Başkan Kılıç, “Kurban Paylaşma Alışkanlığı Kazandırır”

featured
"Vatan Aşkıyla Yazılan Kahramanlık Destanı"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Kurban Bayramı’nda Covid-19 salgınından dolayı Pandemi koşullarına olabildiğince dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Bizleri bir arada tutan geleneklerimiz var. Ama kendi sağlığımızı ve sevdiklerimizin sağlığını riske atmamak için bu bayramı tedbirlere uyarak geçirmeye gayret göstermeliyiz” dedi.

Başkan Kılıç yayımladığı mesajında, “Bayramlaşmak, ev ziyaretleri, kalabalıklar bizim geleneklerimizde var ama sağlık her şeyden daha önemli. Ben hemşerilerimden bu bayram riski en aza indirmek adına daha dikkatli olmalarını rica ediyorum. Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma ve paylaşmayı ifade etmektedir. Kurban ibadeti, kişiye gerektiğinde malını ve canını Allah yolunda feda edebilme bilincini aşılar. Paylaşma alışkanlığı kazandırır. İnsanların birbirleriyle kaynaşmalarına, birbirlerini sevip saymalarına ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmelerine vesile olur. Hz. İbrahim ve İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan Kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar. Oğuzeli Belediyesi olarak her bayram da olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nı da hemşerilerimizin daha rahat, huzurlu, sağlıklı geçirmesi ve belediye hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi için tüm birimlerimizi seferber ettik. Oğuzelili hemşerilerimden Kurban Bayramı’nda tedbiri elden bırakmamalarını istiyorum. Gerek kurban kesimi sırasında gerekse sonrasındaki aile ziyaretlerinde sosyal mesafe, maske ve kişisel hijyen kurallarına uymalarını önemle rica ediyorum.

Salgınların olmadığı, bayram sevinci ve coşkusunun en üst düzeyde yaşandığı bayramlara kavuşmak dileğiyle, Oğuzelili hemşerilerim başta olmak üzere tüm İslam Aleminin ve Yüce Türk Milleti’nin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramın insanlığa sağlık, mutluluk, huzur, barış, kardeşlik ve esenlikler getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Kılıç, “Kurban Paylaşma Alışkanlığı Kazandırır”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başkan Kılıç, “Kurban Paylaşma Alışkanlığı Kazandırır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin