Atar: ” Sorunlarımıza Çözüm İstiyoruz”

featured
Atar: " Sorunlarımıza Çözüm İstiyoruz"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atar: ” Sorunlarımıza Çözüm İstiyoruz”

Milliyetçi İşçi Sendikaları Konfederasyonu Lider Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Atar 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolasıyla bir mesaj yayımladı. Atar: ” Sorunlarımıza Çözüm İstiyoruz”

“Dünyada ve ülkemizde ölümlere yol açan Covid-19 Virüs ile mücadele kapsamında 1 Mayıs İşçi Emekçileri Bayramı maalesef meydanlardan uzakta kutlanıyor.

1 Mayıs İşçi, Emekçi Bayramında 17 Sağlık İş Kolunda çalışan işçilerimizin bir çok dert ve sıkıntıları vardır. Bu dert ve sıkıntılar işçilerimizin değil bizlerin sıkıntısıdır. LİDER SAĞLIK İŞ SENDİKASI olarak bu dert ve sıkıntıları bizzat yaşayan ve içinde olan bir sendikayız. 2018 Yılında hiçbir sendika ve sivil toplum kuruluşu fikri alınmadan, tarafların görüş ve önerileri alınmadan, biz yaptık oldu mantığı 696 Sayılı KHK çıkarılmış ve sözde kamuda taşeron sistemi bitti tüm işçilere kadro verildi diye sloganlar atıldı, reklamlar yapıldı söylemler yapıldı. Oysa Sağlık Bakanlığında HBYS, Diğer bakanlıklarda Şöför, KİT’ler gibi bir çok alanda KADRO alamayan bir mağdurlar ordusu oluşmuştur.

Atar: " Sorunlarımıza Çözüm İstiyoruz"

696 Sayılı KHK Kapsamında Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı büyük bir skandala imza atarak, Hastanelerde nitelikli iş gücü, Hastanelerin beyni olarak tabir edilen ve en kritik noktada görev yapan Türkiye genelinde 3500 Kişi civarında olan HBYS personellerini kadroya alınmamıştır.

Yine Hastanelerde Yemek Dağıtım Personelleri, Şoförler, Diş Labratuvar Teknisyenleri gibi bir çok birim çalışanı da bu kadro sürecinde KADRO verilmeyerek mağdur edilmiştir.

Amacı sadece belirli bir kesme kadro vermek olan 696 Sayılı KHK bir çok mağduriyetleri de beraberinde getirmiştir. Öyle ki kadro sonrası 2 yıl sendikal ve özlük haklarından mahrum bırakıldılar, tayin, becayiş, toplu iş sözleşmeleri hükümleri, zorunluluk emeklilik gibi bir çok nokta bürokratların keyfi idarelerine bırakıldı ve hala çözümlenmemiştir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personelleri ise gerek çalışma koşulları, gerek özlük hakları, gerek çalışma statüleri bakımından mağdur edilmiştir. 7/24 Esasına göre çalışan birimler fazla çalışma ücret karşılığını alamayıp, kurumlar yeri geldiğinde iş kanunu yeri geldiğinde ise siz borçlar kanuna tabisiniz gibi kanundan uzak bahaneler ile iş haklarının kayıpları yaşanıyor.

Sağlık Bakanlığı ve Diğer Bakanlıkları 696 Sayılı KHK ile Kadroya Geçen tüm işçilere yine keyfi uygulama yaparak Taşeron döneminde aldığı yüzde farkları vermemiş, daha kötü olanı ise Aile Sosyal Politikalar bakanlığı gibi bir çok bakanlık Belirsiz Süreli İş Sözleşmelerine bu %5-%10-%15-%40 gibi oranları yazmamıştır. Yine 696 lı işçiler mağdur edilmiştir.

Sendikamız HAK, HUKUK, ADALET, EMEK gibi yüce değerleri bir slogan amacı olarak değil. Kendisine ilke ve rehber edinmiş, işçilerin dertleri ile dertlenen çözüm yolları bulmak için LİDER SAĞLIK İŞ olarak kolları sıvadık.

Güçlü Devlet, Güçlü Millet, Güçlü Türkiye için EMEK Mücadelesinde Yeni Soluk, Yeni Diriliş İçin, EMEK VE HAKKIN LİDERİ, LİYAKATLI bir SENDİKAL anlayış ile Tüm işçi Kardeşlerimizin 1 Mayıs İŞÇİ EMEKÇİLERİ bayramını kutlarım.”

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Atar: ” Sorunlarımıza Çözüm İstiyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin