Av. Ejder Demir: “Meşale Gaziantep’te Yakıldı”

featured
Av. Ejder Demir: "Meşale Gaziantep'te Yakıldı"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Av. Ejder Demir: “Meşale Gaziantep’te Yakıldı”

2019 seçimlerinde İyi Parti’den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ünlü hukukçu Avukat Ejder Demir, dünyada eşi benzeri olmayan tarihi bir direniş destanına imza atan Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını aynı ruh ve heyecan ile kutladıklarını söyledi. Gaziantep Haber

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Av. Ejder Demir, vatanın ve milletin bekası için canını seve seve düşmana siper eden Kahraman Antep halkı, en zor şartlar altında hiçbir destek almaksızın tarihe adını altın harflerle yazdırarak tüm dünyaya kahramanlık dersi vermiştir. Bu tarihi destandan aldığımız manevi ruhu bir asırdır gururla taşıyoruz.” dedi.

MEŞALE GAZİANTEP’TE YAKILDI

Gaziantep’teki tarihi direnişin Kurtuluş Savaşı’nın da meşalesini yaktığına dikkat çeken Demir, ‘Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar sadece Gaziantep’i değil, Türkiye‘yi kurtardılar’ şeklinde taltif ettiği tarihi direniş, Kurtuluş Savaşı’nın en büyük güç kaynağı olmuştur. Eğer bugün hala huzur ve refah içinde yaşıyor ve bu toprakların nimetlerinden faydalanıyorsak, bu hiç şüphesiz bu kahramanların destansı başarıları sayesinde mümkün olmuştur. ” diye konuştu.

KURTULUŞ RUHU MİRASIMIZDIR

Gaziantep’in tarihten gelen en büyük mirasının kurtuluş ruhu olduğuna da vurgu yapan Demir şunları söyledi: ”Aradan geçen 100 yıllık zamanda kurtuluş ruhu kentin her alanında kendini hissettirmektedir. Gaziantep, ecdadından miras kalan bu ruh ile her alanda kendi sorununa çözüm üretebilen, birlik, beraberlik ve dayanışmanın başkenti haline gelmiştir. Ülkemizin şu an içinde bulunduğu ekonomik ve kültürel yozlaşmanın çözüm meşalesi de kurtuluş meşalesini yakan ecdadın torunları tarafından yine Gazi şehrimizde yakılarak ülkemizin tamamına yayılacaktır. Nasıl ki ecdadımız Kurtuluş Savaşı’ndan sonra büyük bir azim ve vatanseverlikle bu şehri ayağa kaldırmayı başarmışsa bugün de bizler o ecdadın torunları olarak aynı vatanseverlikle Gazi şehrimizi başta kültür, turizm ve sanayi olmak üzere her alanda öncü olacak örnek bir şehre dönüştürerek hak ettiği değere ulaştıracağız. Bu duygu, düşünce ve inançla bir kez daha tarihi direnişte gözünü kırpmadan canlarını feda eden ŞahinbeyŞehitkamil ve Karayılanları ve tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.” Gaziantep Sağlık     

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Av. Ejder Demir: “Meşale Gaziantep’te Yakıldı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin