BAKAN BOZKIR’DAN GAZİANTEPLİLERE TEŞEKKÜR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

fatma-sahinAvrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Şahin, ziyarette, bölgenin çok önemli bir dönemden geçtiğini belirterek, Avrupa Birliği (AB) sürecinin en önemli ve hassas bir süreç olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Cumhuriyet’in 100’üncü yıl hedefi ve 10’uncu büyük ekonomisi olabilmesi için hukuk, ileri demokrasi, insan, çocuk, engelli haklarının hepsinde AB sürecinin kendilerini hızlandırdığını aktaran Şahin, en büyük hibe programını Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak aldıklarını vurgulayarak, Bozkır ve ekibine teşekkür etti.

10 milyon avro gibi çok net ve büyük bir rakamın yüzde 85’inin AB tarafından fonlandırılarak, örnek bir projeye dönüştüğünü ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

“Bu bizim için çok önemli. Çünkü 5 tane antik kentimiz var. Ve bütün insanlık tarihi kadar eski bir coğrafyada her medeniyete ev sahipliği yapmışız. Ve bunu bütün kalıntıları, kültürel mirasımız elimizde servetimiz, hazinemiz. İnşallah arkeolojiyide buraya kurduğumuz zaman Anadolu’da ilk kez bir “Arkeoloji Enstitüsü” kurulacak ve Gaziantep merkezde olacak. Yalnızca mali olarak da değil, bundan sonra gelenekten geleceğe gitme noktasındaki hedeflerimiz için de çok önemli bir proje.”

“GAZİANTEP MODELİ”

Suriyeli mültecilerle ilgili Bozkır ve beraberindekilere bilgi veren Şahin, 350 bin Suriyelinin kentte yaşadığını belirterek, yerel yöneticiler ve STK’larla uyumlu bir şekilde çalışarak çözüm ürettiklerini dile getirdi.

İlgili bakanlıkları da konu hakkında bilgilendirdiklerini kaydeden Şahin, “Artık Gaziantep modeli diye bir modelden bahsediliyor. Bunu çok önemli buluyorum; çünkü mazeret üreten değil, çözüm üreten bir takımız” diye konuştu.

Suriyeli mültecilerden kaynaklanan sorunların giderilmesi noktasında yapılan çalışmaları da anlatan Şahin, kentte çok fazla su tüketimi olduğuna dikkat çekerek, Düzbağ Baraj Projesi’nin hızlı bir şekilde tamamlanması için AB projesine dahil edilmesi gerektiğini aktardı.

Çatışmadan kaçan dezavantajlı grupların psiko-sosyal destek dahil, Türkçe öğrenmesi gibi birçok yeni sorun alanlarıyla karşı karşıya kaldıklarını anlatan Şahin, “Bunların hepsini büyükşehir olarak yönetmeye çalışıyoruz görevimiz itibariyle. Ama  sizin desteğinizle de bu süreci daha az zararla götürmek durumundayız. Bu yeni dönemde hem insanlık, vicdan adına dünyaya ders verirkende bir taraftan bunu kalkınmanın içerisinde yeni bir modeli, yerli ve milli bir modele dönüştürme üzerinde de çalışıyoruz” diye konuştu.

BOZKIR: “GAZİANTEP GÖÇTEN EN ÇOK ETKİLENEN İLLERDEN BİRTANESİ”

AB Bakanı Bozkır da bölgede bir deprem meydana geldiğini belirterek, 2015-2016 yıllarının tarihte çok önemli yıllar olarak yer alacağını kaydetti.

Suriye’deki krizin büyük bir göç dalgası ortaya çıkardığına dikkati çeken Bozkır, şunları kaydetti:

“Hem de terörizmin her boyutunu Türkiye ve dünyaya yayıldığı bir kaynak olarak ortaya çıktı. Tabiatıyla geriye doğru bakıldığında Gaziantep, bölge iller ve Türkiye olsun bu insanlık dramı karşısındaki tavrı, bu duçar dumunda olan insanlara gösterdiği yakınlık, onlara sağladığı imkanlar, huzur ortamı hep hatırlanacak. Tarih yönünde çok önemli bir sınavı Türkiye Cumhuriyeti ve vatandaşları başarıyla geride bırakmış olacaklar.”

Bazı ülkelerde mültecilere karşı takınan tavırlardan örnekler veren Bozkır, Gaziantep’in yaşanan göçten en fazla etkilenen illerden birtanesi olduğunu söyledi.

Gazianteplilerin ekmeğini, aşını, işini ülkelerindeki iç savaştan kaçarak şehre sığınan Suriyeli mültecilerle paylaştığını aktaran Bozkır, bunun gurur kaynağı olduğuna vurgu yaptı.

Gaziantep’in birçok başarıya imza attığını anlatan Bozkır, “Büyükşehir Belediye Başkanımız benim siyasi ve ondan önceki yaşamım olsun, gerçekten enerji, güven, çalışma temposu ‘nerededir’ dediğimde; her zaman örnek aldığım bir insandır. Bütün görevlerinde aynı temposunu muhafaza etmiştir. Bu şehre gerçekten geceli, gündüzlü çalışarak çok önemli katkılarda bulunuyor” şeklinde konuştu.

Ziyarette, Şahin, AB Bakanı Bozkır’a bakırdan yapılmış sürahi takımı hediye etti.

Ziyarete, Vali Ali Yerkikaya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin ve belediye yetkilileri katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAKAN BOZKIR’DAN GAZİANTEPLİLERE TEŞEKKÜR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin