BAĞIMSIZ DENETİM EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAĞIMSIZ DENETİM EĞİTİMLERİ BAŞLIYORGaziantep Serbest Muhasebeci Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası Başkanı Mehmet Nabioğlu yaptığı yazı açıklamada, 1625 üye sayısı 300 stajyeri ile muhasebe meslek mensuplarına hizmet verdiklerini belirtti.

Nabioğlu, “Meslek mensuplarının mesleki yeterliliğini geliştirmek ve devamlılığı için eğitim programları kesintisiz devam ediyor” diyerek meslek örgütlerinin kendi branşlarında yeterlilik ve gelişim eğitimlerine katılım sağlanmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Nabioğlu “Muhasebeciler camiası olarak bugüne dek mesleğin geleceğine ilişkin tespitler, öneriler ve taleplerde bulunurken hep “ortak aklın” Ülke menfaatlerinin gereklerine uygun bir yaklaşım sergilemeye çalışılmış olup, şu an gündemde önemli yer tutan bağımsız denetim konusundaki belirsizlikler bir an önce bitmelidir.

Bu meslek örgütünün menfaati gereği olduğu gibi ülke çıkarları için de çok önemli bir husustur. Bugünlerde meslektaşlarının, özellikle “bağımsız denetim” hakkı konusunda Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu’nun  (KGK) Türkiye’nin yararına alacağı bir karara kilitlendiğini konu ile ilgili belirsizlikler ve konunun sürüncemede kalması meslek mensubunun huzurunu kaçırmaktadır.

TÜRMOB’ UN devre dışı kalmadığı bir bağımsız denetim yönetmeliği ivedilikle çıkarılması gerekmekte olup,

3568 sayılı yasaya göre ruhsat almış meslek mensupları arasında ayrımcılığa son verilmeli, sınav yapılmamalı ve TÜRMOB tarafından hazırlanan ve ilimizde de 13 Eylülde başlayacak olan Bağımsız Denetim Eğitimleri yeterli görülmelidir.”

13 Eylülde ilimizde başlayacak ve bir ay sürecek olan bağımsız denetim eğitimleri için odamızdan 825 kişi müracaat etmiş olup,

Eğitimler üst kurulumuz olan TÜRMOB’ UN çok seçkin eğitmenleri tarafından ücretsiz olarak meslek mensubunun hizmetine sunulacaktır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAĞIMSIZ DENETİM EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin