Ankara ’nın tahıl ambarında hasat zamanı

featured
Ankara ’nın tahıl ambarında hasat zamanı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara ’nın tahıl ambarında hasat zamanı

Ankara ’da TİGEM Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğü bünyesindeki 91 bin 467 dekar alanda ekimi yapılan hububatların hasadı sürerken, rekoltenin ortalamanın üzerinde gerçekleşmesi yüzleri güldürüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ’ne (TİGEM) bağlı bölge işletmelerinde hasat devam ediyor. Bu çerçevede TİGEM ’in 215 bin dekar arazi varlığı ile 4 ’üncü büyük işletmesi olan Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğü ’nde temmuz ayının gelmesiyle hasat başladı. Yüzde 90 ’ı buğday olarak gerçekleştirilen hasat, 91 bin 467 dekarlık alanda 14 biçerdöverle sürdürülürken, 45 bin dekarlık alanda çalışmalar tamamlandı. Yaklaşık bir hafta içerisinde de hasadın sona ermesi bekleniyor.

“Hasat faaliyetine 14 biçer, 8 kamyon ve 50 personel ile devam etmekteyiz”

İşletmede süren hasat faaliyetiyle ilgili (İHA) muhabirine değerlendirmelerde bulunan TİGEM Polatlı İşletmesi Bitki Üretim Müdür Yardımcısı Evren Albayrak, işletmede ekim ayında ekilen hububatların hasadına korunga ile başlandığını belirterek, “85 bin 233 dekar alanda buğday, 5 bin 133 dekar tohumluk fiğ ve bin 101 dekar alanda korunga olmak üzere toplamda 91 bin 467 dekar alanda hasadımız gerçekleşmiş olacak. Hasat faaliyetine 14 biçer, 8 kamyon ve 50 personel ile devam etmekteyiz. Korunga, tohumluk fiğ hasadımız tamamlanmış olup, buğday hasadıyla devam etmekteyiz” dedi.

27 bin ton mahsul üretimi planladıklarını aktaran Albayrak, “Yaklaşık 10 gün içerisinde hasadımızı bitirmeyi planlamaktayız. Bu yıl yüksek bir rekolte beklemekteyiz. TİGEM işletmelerinin yaklaşık yüzde 10 ’u Polatlı Tarım İşletmesi tarafından karşılanmaktadır. Hasadın kazasız belasız bitmesi temennimiz” diye konuştu.

Albayrak, Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğü ’nde hayvancıların ihtiyacını karşılayan kaba yem üretimi yapıldığını da dile getirerek, şunları söyledi:

“Yonca biçim faaliyetlerimiz devam etmektedir. Ayrıca mısır ekilişimiz bulunmaktadır. Hasat faaliyetleri tamamlandıktan sonra tohum hazırlama faaliyetlerimiz devam etmekte. Tahmini 27 bin ton mahsul üretimimizi bitirdikten sonra tohum hazırlama faaliyetlerimiz başlayıp ilaçlı ve sertifikalı tohumlarımız üretilecek. Ülke çiftçilerine dağıtılmak üzere ağustos, eylül ve ekim aylarında satışlarımız planlanmaktadır.”

İşletmede Bezostaja, Reis ve Tosunbey adlı üç farklı yerli ve milli çeşit bulunduğunu vurgulayan Albayrak, “Hasat faaliyetlerinden sonra tahliye ürün olarak çıkan saplarımız, kendi balya makinelerimiz, kendi işçilerimizle balya yapılıyor. Çıkan balyalar, işletmemizin küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığında yem olarak kullanılıyor. Yüksek verim beklentimiz nedeniyle sap verimimiz de etkilenmiştir. Yüksek bir sap üretimi beklemekteyiz. Yaklaşık 36 bin dekar alanda balya üretimi yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

 

Ankara ’nın tahıl ambarında hasat zamanı

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ankara ’nın tahıl ambarında hasat zamanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin