Bakanlar Kurulundan Kilis için 4 maddelik önlem

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada Kilis’ yönelik alınacak önlemleri açıklayarak gündemi değerlendirdi.
Kilis için alınacak ek tedbirler ve 4 maddelik kritik planı açıklayan Kurtulmuş, sosyal, ekonomik ve askeri alanlarda hükümetin bazı adımlar atacağını da belirterek taşeron tasarısı hakkında bilgi verdi.
Kilis’e yönelik roket saldırılarıyla ilgili önlemleri şöyle ;
İlave askeri tedbirler alınacak.
Ekonomik destekler kapsamında, saldırılar sırasında zarara uğrayan esnaf ve sanatkarlar ile tüccarların zararlarının giderilmesi. Bu çerçevede evi, dükkanı yıkılanların bu anlamda tazmin edilmesi, 5 Milyon ilave ile zararlar giderilecek, ödeme yapılacak. İkinci aşamada da 5 milyon ilave destek sağlanacak.
Kilis ilimizde kamu yararına çalışma kapsamında istihdam edilenlerin, istihdam sürelerinin mevcutlarda 9 aya çıkartılması ve valiliğin istediği oranda yeni ilave istihdamların sağlanması için karar alınmıştır. Sağlık alanında ilave tedbirler alınacak. İlave doktorlar ve zırhlı ambulanslar Kilis’te hizmete başlayacak.
Sosyal destek programları sağlanacak. Psikolojik anlamda sahada Kilis halkımızın yanında olacağız.
Numan Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları;
Kilisliler, ensar anlayışı içinde ekmeğini ve sokaklarını paylaşıyor. Kilis’i tebrik ediyorum. Kilis, kendi nüfusu kadar Suriyeli mülteciyi barındırıyor. Suriye tarafında bir devlet kalmadı. 18 Ocak’tan bu yana 46 roket atışı yapıldı. 17 kişi öldü. 61 kişi ise yaralandı. Yerleşik bir düzende saldırı olmadığı için karşılık vermek zor oluyor. Ancak TSK anında mevzileri yerle bir ediyor.
TAŞERON TASARISI HAZIR
Taşeron tasarısı Meclis’e gönderilmek üzere hazır hale getirildi. Bu tasarı ile 720 bin çalışanın kamuya geçiş esasları belirlenmiştir. Özel Sözleşmeli Personel olarak yeni bir statü oluşturulmuştur. Çalışanlar kamu güvencesi altına alınacaktır. Bu geçişte her kurum kendi içinde sınavlar yapabilecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bakanlar Kurulundan Kilis için 4 maddelik önlem

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin