Başkan Şahin yeni barınakta incelemelerde bulundu

featured
Başkan Şahin yeni barınakta incelemelerde bulundu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Şahin yeni barınakta incelemelerde bulundu

– ŞAHİN: HEM ÇOCUKLARIMIZI HEM HAYVANLARIMIZI KORUYACAK, GÜCE, KUVVETE, AŞKA VE İRADEYE SAHİBİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Burç Yazıbağ’da yapımı tamamlanan ve yakın zamanda hizmete açılması planlanan yeni hayvan barınağında incelemelerde bulundu. Gelinen son nokta hakkında bilgi alan Başkan Fatma Şahin, “Hem çocuklarımızı hem hayvanlarımızı koruyacak; hepsini birlikte yapacak güce, kuvvete, aşka ve iradeye sahibiz. Bu tesis bunun bir göstergesidir” dedi. Gaziantep Haber

“Hayvan Dostu Şehir” için örnek proje ve uygulamalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlısı olacak Burç Yazıbağ’da 15 bin metrekare üzerine kurulu yeni ‘Sokak Hayvanları, Köpek ve Rehabilitasyon Merkezi’nin inşaatında sona geldi. Yakın zamanda hizmete açılacak merkezde incelemede bulunan Başkan Fatma Şahin, yetkililerden bilgi aldı. Başkan Şahin, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi olarak ayda yaklaşık 7 ton mamanın oluşturulan 200 farklı beslenme noktasında ve mevcut barınakta bulunan hayvanlar için kullanıldığı, ayrıca sivil toplum örgütlerine ayda 4 buçuk ton mama desteği verildiğini vurguladı. Şahin, “Hem Asiye Ateş kızımızın başına gelenlerin tekrar yaşanmaması için tedbir almamız gerekiyor hem de hayvanlarımızı korumamız gerekiyor. Bunlar birbirinin alternatifi değil, bunlar bir tartışma odağı da değil. Hepsini birlikte yapacak güce, kuvvete, aşka ve iradeye sahibiz. Bu tesis bunun bir göstergesi” diye konuştu.

Tesis ziyaretine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Kilis Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Meltem Peri de katıldı.

8 bin kapasiteli kedi ve köpekler için ayrı bakım ve rehabilitasyon bölümlerinin bulunduğu yeni modern tesiste, ameliyat alanları, bakım odası, yoğun bakım üniteleri, hasta hayvanlar için karantina bölgeleri ve yiyeceklerin muhafazası için soğuk hava depoları bulunuyor. 

ŞAHİN: BU PROJEYİ STK’LARIMIZLA BİRLİKTE YAPTIK, PROJENİN ETE KEMİĞE BÜRÜNMESİNDE TAM BİR TAKIM ÇALIŞMASI VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuşmasında barınağın tüm paydaşlarla ortak bir aklın ürünü olduğunu vurgulayarak, “Veteriner Hekimler Odamıza, bütün teknik arkadaşlara ve sivil topluma teşekkür ediyorum. Bu projede ne olup ne olmamalı, teknik konuları, açık ve kapalı alanları, ısıtmalar, soğuk zincir, ameliyathaneler, hayvanların dinlenebileceği alanlar, engelli hayvanların kum havuzunda terapi olacağı alanlara kadar çok önemli ve ince ayrıntıları ile düşünülmüş özel bir proje. Bu projeyi STK’larımızla yaptık ve ete kemiğe bürünmesinde bütün ekibin tam anlamıyla bir takım çalışması var. Canlar bize emanet” dedi.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK BİZE DÜŞEN, BU KONUDA LİDERLİK YAPIP ÖRNEK OLMAK 

Yapılan son hukuki düzenlemelere değinen ve bu düzenlemelerde hayvanların mal değil can olduğunun vurgulandığını söyleyen Başkan Fatma Şahin, “Ekonomiyi ekolojiye dönüştürme, ‘İnsan dostu, çevreye ve doğaya saygılı bir şehircilik nasıl inşa edilir?’ bunun gayreti içerisindeyiz. Merkez bu duruşu gösteriyor. Buradaki gayreti görüyoruz. Çıkan hukuki düzenlemeye göre belediyelerimiz bu konuda bütçe ayırmak zorunda. Bu sistemi kurmalı ve gerekli altyapıyı oluşturmalılar. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bize düşen, bu konuda liderlik yapıp örnek olmak. Ameliyathanelerimizle bu proje daha da işlevsel bir hale gelecek. Hayvanlarımıza tek mama desteği değil, onlar için organik ürünlerle mama üretecek bir altyapı da oluşturuyoruz. Gıda israfı ve sıfır atık açısından bizim yapmamız gerekenler var. Gastronomi şehrindeyiz ve lokantadaki artan yemekleri toplatıp hayvanlarımız için mamaya dönüştürmeye çalışıyoruz. Çıkan ürünlerden onların istediği mama ürünü üretebilecek yeni bir ekosistem ve yapı kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ VE MURADIMIZ BÜTÜN İNSANLARIMIZIN, DOĞANIN HUZURLU VE MUTLU OLDUĞU BİR ŞEHRİ OLUŞTURMAK

Konuşmasının son bölümünde Şahin, hayvanların korunmasının tesis ve altyapı işi olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Amacımız ve muradımız bütün insanlarımızın huzurlu ve mutlu olduğu, bütün doğanın mutlu olduğu bir şehri oluşturmak. Ekibimizi güçlendiriyoruz. Tıbbi tesislerimiz ve kuvvetlendirilmiş beşerî sermayemizle her konuda olduğu gibi ‘Şampiyon, Yeşil Şehrimizin’ ‘Hayvan Dostu Şehir’ olması için tesis altyapısını tamamlamış olduk. Sivil topluma, odamıza ve ekibime teşekkür ediyorum. Bu model ‘Gaziantep Modeli’, ‘Şikâyet etme çare bul’ modeli. Son zamanlarda yaşanan tartışmalara baktığımızda yasa, tehlikeli olan grupların insana zararlı olduğunu, insanla beraber yaşamasını suç sayıyor. Mutlaka barınaklarda sosyalleşmesi gerektiğini belirterek, rehabilitasyonunu hukuki olarak teminat altına alıyor. Hukuk devletinde bu önemli bir duruş. Büyükşehir olarak canlarımızın 200 noktada temiz suyuna ve beslenmesine ulaşması için sistemimizi kurduk, bir taraftan da insana zarar veren ırkların rehabilite edilip sosyalleşmesi için tesislerimizi kuvvetlendiriyoruz.”

PERİ: TESİSİN EKSİKLERİ NEREDEYSE YOK DENECEK KADAR AZ

Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Meltem Peri ise yeni tesisi bir veteriner hekim gözü ile incelediğini söyleyerek, “Eksikleri neredeyse yok denecek kadar az olarak düşündüğüm, en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir barınak. Bunun için Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum. Bizler için sokaktaki hayvanlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesi, meslek örgütü olarak ciddiyetle üzerine düştüğümüz bir konu. Burada daha öncesinde de olduğu gibi hayvanlara gerekli tedavileri yapılıp sahiplendirilecek, geriye kalanlar alınarak bölgelere bırakılacak. Bu konu ile ilgili hekim olarak bizler yakından ilgileniyoruz” dedi. Gaziantep Sağlık

Başkan Şahin yeni barınakta incelemelerde bulundu

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başkan Şahin yeni barınakta incelemelerde bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin