BAŞBAKAN’DAN BİLİM ADAMLARINA ELEŞTİRİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAŞBAKAN’DAN BİLİM ADAMLARINA ELEŞTİRİ“Dil konusunda sınıfta kaldık”

Gaziantep Üniversitesi tarafından Fahir Doktora Unvanı alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yabancı dil konusunda ve bölgede uluslar arası otorite olmak için büyük adımların atılması beklediğini ifade ederek bilim adamlarını, öğretim görevlileri ve araştırmacıları eleştirdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Gaziantep Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verildi. Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Gaziantep Üniversitesi Konservatuar Bölümü öğrencilerinin mini konserinin ardından Rektör Yavuz Coşkun, Üniversite hakkında Başbakan ve beraberindeki heyeti bilgilendirdi.

BAŞBAKAN’DAN BİLİM ADAMLARINA ELEŞTİRİGaziantep Üniversitesi senato kararı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Fahri Doktora unvanı verildi.  Fahri doktorasını alan Başbakan daha sonra kürsüye çıkarak bilim adamlarını eleştirdi. Niyetim kimseyi rencide etmek değil diyen Başbakan, “Kaç bilim adamı Gürcüce, Ermenice, Kürtçe, Arapça ve diğer diller hakkında araştırma yapıyor? Kimse kusura bakmasın yabancı dil konusunda hepimiz sınıfta kaldık. Arap ülkelerinde anadil Arapçanın yanı sıra İngilizce konuşuluyor. Biz ise kinci bir dil konuşamıyoruz. Geçmişte Arapça konuşana irticacı, Kürtçe konuşana başka kulplar takıldı. Üzeri çizildi. Gelinen nokta bize pahalıya mal oldu. Arapça Ortadoğu’ya hâkim bir dil buna rağmen kaç Profesörümüz bu konuda araştırma yapıyor. Ben isterim ki Gaziantep denildiğinde bu bölgenin tarihi denildiğinde akla, Arapça, Arap halkları denildiğinde, Arap siyaseti denildiğinde akla dünya çapında Gaziantep Üniversitesi gelsin. Bu bölgede tarım denildiğinde, tarihi denildiğinde Akla Gaziantep Üniversitesi gelsin. Bu bölgenin en büyük üniversitelerinden olan Gaziantep Üniversitesi bir otorite kabul edilsin ve bahsettiğim alanlarda çok büyük atılımlar bekliyorum.  Gaziantep Üniversitesi Akademik alanda uluslararası otorite olabilir neden olmasın? Bu konuda sizlerden büyük atılımlar bekliyorum” dedi.

Gaziantep Üniversitesi’nin Bölgenin otoritesi olma konusunda büyük adımlar atması gerektiğinin altını çizen Başbakan Afrika gezisinde gördüklerimiz bize büyük sorumluklar getiriyor diyerek Senegal, Nijerya ve diğer Afrika ülkelerinde gördüklerini Gaziantep Üniversitesi Öğretim görevlileri ve öğrencilerle paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAŞBAKAN’DAN BİLİM ADAMLARINA ELEŞTİRİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin