ASKF Başkanı Gözegir, “Gaziantep göz ardı edilmemeli”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ASKF Başkanı Gözegir, “Gaziantep göz ardı edilmemeli”

Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Abdulkadir Gözegir, deprem sonrasında amatör liglerin durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gözegir yaptığı açıklamada; Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı bir kurum olduklarını, federasyon haricinde alınacak münferit kararlarla kulüplerin boşa oynatılmış olacağını belirterek BAL ligi bittikten sonra İstanbul Riva’da federasyon yetkilileri bir görüşme yapacaklarını söyledi.

ASKF Başkanı Abdulkadir Gözegir ; “Deprem bölgemizdeki tüm illerimizde vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, kalanlara başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yaraların bir an önce sarılması noktasında elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Deprem sonrası yaşanan sel felaketiyle birlikte çok zor günler yaşıyoruz. Şunu artık idrak etmeliyiz ki deprem bölgesinde yaşıyoruz ve bununla yaşamayı öğrenmek zorundayız, bunun için gerekli önlemleri almak zorundayız. Allah hiç kimsenin başına bir daha bu tür felaketler vermesin.

OHAL İLAN EDİLEN İLLERDE MÜSABAKALARIN YAPILMAMASI KARARI ALINDI

6 Şubat öncesinde bizde liglerimizin 2022-2023 sezonunu başlatmış, bazı liglerimizin de ilk yarılarını bitirmiş durumdaydık. Alt kategorilerde, yaş kategorilerinde takımlarımızın bazı gruplarını bitirmiş, bazı gruplarında da final maçları kalmıştı. Maalesef üzücü deprem olayı sonrasında her şey durdu. Şu an OHAL ilan edilen 10 ilimizde futbol federasyonu tarafından buralarda müsabakaların oynanmaması doğrultusunda karar alınmış durumda.

BAL LİGİNDE 10 TAKIMLI PLAY-OFF

Bölgesel Amatör Ligde ise Federasyonun belirleyeceği bir ilimizde 10 takımla play-of şekliyle eleminasyon usulü lig oynatılacak ve buradan da bir takım daha alınacak. Bu bir takımda 3.lige gidecek. BAL ligi oynandıktan sonra geri kalan süper amatör ve birinci amatör ve ikinci amatörün durumunun ne olacağı da Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak. Bizler futbol federasyonuna bağlı olarak görev yapıyoruz, dolayısıyla kafamızdan karar almamız veya ligleri oynatmamızın herhangi bir anlamı yok.

GAZİANTEPLİ BİR TFF BAŞKANIMIZ VAR, GAZİANTEP GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

Diğer deprem bölgesindeki illeri bilemiyorum tabi ki ancak biz BAL ligi bittikten sonra kendi yönetimimizle bir grup oluşturup İstanbul RİVA’da bir görüşme yapmayı planlıyoruz. Bizim bu alanda daha önce sunmuş olduğumuz bir tablo vardı. Eğer bu tablo gerçekleşmiş olursa bir şekilde buradaki takımlarımızın da mağduriyeti giderilmiş olacak. Biz pandemi ve deprem sürecinde çok önemli şekilde etkilendik. Ben önümüzdeki süreçte yetkililerin biraz da bizi dinleme zorunda olduklarını düşünüyorum. Biliyorsunuz Gaziantepli bir TFF başkanımız ve icra kurulunda Gaziantepli bir kurul üyemiz var. Bu insanların artık Gaziantep’i göz ardı etmeden, bu liglerdeki takımların mağduriyetini gidermeleri noktasında birleşmeleri gerekmektedir.

BİZ TFF’DEN BAĞIMSIZ BİR KURULUŞ DEĞİLİZ

Bize sürekli olarak eleştiri geliyor. Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu açıklama yapmıyor deniliyor. Biz Futbol Federasyonuna bağlı bir kurumuz, oradan gelecek açıklamalar doğrultusunda hareket etmek durumundayız. Biz bu kuralları uygulatmazsak kulüplerimizi boşa oynatmış oluruz.

 

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ASKF Başkanı Gözegir, “Gaziantep göz ardı edilmemeli”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin