Başkan Ay, “Evler Temmuz’da teslim edilecek”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ibrahim-ayBaşbakanlık Toplu Konuk İdaresi (TOKİ) ile Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinin (GGC) projesi kapsamında basın mensuplarına yönelik yapılan konutların maliyeti basın mensuplarından tam not aldı.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) işbirliğiyle Şehitkamil ilçesinin Beykent Mahallesinde Basın Mensupları için yapılacak 350 konutun inşaatı hızla devam ediyor. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, Toplu Konut alanına bir gezi düzenleyerek üyelere yapımı tamamlanan 2+1 ve 3+1 örnek daireleri gezdirdi. Örnek daireleri gezen gazeteciler yapılan evlerde kaliteli malzeme kullanıldığını ifade ederek, ödeme planına da tam not verdi.
“Bu projesi kolay olmadı”
Örnek daireleri gezdikten sonra GGC toplantı salonunda ev sahibi olacak olan gazetecilere açıklama yapan Başkan İbrahim Ay, “Bugün mutluyuz, gururluyuz çünkü 30 yıldır konuşulan bir Toplu Konut Projesi (TOKİ) hikayesi vardı. Biz göreve geldiğimizde söz vermiştik. Bu TOKİ projesi kolay olmadı. Çok emek verildi. Bu projede en büyük desteği siz meslektaşlarımızdan gördük. Allah’a şükürler olsun emeğimizin karşılığını bugün aldık. 2+1 ve 3+1 örnek dairelerimizi sizlerle birlikte bugün gezdik. Bu TOKİ projesi yapılırken fitne sokanlar oldu. Sürekli ara karıştıranlar oldu ama biz hepsine saygı duyduk, hepsine kucak açtık eşit bir şekilde cemiyetimizin üyesi olsun veya başka bir tarafa üye olsun olmasın sonuçta ekmeğini gazetecilikten yiyorsa herkese ev şansı tanıdık. Kayıtlarımızı da o şekilde aldık. Gezdiğimiz dairelerin daha iyilerine layıksınız. Biz göreve gelirken söz vermiştik. Bugün bu sözümüzü tutmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gönül isterdi ki daha güzel yerlerde daha büyük metrekarelerde sizleri ev sahibi yapalım ama biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Çok güzel 2+1 ve 3+1’den oluşan 350 tane daireyi nerdeyse yüzde 80 seviyesine getirdik” dedi.
Dairelerin özellikleri
Projenin teknik detaylarını anlatan GGC Başkanı Ay, “Sitemiz 32 dönüm alan üzerine kurulu. Bu alanda 18 blok yer almaktadır. Projemizde 11 blok B tipi 2+1 ve C tipi 7 blok 3+1 daire bulunmaktadır. Projemizde önemli oranda yeşil alan bulunmaktadır. Bin tonluk su deposu mevcuttur. Her blokta 2 adet asansör bulunmaktadır. Daireler arası üst düzey ses izolasyonu döşenmiştir. Merdiven ve merdiven boşluklarında özel mermerler kullanılacaktır. Binalarımızın dış cephesi yine Gaziantep’e özgü taşlarla tasarlanmaktadır. Açık otoparkımız var. Bir bloğumuzun altına ortak kullanım alanı olarak bay-bayan mescidi yapıldı. Sığınak ve ortak depo her bloğun altında mevcuttur. Sitede 4 daire ortak kullanım alanı kapıcı dairesi olarak düşünülmüştür. Sitemizde yeşil alana önem verilmiştir. Bin 150 ağaç dikimi ve otomatik sulama sistemi de proje sisteminde mevcuttur” şeklinde konuştu.
“Bizler için iyi bir şans”
Kullanılan malzemelerin hepsi TOKİ’nin teknik ekibi tarafından itina ile seçildiğini ve kontrol edildiğini belirten Ay, “Aslında bizim için normal TOKİ dairelerine baktığımızda 13 kat, 14 kat binalar var. TOKİ’nin yeni uygulamasında yüksek kat yapılamıyor. 6 ve 7 kattan oluşması da bizler için iyi bir şans diye düşünüyorum. Site alanında 275 tane açık otoparkımız olacak. Her blokta sığınma yeri 95 metre kare olacak. Bu yere havalandırma sistemi de yapıldı. Aslında hiçbir TOKİ’de yok ama her katta çöp şutu var. Çöpünüzü atıyorsunuz kapıcı gelip bu çöpleri alıyor” ifadelerini kullandı.
“Yangına dayanıklı cephe yapıldı”
Binanın iç detayları hakkında bilgi veren GGC Başkanı Ay, “Tüm binada yangın alarmı, her dairemizde gaz ve dedektör var. Bu itfaiyeye bağlı olacak şekilde ayarlandı, uygulandı. Dairelerin orta koridorlarında bulunan boşluklarda yangın dolabı, yangın merdiveni, yangın kapısı hepsi projemizde mevcuttur. Sular kesildiğinde içme suyu için her blokumuzun altında depolar yaptırıldı. Her bloğumuzda jeneratörümüz mevcut. Elektrik gittiğinde dairelerde olmasa bile ortak kullanım alanlarında elektrik olacak. Yangına dayanıklı cephe yapıldı. Bir yangın olduğu zaman, alevler PVC’ye ulaşmadan önlenmiş oluyor. Isıtma sistemimiz merkezi sistem olacak. Herkes kullandığı kadar enerji ücreti ödeyecek. Kameralı zil sistemi var. İsteyen daire istediği daire ile ücretsiz olarak aralarında görüşebilecek ve zil sisteminde kimin zili çaldığını görebileceksiniz. Dairelerde iskan ve tapu işlemleri TOKİ tarafından takip edilecek” ifadelerine yer verdi.
En büyük desteği sizlerden aldık
6 aydır teknik takipte olduklarını belirten Ay, “Şu anda Florya sitesine kadar gazımız mevcut. Nisan ayından itibaren gaz ile ilgili çalışmalara başlayabileceklerini söylediler. Doğalgaz ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Asfaltlama Şehitkamil Belediyesine ait. Her türlü görüşmememizi yaptık. Başkanımız alt yapı çalışmaları bittikten sonra iki gün içerisinde yapıp teslim edeceklerini söylediler. Çok basit görünüyor olabilir ama ben ve yönetimim çok büyük emekler verdik. En büyük desteği sizlerden aldık. Biz elimizden gelen her şeyi yaptık, sizlerin desteğini her zaman gördük” sözlerine yer verdi
Ödemelere 15 yıl vade
Yapılan 2+1 dairelerin 77 metrekareden, 3+1 dairelerin 112 metrekareden oluştuğunu ifade eden Ay, “2+1’in ödeme koşulları biliyorsunuz giriş kat var, göbek kat var. Burada fiyatlar aynı olmuyor kuzeye ve güney tarafına bakan cephe var. 90 bin TL’den başlıyor 2+1 dairemizin en üst aşaması 100 bin TL olacak. Burada biz yüzde 12 peşinatla görüştük. 2+1 daire için peşinatımız 10 bin 822 TL olacaktır. En üst aşamadaki 2+1 için 12 bin TL olacaktır. Biz Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak ödemeleri 15 yılda vade yaptırdık. 10 bin 822 TL peşinat veren arkadaşımız aylık 440 TL taksit ödeyecek. Caddeye bakan göbek kat dediğimiz 100 bin TL toplamda rakamı olan 2+1 dairemiz için 12 bin TL peşinat ödeyecek. Bunun aylık ödemesi ise 492 TL olacaktır. Bunlar 2+1 dairelerimizi kapsıyor. 3+1 dairelerimiz C tipi 112 metrekare en alt seviyedeki dairemiz 131 bin 692 TL. En üst seviyedeki dairemiz ise 147 bin 345 TL olacaktır. Aynı zamanda yüzde 15 peşinat alınacaktır. 3+1’lerin peşinatı 19 bin 753 TL. En üst seviyede olan dairemiz için 22 bin 100 TL peşinatımız var. Yine 15 yıl yani 180 ay ödeme vadesi yapıldı. Aylık olarak 621 TL taksitimiz var. En üst seviyede ödeme yapacak arkadaşımız ise 695 TL ödeyecek. Burada banka kredisi kullanılmayacak. Biz şu an da son hazırlıkları yaptık. 10 gün içerisinde veya en geç Şubat ayının sonuna kadar TOKİ başkanlığı eşliğinde noter huzurunda resmi kura çekimi olacak” sözcüklerini kullandı.
Daireler Temmuz’da teslim edilecek
Evlerin Temmuz ayında teslim edileceğini belirten Ay, “Basın evleri 7. ayda teslim edilecek. Bunun içinde aslında biz bu zamana kadar peşinatlar için herhangi bir ödeme alınmadı. Tabiki biz TOKİ başkanımızla görüşürken arkadaşlarımızın dar gelirli zor şarlar altında hayatını sürdürdüklerini söyledik. Elimizden gelenide yaptık. Ödemeler evin içerisine geçtikten sonra başlayacak. Peşinatları ödemek için en son 15 Nisan 2017’ye kadar vade aldık.Bu vadeyi almak için çokta zorlandık. Bu tarihe kadar herkes resmi TOKİ hesabına bankaya yatırılacak” söyledi.
Konuşmasında emeği geçenlere de teşekkür eden Ay, “Toplu Konut Projemizin hayata geçmesinde bizlere büyük destek veren Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekillerimiz ve projenin hazırlanma aşamasına bizlere her türlü kolaylığı sağlayan TOKİ Başkanımız Ergün Turan’a, ilçe belediye başkanlarımıza ve AKSAY İnşaat firması yetkililerine tüm meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gazetecilerden tam not
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıya katılan gazeteciler GGC Başkanı İbrahim Ay ve yönetim kurulunu böyle güzel bir projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür etti. Gazeteciler, Başkan Ay’ın verdiği müjdeli haberi uzun süre alkışladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başkan Ay, “Evler Temmuz’da teslim edilecek”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin