AYGAZ DÜNYA KURUMSAL YÖNETİM ENDEKSİNDE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aygaz, kurumsal yönetim derecelendirme notunu 9,29’dan 9,36’ya yükseltti. Bu başarıyla bir kez daha 152 ülkeyi kapsayan Dünya Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yer aldı.

İstanbul, 1 Temmuz 2015 – Türkiye LPG sektörünün lideri Aygaz, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisansıyla, Borsa İstanbul (BİST) Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yer alan şirketlerin kurumsal yönetim derecelendirme faaliyetlerini yürüten Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri’nin değerlendirmesi sonucu geçen yıl 9,29 olarak belirlenen notunu 9,36’ya yükseltti. Aygaz, yeni notuyla bu yıl da dünyada en iyi derecelendirmeye sahip kuruluşlar arasında yer aldı.

Kurumsal yönetim derecelendirme notu, SPK’nın dört ana başlıktan oluşan “Kurumsal Yönetim İlkeleri” baz alınarak belirleniyor. Bu kapsamda şirket, “pay sahipleri, kamuoyunu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu” başlıkları altında incelemeye tabii tutuluyor.

Yapılan incelemelerde, Aygaz’a verilen 9,36’lık kurumsal yönetim derecelendirme notu; şirketin, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne büyük ölçüde uyum sağlayarak, tüm politika ve önlemleri uygulamaya soktuğunu, yönetim ve iç kontrol mekanizmalarının etkin bir şekilde oluşturup işlettiğini ortaya koyuyor. Ayrıca, bu notla Aygaz’ın tüm kurumsal yönetim risklerinin tespit edilerek aktif bir şekilde yönetildiği, pay ve menfaat sahiplerinin haklarının en adil şekilde gözetildiği; kamuyu aydınlatma ve şeffaflık faaliyetlerinin en üst düzeyde olduğu, yönetim kurulu yapısı ve işleyişinin de en iyi uygulama kategorisinde yer aldığı vurgulanmış oluyor.

AYGAZ DÜNYA KURUMSAL YÖNETİM ENDEKSİNDE

Eyüboğlu: İş sonuçları kadar süreçlerimize de önem veriyoruz…

Aygaz’ın kurulduğu 1961 yılından itibaren halka açık olduğunu belirten Genel Müdür Yağız Eyüboğlu, şeffaflık, adillik, hesap verebilirlik ve sorumluluk esasları üzerine kurulu kurumsal yönetim anlayışının, Aygaz’da yarım asırdan fazla geçmişe sahip olduğunu kaydetti. Eyüboğlu Aygaz’da her zaman iş sonuçlarına olduğu kadar, iş süreçlerine de büyük önem verildiğini vurguladı.

Yağız Eyüboğlu, Aygaz’ın kurumsal yönetim derecelendirme notuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Aygaz olarak, kaliteli ürün ve hizmetlerimiz ile tüketicide oluşturduğumuz güveni, bağlılığı korumak ve yükseltmek, başarımızı sürdürülebilir kılmak için kurumsal yönetimi son derece önemsiyoruz. Ekonomik, sosyal ve çevresel tüm faaliyetlerimizde insana, kanunlara ve doğaya saygılı bir kurum olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Bu yaklaşımımızın, kurumsal yönetim derecelendirme notumuzun her yıl yükselmesine katkı sağladığına inanıyorum. Sorumlu bir kurumsal vatandaş olarak, faaliyetlerimizi tüm paydaşlarımız için yararlar üretecek şekilde kurguluyor ve şeffaflıkla kendimizi anlatıyoruz. Merkez yönetimden, bayilerimize kadar değer zincirimizin her halkasında, şeffaf, adil, sorumlu ve hesap verebilir bir kurum olarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AYGAZ DÜNYA KURUMSAL YÖNETİM ENDEKSİNDE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin