Boynukalın Elazığ’da başkan Yanılmaz’ı ziyaret etti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Türk Talebe Birliği’nin düzenlediği konferans hasebiyle Elazığ’a gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Abdurrahim Boynukalın, Elazığ Belediyesi’ne Gerçekleştirdiği ziyarette, Elazığ’ın spor alanında başarı potansiyelinin yüksek olduğunu ve Elazığ Belediyesi’nin bu bağlamda gençlere gerekli altyapı desteğini sağladığını belirterek, düşüncelerine şu şekilde devam etti;

“Elazığ bizim birçok şehre göre ciddi anlamda yatırım alan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da özel olarak ilgilendiği ve özellikle sportif anlamda alt yapı üst yapı çalışmalarının bambaşka bir boyuta geldiği şehrimizdir. Bugün burada Gelecekle alakalı neler yapabiliriz, hangi planlamaların üzerinden gidebiliriz ne şekilde yatırımlarda ilerleme kat edebiliriz bunu istişare etmek için geldik. Misafirperverliği için Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ a ve Elazığ Belediyesi’ne çok teşekkür ederim ” dedi.

 

Boynukalın Elazığ'da başkan Yanılmaz'ı ziyaret etti

Başkan Yanılmaz: “Elazığ, Spor Alanında Altın Yılını Yaşıyor”

 

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ’ın genç nüfusa sahip bir Şehir olduğunu vurgulayarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’ın bu bağlamda gerçekleştirdiği ziyaretin kendileri için çok anlamlı olduğunu belirterek, konuyla alakalı şunları ifade etti;

“ Elazığ bölgesinin, Orta Anadolu’nun, Doğu Anadolu’nun kadim şehirlerinden bir tanesidir. Bugün Fırat Üniversitesinde gerçekleştirilen Uluslararası Matematik Sempozyumuna katıldım. Sık sık İlmi çalışmaların olduğu Fırat Üniversitesi 40.000 öğrencisinin olduğu ve genç kesimin çok fazla olduğu şehirlerden biri olması sebebiyle sizlerin burada bulunması aynı zamanda gençlik çalışmalarının çok önemli bir ayağını oluşturacaktır. Bu konuda Elazığ zaten birçok çalışmayı yerine getirmiş ve hızla da ilerleyen bir şehir; ancak gençlerle ilgili yapılması gereken çok şey var.

Özellikle 16 yaş altı gençlerle ilgili ve 12-18 yaş aralığındaki gruplarla ilgili yapılacak çok şey var. Bu çerçevede Milli Türk Talebe Birliği ve birçok derneğimiz bununla ilgili çalışıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü gereken çalışmaları yapıyor.

Biz Elazığ Belediyesi olarak Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile çok yakın bir çalışma içerisindeyiz. İki yıl içerisinde 25 adet semt sahası yaptık. İnşallah hem gençlerimize sahip çıkma hem de onları spora yönlendirme açısından büyük bir çalışma içindeyiz. 2014 yılında 12 yaş altı 5 bin gencimizi okullarımızda eğittik. 2015 yılında 7 bin gencimizi daha eğittik. Bu yıl da 10 bin gencimiz üzerinde, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte çalışıyoruz. Yaz sezonunda bütün spor öğretmenlerimizi bu alanda değerlendiriyoruz. 50’şer kişilik, 60’şar kişilik gruplara ayırarak, Daha sonra da Mahalle takımlarını kendi aralarında yarıştırıyoruz. Son aşamada Elazığ Şampiyonunu buluyoruz. Dolayısıyla hem Elazığspor’un, hem de El-aziz Belediyespor’un alt yapısını oluşturuyoruz.

İşitme Engelliler futbol takımımız bu yıl süper Lig şampiyonu oldu. Geçen yıl da Süper Lig’de şampiyon olmuştu. Belediyespor’u 2014 yılında kurmuştuk. Amatör Lig’de şampiyon oldu bu yıl Bal Ligi’nde şampiyon oldu.

Elazığspor ise, inşallah bu hafta sonu Adanaspor’la oynuyoruz. Büyük ihtimalle Play-off’a kalacağız. İnşallah Play-off’dan da süper Lig’e çıkacağız. 2016 yılı Elazığ spor alanında altın yılını yaşadığı yıllardan biridir diye düşünüyoruz” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Boynukalın Elazığ’da başkan Yanılmaz’ı ziyaret etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin