayan çocuklarımızın yüzünü güldürmek,  hayata yeniden kaldıkları yerden korkusuzca devam etmelerini sağlamak için çadır kentleri geziyoruz. Onlarla renkli balonları şişiriyoruz, oyuncaklar dağıtıp sevdikleri oyunları oynuyor şarkı söylüyoruz. Onların mutluluğu bize de yaşadığımız felaketin izlerini silmek için moral oluyor. Çocuklar bizim geleceğimiz. Depremin açtığı yaraları hep birlikte saracağız. Onların bedenleri minicik ama gönülleri o kadar büyük ki sevgileri neşeleri gözlerine yansıyor. Gözlerindeki o mutluluk bizimde içimizi ısıtıyor ” dedi.

Uzun süre oyun oynayan çocuklar dernek üyelerine “tekrar gelin oyun oynayalım” diyerek veda ediyorlar.

ANDA Derneği depremin meydana geldiği ilk dakikalardan itibaren çok sayıda gönüllü üyeleriyle arama-kurtarma çalışmalarına katılmış, günlerce enkazlarda çalışarak çok sayıda vatandaşımızı kurtarmıştı. Arama Kurtarma çalışmalarının sona ermesinin ardından depremin izlerini silmek için sahada çalışmalarını sürdürüyor.

ANDA deprem bölgesinde minik kalplere dokunuyor

ANDA deprem bölgesinde minik kalplere dokunuyor

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
2
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ANDA deprem bölgesinde minik kalplere dokunuyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin