BAŞBAKAN, KARDEŞ ŞEHİRLERE TANIKLIK ETTİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAŞBAKAN, KARDEŞ ŞEHİRLERE TANIKLIK ETTİBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tunus’un Ariana kenti ile kardeş şehir anlaşması imzaladı.

Tunus’ta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Tunus Başbakanı Ali Laarayedh’in katıldıkları programda Tunuslu 27 belediye ile Türkiye’den 27 belediye arasında kardeşlik anlaşması imza töreni gerçekleştirildi.

Türkiye ve Tunus’taki belediyelerin önümüzdeki döneme yönelik kardeş belediyeler olarak bu yardımlaşmayı daha çok değişim, dönüşüm projelerine tahsis etmesinin isabetli olacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: “Tunus, medeniyetin inşa edildiği ülkelerden bir tanesi. Türkiye birçok medeniyetin şu anda üzerinde eserlerle yaşadığı bir ülke. Ben diyorum ki; Batı medeniyetinin baskısı altında bir yapılanma değil, Batı’nın ilmini alalım, onların da mimarisini alalım ama buna kendi rengimizi katalım ve şehirlerimizi bu anlayışla, altyapısıyla üst yapısıyla yeniden inşa edelim.”

BAŞBAKAN, KARDEŞ ŞEHİRLERE TANIKLIK ETTİErdoğan’ın konuşmasının ardından kendisine şehrin sembolik oalrak anahtarı teslim edildi. Ardından da Türkiye ve Tunus’tan 27 belediye, kardeşlik anlaşması imzaladı.

04-07 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ve Türkiye ile Tunus’tan 27  belediyenin kardeş şehir anlaşması imzaladığı programa Gaziantep, Samsun, Konya, Sakarya, Bursa Büyükşehir Belediyelerinin üst düzey temsilcileri ile il belediyelerinin yetkilileri katıldılar.

Türkiye Belediyeler Birliği ile Tunus Yerel Yönetimler Birliği’nin gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında Tunus’a giden Gaziantep heyetinde Büyükşehir Belediyesini Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim temsil etti.

Konuk heyetlere Tunus’un tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görme olanağı sunan ev sahibi Tunus Belediye Başkanı …. Kasr-ı Belediye adı verilen tarihi mekanda yaptığı sunum ile kentte yürütülen projeler hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Tunus Başbakanı Ali Laarayedh’in katıldıkları törende, daha sonra Tunus Belediye Başkanı Seyfullah el-Asram, Başbakan Erdoğan’a belediyenin ve kentin sembolik anahtarını takdim etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, “Bu protokol ile hemşerilerimizin istek ve ihtiyaçlarını yerine getirme çabamız içinde; şehirlerimiz ve hemşerilerimiz arasındaki karşılıklı ilişkiyi artırmak, belediyelerimiz arasındaki bağı güçlendirmek, aramızdaki diyalogu geliştirmek; karşılıklı deneyim alış verişinde bulunmak ve sorumluluk alanımıza giren ve birlikte gelişmemize katkı sağlayacak olan tüm konularda ortak faaliyetlerde bulunmak; hemşerilerimiz arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve desteklemek üzere konukseverlik kurallarına uygun olarak, farklılıklarımıza saygı göstererek, güven ortamı içinde ve dayanışma ruhuyla davranarak; hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm hemşerilerimizin karşılıklı ilişkilerimize katılma olanağını güvence altına alarak; özgürlük, demokrasi, eşitlik ve hukukun üstünlüğü evrensel kurallarına ve ülkelerimiz arasında süregelen ilişkilere uygun olarak şehirlerimizi birbirine Kardeş Kent ilan ediyoruz” dedi.

Evrim, “Şehirlerimiz ‘iki ülke arasında tarihten gelen dostluk ve kardeşlik ilişkilerini güçlendirmek’ ortak amacıyla; ‘tarihi ve kültürel miras ile çevrenin korunması’, ‘çalışanların eğitimi’, ‘ekonomi, gençlik, spor ve sosyal hizmetler’ ile ‘mahalli idarelerin görevine giren diğer alanlarda’ işbirliği yapmak ve bu çerçevede her türlü katkıyı sunmak niyet ve kararlılığındadır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kardeş şehir protokolleri belediye başkanları tarafından imzalandı. İmza töreni sonrası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ile Ariana Belediye Başkanı Karim Helali birbirlerine çeşitli hediyeler

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAŞBAKAN, KARDEŞ ŞEHİRLERE TANIKLIK ETTİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin