Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Kilis için her türlü tedbir alınacak”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

kilis-bakan-akdoğanBaşbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Kilis’e gelerek Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve güvenlik güçlerinden bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada Kilis’e 18 Ocak’tan bu yana Suriye tarafından atılan roket mermileri sonucu yaşanan gelişmelerin Pazartesi günü Bakanlar Kurulunda görüşüleceğini açıkladı.

Akdoğan, “Bizim irademizin dışında karşı tarafta yaşanan bu olumsuzlar Türkiye’yi de etkileyebilmektedir” diyerek devlet ve hükümet olarak Kilis’te bulunduklarını ifade etti.

Akdoğan konuşmasında şunları söyledi;

“TOPLUMSAL GÖSTERİLER BİRİLERİ KONUŞMASIN DİYE DEĞİL CAN GÜVENLİĞİNİZ İÇİN”

“Biz devlet ve hükümet olarak buradayız. Bütün ilgili kurumlarımız ne yapılması gerekiyorsa her türlü çabayı ortaya koyuyorlar. Burada güvenlik sebebiyle toplumsal gösterile valililik izin vermiyor. Bunun sebebi birileri tepki göstermesin diye değil, roket mermileri düşebildiğinden açık alanda vatandaşlarımızın toplu olarak bulunmasını engellemektir. Vatandaşlarımız öncelikle kendi can güvenlikleri açısından bu hususa dikkat etmeleri gerekir. Kilis bizim iftihar ettiğimiz bir ilimiz. Merkez nüfusu 93 bin ancak 127 bin civarında Suriyeli kardeşimizi bünyesinde barındıran ensar muhacir anlayışıyla büyük bir yük çekti.

bakan-kilis“KİLİSLİLER SURİYELİ MAZLUMLARA KUCAK AÇTI”

Suriye de yaşanan insani krizde taşın altına elini koyan Kilis çok büyük bir yük çekti. Bütün bu Suriyeli mazlumlara kapılarını açtı. Bu Suriyeli mazlumlar orada ölümden kaçarak Türkiye’ye sığınmıştır. Biz bu insanlara sınırlarımızı, kucağımızı açtık. Bunlar mağdurdur, mazlumdur, ölümden kaçan insanlardır. Bunlara büyük bir fedakârlık gösteren Kilis, kardeşlik bilinciyle bu kardeşlerimize kucağını açmıştır. Bundan sonrada aynı şekilde kimse kimseye kem gözle bakmasın. Suriyelilerin ne tür dramlar yaşadığı bugüne kadar biliniyor ve Kilis’in bu iftihar ettiğimiz özelliklerinin aynı şekilde de devam etmesi büyük önem taşımaktadır.

“MAALESEF SINIRLARIMIZIN KARŞI TARAFINDA BİR OTORİTE TOK”

Ben bir kez daha sağduyu çağrısı yapıyorum. Devlet ne yapılması gerekiyorsa, devlet ve hükümet olarak bütün kurumlarımız yapmaktadır ve yarın bütün boyutlarıyla hem güvenlik, hem de sosyo ekonomik, ilave hangi tedbirler almak gerekiyorsa Bakanlar Kurulu toplantısında kararlar alınarak atılacak adımlar atılacaktır. Maalesef sınırlarımızın karşı tarafından bir otorite yok, terör örgütleri cirit atıyor, farklı bir yapılanmalar var, silahlı örgütler var. Bizim irademizin dışında karşı tarafta yaşanan bu olumsuzlar Türkiye’yi de etkileyebilmektedir. Bütün bunları hep birlikte göğüslememiz gerekiyor. Ben bir kez daha Kilisli kardeşlerimize gösterdikleri fedakârlıklardan, bugüne kadar ortaya koydukları tavır sebebiyle teşekkür ediyor, herkesi sağduyuya davet ediyorum.

Akdoğan açıklama yaptığı sırada Kilis’e 3 roket daha düştü 1 kişi hayatını kaybetti 10 kişi yaralandı. Cumhuriyet meydanında toplanan Kilislileri güvenlik güçleri dağıtmakta güçlük çekince havaya ateş açtı. Kilislilerin tepkisi devam ederken gerginlik hat safhada.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Kilis için her türlü tedbir alınacak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin