Avrupa Ampute Şampiyonlar Ligi Gaziantep’te Başladı

featured
Avrupa Ampute Şampiyonlar Ligi Gaziantep'te Başladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Ampute Şampiyonlar Ligi Gaziantep’te Başladı

Bakan Kasapoğlu, “Gaziantep’in spor turizmi kenti olma yolunda yürüdüğünü görmekten mutluluk duyuyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir dizi programda bulunmak üzere Gaziantep’teydi.

Bakan Kasapoğlu, Gaziantep ziyareti kapsamında, Şahinbey Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gaziantep’te gerçekleştirilen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Şampiyonlar Ligi’nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Kasapoğlu, Gaziantep’in spor şehri olma yolunda önemli mesafeler katettiğini belirterek kentin spor turizmi kenti olma yolunda yürüdüğünü görmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. Avrupa Ampute Şampiyonlar Ligi Gaziantep’te Başladı

Akkent Spor Köyü’nde gerçekleştirilen açılış törenine, Bakan Kasapoğlu’nun yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Başkanı Matheus Vildajk, Türkiye Bedensel Engelliler Futbol Federasyonu Başkanı Arif Ümit Öztürk, ilçe belediye başkanları, diğer protokol üyeleri ile sporcular katıldı.

Kentin spor turizminde daha iddialı hale gelmesi noktasında yaşanan tesisleşme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kasapoğlu, “Gençlerimizle birlikte, gençlerimizin omuzunda Türkiye’yi çok yüksek standartlara ulaştırmak istiyoruz. Yarınların Türkiye’sini yine birlikte başaracağız. Spor kardeşlik, sağlık, birlik ve beraberlik demek. Pek çok branşa değer verdiğimizi sadece sözlerimizle ifade etmiyor, bunu her hamlemizde ortaya koyuyoruz. Bugün ülkemizde farklı bölgelerden gelmiş sporcularımız var. Bu şampiyona nedeniyle kendilerine hoş geldin diyor ve tüm takımlara başarılar diliyorum. Bugün Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi’ne Gaziantep’te ev sahipliği yapıyoruz. 2022 yılı Ekim ayında Ampute Futbol Dünya Şampiyonası’nı Türkiye’de gerçekleştireceğiz. Bunun müjdesini de spor camiamızla paylaşmak istiyorum, şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Gaziantep’in Güneydoğu’nun parlayan bir yıldızı olduğunu belirterek, bu özelliğini spor alanında da sürdüreceğini söyledi.

Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Başkanı Matheus Vildajk, “Bizimle beraber oldukları için Türk yetkililere teşekkür ediyorum. Güzel bir seremoniyle başladığımız bu organizasyon umarım aynı güzellikle tamamlanacak.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Bedensel Engelliler Futbol Federasyonu Başkanı Arif Ümit Öztürk ise şampiyonaya katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Bakan Kasapoğlu, şampiyonanın ilk maçı olan Şahinbey Belediyesi-Legia Warsaw maçının başlama vuruşunu gerçekleştirdi.

5 takımın yarışacağı Şampiyonlar Ligi 23 Mayıs’ta sona erecek.

10 BİN BİSİKLET DAĞITIM TÖRENİ

Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Şampiyonlar Ligi’nin açılış töreni sonrasında Şahinbey Belediyesi’nin 10 bin bisiklet dağıtım törenine katılan, Bakan Kasapoğlu, bisiklet sporuna desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Gençlerin bu ülkenin en büyük umudu olduğuna dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, “Gençlik merkezleri, gençlerimizin kendilerini geliştirmesi için tesis ettiğimiz mekânlar. Bunların sayılarını her yerde artıracağız. Gaziantep’te de Türkiye’de de ilçelerimizde de daha fazla gençlik merkezleri olsun istiyoruz. Gençlerimiz, tüm değerleriyle barışık, çağın gerektirdiği donanımla kapsanmış şekilde bilimde, sanatta, sporda güçlü bir şekilde geleceğe yürüyecek.” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının son 3 yılda Gaziantep’e önemli yatırımlar yaptığına dile getiren Gaziantep Valisi Davut Gül, “Biz göç alan bir şehiriz ve 1 milyondan fazla gencimiz var. Bu gençlerimizin hayata dair birçok sorunu var. Kimi zaman asayişle kimi zaman başka bağımlılıklarla ilgili. İşte bu yapılan çalışmaların neticesinde inşallah pırıl pırıl gençlerimiz yetişecek.” diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Biz daha önce 6 takdir belgesi alan 10 bin öğrencimize bisiklet dağıtımını gerçekleştirmiştik. Bugün de yine 10 bin başarılı öğrenciye bisiklet dağıtımı gerçekleştireceğiz. Her yaştan herkesi spora teşvik etmek istiyoruz. Spor kulübümüz aracılığıyla 24 ayrı branşta yine 15 binin üzerinde lisanslı sporcumuz var. Vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Amacımız sporu halkta yaygınlaştırmak, herkesin spor yapmasını sağlamak.” şeklinde konuştu.

Bakan Kasapoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu inşaatında incelemelerde bulundu.

GENÇLİK VE SPOR ÇALIŞTAYI GAZİANTEP’TE YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde düzenlenen Gençlik ve Spor Çalıştayı Gaziantep’te yapıldı.

Bakan Kasapoğlu, çalıştayda yaptığı konuşmada, Gaziantep’in her alanda olduğu gibi spor alanında da öncü ve model olduğuna işaret etti.

Sporu tabana yayma konusunda iş birliğinin önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Kasapoğlu, “”Spor ülkesi olma noktasında hakikaten önemli hedeflerimiz ve başarılarımız var. Bu çıtanın daha yukarıya taşınması lazım. Spor ülkesi olmak için sporun tabana yayılması çok anlamlı bir misyon. Bu noktada mesafe almamız gerekiyor.” dedi.

Türkiye’de yaşayan her kesimden insanın spora teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Kasapoğlu şöyle devam etti:

“Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla herkesi spora teşvik etmemiz lazım. Onun için modelleri sürekli güncellememiz lazım. Son yıllarda yeni modeller ortaya çıkardık. Kurumlarımızla, yerel iş birliğiyle. Ama bunlarla yetinmeyeceğiz. Bu anlamda bu çalıştay çok önemli. Genç dostu, spor dostu şehir anlayışı. Spor her şeyden önce fiziksel olarak bir sağlık

unsurudur. Spor yapan insanların daha az hastalandığını biliyoruz. Ruhsal anlamda iyi geliyor. Spor yapan insan daha barışçıl oluyor. Spor bir sosyal sağlık unsurudur. Ne kadar sporu yaygınlaştırırsak, halkımızın hiçbir ayrım gözetmeksizin tesislerimize erişimi noktasında ne kadar başarılı olursak inanıyoruz ki fiziksel ve sosyal anlamda daha sağlıklı toplum inşa etmiş oluruz.”

Gençlik ve Spor politikalarının en iyi uygulandığı şehir olmak gibi bir iddialarının bulunduğu dile getiren Gaziantep Valisi Davut Gül, “Gaziantep Modeli dediğimiz model, şehrin bütün bileşenlerinin bir arada olduğu bir model. Bu modelde toplumun her kesimi var. Sivil toplumu, bürokratları, memurları, sporla ilgilenen kişileri ile topyekûn 1 milyonun üzerindeki gencimize, Gençlik ve Spor politikalarını en iyi şekilde uygulatmak istiyoruz. 2 milyonun tamamının da sporla ilgilenmesini istiyoruz. Buradaki en önemli enstrümanımız, Sayın Bakanımızın bizlere çizdiği yol, Gençlik ve Spor Bakanlığının bizlere bizlere gösterdiği hedef. Son 3 yılda önemli bir politika değişikli oldu. Eskiden büyük spor tesislerimiz vardı ama mahalle ölçeğinde, yürüme mesafesinde, sporun tabana yayılması ile ilgili bir tesisleşme başladı. Belediyelerimiz maddi ve manevi katkı sundular. 170 bin kişiye lisans çıkardık. Sadece lisans çıkarmakla kalmadık, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Süper Toto ve belediyelerimizin, YİKOB ve hayırseverlerimizin katkıları ile A’dan Z’ye bütün ihtiyaçları temin edilerek spor yapabilecek hale geldik” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de kentte son 3 yılda spor alanında yapılan yatırımların sunumunu gerçekleştirdi. Kent için “Gaziantep modeli” anlayışıyla çalıştıklarını belirten Şahin, her yaşta insanı spora teşvik etmeye çalıştıklarını anlattı.

Çalıştay, konuşmaların ardından çeşitli sunumlarla devam etti.

Bakan Kasapoğlu, Gaziantep temasları kapsamında Gaziantep Valisi Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i de ziyaret etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Avrupa Ampute Şampiyonlar Ligi Gaziantep’te Başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin