Başkan Şahin: DÜZBAĞ, Başkanlık Kariyerimin En Önemli Projesi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin içme suyu alanında Melen’den sonra en büyük yatırımı olan Düzbağ’ın şehir merkeziyle bağlantısının gerçekleştiği Hacıbaba Su Deposu’nda Gazi şehirlilere seslendi.  Başkan Şahin, Düzbağ’ın başkanlık kariyerindeki en önemli projesi olduğunun altını çizerek, dağ suyunu, kar suyunu şehre taşımış bir ekibin başkanı olmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

Gaziantep’in 2050 yılına kadar su problemini ortadan kaldıran ve İstanbul Melen’den sonra Türkiye’nin içme suyu alanındaki ikinci en büyük yatırımı olan 1 milyar 250 milyon TL bütçeli Düzbağ İçme Suyu Projesi’nin şehirle bağlantısının sağlandığı Hacıbaba Su Deposu’na Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kurban bayrama sayılı günler kala bir ziyarette bulundu. Başkan Şahin, ziyaretinde belediye başkanlığı dönemindeki en büyük ve yararlı projeler arasında yerini daima koruyacak olan Düzbağ hakkında değerlendirmede bulundu.

Başkan Şahin: DÜZBAĞ, Başkanlık Kariyerimin En Önemli Projesi!

ŞAHİN: HAM SU KALİTESİ 4 KAT İYİLEŞTİRİLDİ

Hacıbaba Su Deposu’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Su hayattır, su rahmettir, su aydınlıktır” diyerek, şunları aktardı:

“Gaziantep’te yaşayan 2 milyonun suyunu ulaştırdığı tesisteyiz. Projeyi tamamlamış olarak buradayız. Özellikle Düzbağ, Melen’den sonra Türkiye’nin en büyük su projesi. Göksu Çayı’nın suyunu Gaziantep’e akıtabilmek için 135 kilometre mesafeden, 2.6 metre çapında borulardan oluşan isale hattı, isale hattının şehre doğal eğimle su temini sağlayabilmesi için 3 bin 600 metre uzunluğunda 5.6 metre çapında tünele sahip bir projeden bahsediyoruz. Projenin yapımında aşkla çalışıldı. Doğru proje üretildi. Bugün, ham su kalitesi 4 kat daha iyileşmiş bir durumda. Su sorunu olmayan suyu yöneten bir şehir olarak toplumun huzurundayız. Dönemimizde yaptığımız en iyi ve belki de başkanlık kariyerimin en önemli projesi Düzbağ. Çünkü suyu yönetemezseniz şehri de yönetemezsiniz. Dağ suyunu, kar suyunu şehre taşımış bir ekibin başkanı olmaktan büyük bir onur duyuyorum.”

Başkan Şahin: DÜZBAĞ, Başkanlık Kariyerimin En Önemli Projesi!

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başkan Şahin: DÜZBAĞ, Başkanlık Kariyerimin En Önemli Projesi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin