Bakanlık “Mış” Gibi Yapmaktan Vazgeçmeli!

featured
Bakanlık “Mış” Gibi Yapmaktan Vazgeçmeli!!!, Gaziantep, Haberler, Gaziantep, Son Dakika, Gaziantep, Narkoz Haber
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakanlık “Mış” Gibi Yapmaktan Vazgeçmeli!

Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak; Ek ödemelerin tavandan yapılması hususundaki Bakanlık genelgesi hakkında bir basın açıklaması düzenledi. Kazak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Değerli Basın Mensupları, Fedakâr Sağlık Çalışanları;

Bakanlık, ek ödemelerin 1 Nisandan itibaren dört ay süreyle tavandan dağıtılması hususunda bir genelge yayınlamıştır.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI YİNE HÜSRANA UĞRATILDI

Israrla dile getirmemize rağmen, söz konusu düzenleme süresi, kapsayıcılığı ve adaleti açısından yine çok büyük sorunlar içermekte ve sağlık çalışanlarını bir kez daha hüsrana uğratmıştır.

Bu düzenleme ile Aile Hekimliği çalışanlarının görmezden gelindiği, Genel İdari ve Yardımcı Hizmetler Sınıfının yok sayıldığı ve aşılama faaliyetlerini sürdüren çalışanların kapsam dışı bırakıldığı görülmektedir.

FİYASKO NİTELİĞİNDEDİR

Sağlık kurum ve kuruluşlarında fedakârca görev yapan binlerce çalışanın kapsam dışı bırakıldığı, makul bir artışın olmadığı, kelimelere ve hesaplara boğulan ama sonucunda ortaya kabul edilebilir bir dağıtımın konulamadığı bu düzenleme fiyasko niteliğindedir.

Bilinmelidir ki; 2021 yılının ilk üç ayının yok sayıldığı, geçmişteki kayıpların telafi edilmediği her düzenleme çalışanların beklentisini karşılamaktan çok uzaktır.

BAKANLIK MIŞ YAPMAYI BIRAKMALIDIR

Birçok ülkede sağlık çalışanlarına net bir zam, belli bir ikramiye verilir iken, Sağlık Bakanlığı adına tavandan ek ödeme deyip sağlık çalışanlarına adeta ikinci bir maaş veriliyormuş gibi bir algı ile kamuoyuna sunduğu bu süslü düzenlemeleri terk etmeli, “MIŞ” gibi yapmayı bırakmalıdır.

TEK ÖDEME VE YENİ BİR SİSTEM HAYATA GEÇMELİDİR

Türk Sağlık-Sen olarak başından beri savunduğumuz sağlık çalışanlarına tek ödeme şeklinde maaşa zam yapılması, en makul ve çalışanın beklediği hakkaniyetli çözüm yoludur.

Yapılacak düzenleme ile gerek Sağlık Bakanlığına bağlı bütün kurum ve kuruluşları gerekse Üniversite Hastanelerini kapsayacak bir iyileştirmeyle kabul edilebilir yeni bir sistem hayata geçmelidir.

SESİMİZE KULAK VERİLMELİDİR

Aklın yolu birdir. Israrla yanlış yapılarak doğrunun bulanamayacağı bir gerçektir. Kalıcı, sürdürülebilir ve beklentileri karşılayan bir ücret politikası uygulandığı takdirde sağlık emekçileri bir nebze rahatlayacaktır.

BAKANLIK YÜZÜNÜ ÇLIŞANLARA DÖNMELİ

Sağlık Bakanlığı yüzünü çalışanlarına dönmeli ve pandeminin kahramanlarına hakkını teslim etmelidir.

Türk Sağlık-Sen olarak; biz maaşa zam şeklinde tek ödemeyi ısrarla dile getirmeye ve bu yönde adım atılması gerekliliğini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bakanlık “Mış” Gibi Yapmaktan Vazgeçmeli!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin