ANDA Derneği "Hala umut var" 

ANDA Derneği “Hala umut var” 

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANDA Derneği “Hala umut var”

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen 7.4 şiddetindeki depremde hayat kurtarmak için canlarını ortaya koydular.

ANDA Derneği ( Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği) ekibinden Aykut Şengül Narkoz Haber’e çalışmaların son nefese kadar devam edeceğini söyledi.

Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binalara ilk saatlerde müdahale eden ekip enkaz altından gelen sese umut oldu.

Depremin ilk saatlerinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıkan ANDA Derneği hayat kurtarmaya devam ediyor.

10 İli vuran deprem tüm Türkiye’yi yasa boğarken onlar hayat kurtarmak için gece gündüz uyumadan enkaz çalışmalarını sürdürüyor. Depremin 5. gününde enkazdan kurtarılan mucize hayatlardan aldıkları güç ile enkazlardan ayrılmıyorlar.

Ülkenin dört bir yanından deprem bölgesine gelen arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ederken ANDA Derneği bir çok depremzedeyi göçük altından çıkarmayı başardı.

Arama kurtarma çalışmalarına destek veren kurtarma ekipleri zamanın daraldığı  süreçte sevindirici haberler  vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

ANDA DERNEĞİ

2014 yılında Okan Tosun’un ve bir grup gönüllünün  kurduğu Anda Derneği Türkmendağı ve civar bölgelerindeki mazlum ve mağdur kardeşlerimize insani yardım malzemeleri götürmesi ile başlamış bir gönüllü hareketidir. Daha sonrasında yapılan duyurular sonucunda sosyal medyanın da büyük etkisi ile binlerce kişiye ulaşan bir gönüllüler ağı kurmuş olup 2016 yılında Anda Kardeşe Vefa Derneği adıyla resmiyet kazanarak faaliyetlerine başlamıştır.

Tamamen gönüllülük esasına dayanarak çalışan ve yardımı değil ‘’Vefa’’ yı şiar edinmiş bir dernektir. Anda eski Türkçede (Göktürkçe) kan kardeş anlamını taşımaktadır. Derneğimizin Merkezi Ankara’da olup Türkiye’de toplam 40 resmi temsilciliğimiz bulunmaktadır.

ANDA, kuruluşundan bu yana Suriye, Irak, Afganistan, Moğolistan, Afrika, Makedonya, Ukrayna’nın beraberinde ülke içerisinde de insani yardım organizasyonları gerçekleştirmektedir.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika

News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ANDA Derneği “Hala umut var” 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin