Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal’dan skandal açıklama

featured
Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal’dan skandal açıklama
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal’dan skandal açıklama

Türkiye İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı Kurucusunun 6 yaşında ki kızının imam nikahıyla evlendirdiği ve çocuğun cinsel istismara uğradığına ilişkin olayı konuşurken bir skandal açıklama da İHH İnsani Yardım Vakfı Konya İl Başkanı ve Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal’dan geldi.
Türkiye’yi sarsan 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğradığına ilişkin olayın ardından Uysal’ın sosyal medyadan yaptığı açıklama tepkilere neden oldu.
Uysal, “Birleşmiş milletlerin ve çok sayıda devletin reşitlik tanımlarını paylaşacağım. M Kemal 1926 da evlilik yaşını hâkim kararıyla 14’e indirmiştir. Tartışmaktan niye korkuyorsunuz. İlim fikir zemininde ve edep şartıyla konuşulmazsa toplumsal uzlaşı olmaz”
“Hemen şunu belirteyim Gazi döneminde bu sınır 14 idi. Birçok faktörün etkisiyle o zamana göre cinsellik yaşı çok aşağıya indi. Söylediklerim, edeple, ciddiyetle konuşulacak konular. Bunlardan pedofili çıkmaz Yaş farkı talebi yok iki genç, yetkin iseler, zinasız yuva kurabilmeli”
“Bu ortamda bir konunun fikrî-entelektüel seviyede ele alınamayacağını bir kere daha gördük Seviyeli-seviyesiz herkes burada Seviyeli fikir, muhalif de olsa konuşulur ama seviyesizlerle uğraşmak zor Bir tweet’imi sildim çünkü seviyesizler üşüştü Fikrî ortamlar bulmak ümidiyle…” ifadelerinde bulundu.
UYSAL’IN SOSYAL MEDYA HESABINDAN SİLDİĞİ TWEET
Uysal tepkiler üzerine bu tweetini sildi: “Aile vs zorlama yoksa, kendi iradesi ile evlenmeyi istemişse, 13 yaş konusunda kimsenin itiraz etmemesi gerekmez mi çünkü biliyoruz, o yaşta, maalesef kendi istekleri ile gayri meşru cinsellik yaşayanlar artık var Gayri meşrusuna engel olamayıp, meşru yolu kapatmak hangi mantık?”
“Tartışmaktan Niye Korkuyorsunuz “diyen Uysal sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine paylaşımlarını kaldırdı.
İŞTE O TEPKİ TWEETLERİNDEN BAZILARI
-Birincisi 1926 da değiliz, ikincisi kendi çocuğunuza bunu layık görür müsünüz? Görmez iseniz neden? Ben söyleyeyim mi? 18 yaşına kadar çocuk algıda eksiktir.
-1900 bilmem kaçta sigara içmenin nefes açtığına da inanılıyordu. Onu da tartışalım mı tekrar? Evlenmekten tek anladığınız cinsel ilişki mi? 15 yaşındaki bir ciftin bebeği olsa, nasıl bakacaklar? Buna maddi, manevi, sosyal gelişimleri yeterli olur mu o yaşta? Neyi savunuyorsunuz?
-Türkiye’de kaç aile 13 yaşındaki çocuğunun evde tek başına geceyi geçirmesine rahatlıkla izin verir sizce? Siz 13 yaşında birine araba kullandırabilir misiniz, borç para verir misiniz? 13 yaşında birinin iradesi ne demek? “küçüğün rızası” demek değil mi bu? Çıldıracağım!
-14 yaşında çocukla cinselliği normal gören bir doktorun hastalarının güvenliğini nasıl sağlıyor ve kontrol ediyorsunuz? Gelen çocuk hastaları yalnız muayene etmek istiyor mu mesela kendisi bilginiz var mı?
-1926 Tarihli Kanun 1938 de Yeniden Düzenlenerek Yürürlüğe Girmiştir. 2- Kanun: Atatürk Tarafından Değil, İnönü Başbakanlığında Ki Hükümet Tarafından Düzenlenerek Yürürlüğe Girmiştir. Düzelteceğinizi sanmıyorum ama en azından bilginiz olsun.

 

Gaziantep Haberler     Gaziantep Sağlık     Son Dakika

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal’dan skandal açıklama

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin