AŞK SINIR TANIMIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AŞK SINIR TANIMIYORTayvanlı Yrd. Doç. Dr. Allison Tzu Yu Lin ile Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Tolga Bozdana’nın İngiltere’deki doktora çalışmaları sırasında başlayan arkadaşlıkları güçlü bir aşka dönüştü.

Aşklarını evlilikle pekiştirerek Türkiye’ye gelen ve Gaziantep Üniversitesi’nde çalışmaya başlayan Dr. Lin, “Gaziantep’te ve Gaziantep Üniversitesi’nde olmaktan çok mutluyum” dedi.

Lin-Bozdana çifti mutluluğa ilk adımlarını; Tolga Bozdana’nın 2001 yılında YÖK bursuyla Nottingham Üniversitesi’nde doktorasını yaparken, aynı üniversitede burslu olarak doktora yapan Allison Lin’in bir arkadaşının vesilesiyle tanışmasıyla attı. İkili arasındaki arkadaşlık giderek ilerledi ve uluslararası evlilikle sonuçlanacak bir aşka dönüştü. Son derece başarılı bir akademisyen olan Allison Lin, 2004 yılında İngiliz Dili ve Edebiyatı konusunda dünyada ilk 5’e giren Londra Üniversitesi’ne transfer oldu. Ancak bu ayrılık, Bozdana ile Lin arasındaki gönül birlikteliğini etkilemedi. 2006’da doktorasını başarıyla tamamlayarak Türkiye’ye dönen Dr. Bozdana, daha sonra Tayvan’a giderek evlenme kararı aldıkları Allison Lin’in ailesiyle tanıştı. Ardından Dr. Lin, müstakbel eşinin Gaziantep’teki ailesiyle bir araya geldi.

2008 yılında Londra’daki ünlü Hyde Park’ta Tolga Bozdana’nın evlenme teklifini kabul eden Allison Lin, 2009 yılının Ağustos Ayı’nda Tolga ile nikah masasına oturdu. Gaziantep’te hem kına hem de nikah ve düğün yapan çiftin nikah şahitliğini, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun yaptı. Tayvan’da çalıştığı üniversite ile devam eden sözleşmesi nedeniyle nikahtan sonra 6 ay daha ülkesinde kalan Allison Lin, hasretle geçen bu sürenin ardından 2010’da soluğu Gaziantep’te eşinin yanında aldı. 2011 yılından itibaren Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak görev yapmaya başladı.

AŞK SINIR TANIMIYOR

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ’NDE ÇOK MUTLUYUM

Kendisini Türkiye’ye, Gaziantep Üniversitesi’ne getiren tek nedenin “aşk” olduğunu belirten Dr. Lin, burada bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirtirken; aşkı “daha çok mutluluk: Tolga” olarak tanımladı. Evlendiği dönemde Tayvan’da çalıştığı üniversite yönetiminin, Türkiye’ye gitmemesi ve kendileriyle çalışmaya devam etmesi için kendisine son derece cazip teklifler sunduğunu kaydeden Dr. Allison Lin, “Kendilerine ‘Artık belli bir düzen kurmam gerekiyor. Türkiye’ye gitmek, eşimin yanında olmak istiyorum’ dedim ve Türkiye’ye geldim” dedi.

Çok sayıda kitabı ve yayınları olan Dr. Lin, Türkiye’deki üniversiteler de dahil olmak üzere Tayvan ve İngiltere’den halen iş teklifleri aldığını belirtti ve duygularını şu sözlerle ifade etti: “Ancak ben, tüm teklifleri teşekkür ederek geri çeviriyorum. Çünkü Gaziantep Üniversitesi’nde başarılı bir kariyerim ve mutlu bir iş yaşamım var. Türkiye’ye gelmeden önce Türkiye’deki yaşam tarzı ve Türk kültürü ile ilgili kitaplar okudum. Bir arkadaşım aracılığıyla Orhan Pamuk’un kitaplarıyla tanıştım ve çok etkilendim. Bu sayede Türkiye’deki yaşam tarzına ve kültürüne ilgi duymaya başladım. Eşimle tanıştıktan sonra ilgim daha da arttı. Her zaman kendi ayakları üzerinde durabilen birisiydim. Bu yüzden, Türkiye’ye, Gaziantep Üniversitesi’ne gelme konusunda herhangi bir endişe veya tereddüt duymadım ve hislerim beni yanıltmadı.”

AŞK SINIR TANIMIYORGAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ GELİŞİYOR

Gaziantep şehrinin ve Gaziantep Üniversitesi’nin gelişime açık ve potansiyeli olduğunu düşündüğünü vurgulayan Dr. Lin, kent ve üniversite ile ilgili düşüncelerini ise şöyle paylaştı: “Evlenmeden önce Türkiye’yi bir kaç kez ziyaret etmiştim. Bu sayede Gaziantep’i biraz tanıma fırsatı bulmuş ve burada yaşayan insanların ‘gözünün kara olduğu ve gelişime ihtiyaç duyduğu’ kanaatine varmıştım. Şimdi Gaziantep’i daha iyi tanıyorum ve bu düşüncemde yanılmadığımı görüyorum. Üniversiteye geldikten, insanları tanıdıktan sonra girişimci ve yenilikçi yönünü keşfetmeye başladım. Ben derslerimde öğrencilerime sürekli bunu aktarmaya çalışıyorum. Kendimizi geliştirmek ve farklı kültürleri tanımak adına öğrencilerimin ufkunu geliştirmeye gayret ediyorum. Öğretim üyeleri de bilimsel ve akademik anlamda araştırma yapmak ve kendilerini geliştirmek amacıyla yurt dışındaki üniversitelere gidiyorlar. Dolayısıyla, Gaziantep Üniversitesi’nin yeniliğe açık olduğunu düşünüyorum.

Bununla beraber, tam anlamıyla kabuğumuzu kırabilmiş değiliz. Üniversitemizin uluslararası kimliğinin daha da geliştirilmesi gerekiyor. Coğrafi konum itibariyle batıdaki üniversitelere göre biraz dezavantajlı durumdayız. Ancak, diğer üniversitelerle ilişkilerimizi sıcak tutup bunların üzerine koyarak uluslararası bir üniversite olma yolunda somut adımlar atmamız gerekiyor. Yabancı uyruklu öğrenci sayımız gün geçtikçe artmakta, dolayısıyla yabancı uyruklu öğretim üyesi sayımızın da aynı doğrultuda artırılması gerekmektedir. Gaziantep Üniversitesi’nde çalışmak isteyen yabancı uyruklu akademisyenlerin son derece mutlu olacaklarını ve farklı bir tecrübe kazanacaklarını düşünüyorum. Bu nedenle Gaziantep Üniversitesi’ni rahatlıkla tercih etmeleri çağrısında bulunuyorum.”

İNSANLAR ÇOK SICAKKANLI

Tayvan ve Türkiye’nin kültürel anlamda ortak noktalarının bulunduğunu kaydeden Dr. Lin, “İki ülke arasındaki en büyük benzerlik, insanların çok sıcakkanlı ve cana yakın davranması” dedi. Türkiye’ye gelmeden önce eşine “Türk insanının düşünce yapısı nasıldır? Beni içlerine kabul ederler mi?” diye sorduğunu; eşinin de bu konuda hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını dile getirdiğini söyleyen Yardımcı Doçent Lin açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar unutamadığım en önemli olaylardan birisi, Gaziantep Havaalanı’nda beni ilk kez gören kayınvalidemin sanki yıllarca tanıyormuş gibi sarılması, öpüp koklaması ve bana gösterdiği şefkat olmuştur. Eşimin ailesinin, akrabalarının ve arkadaş çevresinin bana olan samimiyetinden ve yakınlığından çok memnun oldum. Aslında, benim ülkemde de yabancıları dışlamayan, onları oldukları gibi kabullenen bir kültür var. Türkiye’de de bunu görmek beni çok mutlu etti. Gerek Tolga’nın ailesi, gerek benim ailem bizi olduğumuz gibi kabul ettiler. Her iki ailenin de kafasında herhangi bir soru işareti veya endişe oluşmadı.”

KAYINVALİDEM “KIZIM” DEDİKÇE KANIM KAYNIYOR

Eşiyle mutlu bir beraberliklerinin olduğunu, Gaziantep Üniversitesi’nde huzurlu bir ortamda çalıştığını belirten Dr. Lin, “Şu anda biraz dil sıkıntısı çekiyorum. Ancak, Türkçe öğrenmek için kursa gitmek istemedim. Çünkü insanlarla konuşarak, günlük yaşamda iletişim kurarak Türkçe öğrenmeyi istiyorum. Ben buna ‘canlı eğitim’ diyorum. Bu şekilde öğrenmek biraz zaman alıyor, ama daha iyi öğreniyorum” diye konuştu. Gaziantep’teki yaşam tarzı ile ilgili Allison Lin’in düşünceleri şu şekilde: “Kısa sürede Gaziantep’in yemeklerine, havasına, insanlarına kısacası tüm yaşam şartlarına alıştım. Gaziantep mutfağı bir harika. Favori yemeğim taze fasulye, çünkü Türkiye’yi ilk kez ziyaret ettiğimde kayınvalidemin pişirdiği ilk yemekti ve çok sevmiştim. Ayrıca, beyran ve paçaya bayıldım. Kebabı ve lahmacunu da seviyorum ama çiğ köfteyi acı olduğu için yiyemiyorum. Baklava ve kadayıf vazgeçemediğim tatlılar. Tayvan yemeklerini de evde kendim yapıyorum. Ancak tüm bunların yanında beni en çok mutlu eden, insanların bana şefkatli ve hoşgörülü davranmaları. Tabii bir de kayınvalidem Türkan Anne’nin ve kayınbabam Zeki Baba’nın bana ‘Kızım’ diye seslenmeleri.”

OĞLUMUZ OLURSA CİHAN, KIZIMIZ OLURSA ELİF

Eşinin Türkiye’de son derece mutlu olduğunu ve Gaziantep Üniversitesi’ndeki görevine ilk günkü heyecanıyla devam ettiğini, ailesine ve işine olan sevgisinin her geçen gün daha da arttığını belirten Dr. Bozdana ise “Allison’ın Türkiye’deki yeni hayatına adapte olması konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağıma olan inancım tamdı. Çünkü kendisi; oldukça güçlü bir karaktere sahip, insanlarla kolay iletişim kurabilen ve kendi ayakları üzerinde durmasını bilen birisi. Bizim kültürümüze uyum sağlayabilmek adına elinden gelen her şeyi yapıyor” dedi. “Allison ile evlenmeden önce aile ve iş yaşamımız ile ilgili her konuyu konuştuk. Dinimizle ile ilgili her şeyi öğrenmeye çalışıyor ve inançlarımıza son derece saygılı. Gelecekte eğer erkek çocuğumuz olursa adını Cihan, kız olursa Elif koymayı düşünüyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AŞK SINIR TANIMIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin