BAKIR VE SEDEF İŞLEMECİLİĞİNE YOĞUN TALEP

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAKIR VE SEDEF İŞLEMECİLİĞİNE YOĞUN TALEPÇalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanlığının ortak imzaladıkları protokol kapsamında açılacak olan bakır ve sedef işlemeciliği kursuna 235 kişi müracaat etti,.

Bakır İşlemeciliği, Kurs için müracaat eden kursiyerler İşkur mülakat salonunda kursa katılabilmek için ter döktü. 75 kursiyerin alınması planlanan kursa 235 kişi müracaat edince zorlu bir mülakat gerçekleştirildi. İŞKUR’un son dönemlerde açmış olduğu kurslara yoğun talep olduğu gözlenirken sedef ve bakır işlemeciliği gibi babadan ve atadan kalan mesleklere ilgi her geçen gün artıyor.

İmzalan protokol gereği 75 kursiyerin alınacağı sedef ve bakır işlemeciliği kursuna katılan kursiyerlere 100 iş günü sonunda sertifika verilecek ve % 21 istihdam sağlanacak. Kursiyerlere ayrıca kursa geldikleri her gün için 20 TL. Ödenecek ve kursiyerler genel Sağlık Sigortası kapsamında değerlendirilecek.

İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Sıraç Ekin’den aldığımız bilgiye göre kursun devlete maliyeti 259.000 TL olacak. Ekin, 16 kişinin kurs bitiminden sonra Bakırcılar odası tarafından istihdam zorunluluğu olduğunun altını çizerek her geçen gün bu tür kurslara giderek ilginin arttığını söyledi.

Bu kursların yanı sıra Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Halıcılar Odası ile yapmış olduğu “Halı Desinatörlüğü” kursu için aynı gün Kurumda Mülakat gerçekleştirdi. 60 gün sürecek olan bu kursa da 67 kişi müracaat ettiği gözlenirken 20 kursiyer alındı.

İŞKUR tarafından, Bakır İşlemeciliği, Sedef kakmacılığı ve Halı Desinatörlüğü kurslarına aşırı talep söz konusu olduğundan ilerleyen süreç içerinde tekrar bu tür kursların açılacağı bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAKIR VE SEDEF İŞLEMECİLİĞİNE YOĞUN TALEP

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin