Başkanlar ve Gazeteciler iftarda buluştu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkanlar ve Gazeteciler iftarda buluştuBasından sansürün kaldırılışının 106. yıldönümü belediye başkanları ve basın mensuplarının katılımıyla kutlandı;

Gaziantep Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Başkanları 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Sahan Restoran’da organize edilen iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya geldi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın yanı sıra ulusal ve yerel basın kuruluşları temsilcileri ve basın çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğinde, sansürün kaldırılışının 106. yıl dönümü kutlandı ve yapılan konuşmalarda önemli mesajlar verildi.

BAŞKANLAR 24 TEMMUZ’U UNUTMADILAR

24 Temmuz basından sansürün kaldırılışının 106. Yıl dönümü Gaziantep’te de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu  ortaklaşa düzenledikleri iftar yemeğinde basın mensuplarının bu önemli gününü kutladılar. Sahan Restoran’da düzenlenen programa Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, ulusal ve yerel basın kuruluşu temsilcileri ve haber ajanslarının yanı sıra basın çalışanları katıldı.

ŞAHİN: ORTAK YÖNLERİMİZ ÇOK FAZLA

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çalışma koşulları açısından gazetecilerle benzer bir görev yaptıklarını belirterek, her iki hizmet alanında da mesai kavramının olmadığına dikkat çekti.

24 Temmuz Basın Bayramı’nın basın sektörü açısından büyük önem taşıdığını belirten Şahin, “Aradan 106 yıl geçmesine rağmen, bugünde bazı sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Ak Parti hükümeti döneminde basın alanında önemli iyileştirmeler yapıldı. Bu sorunun çözümü için basınımızın her zaman yanında olduk ve bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz. Gazeteci toplumun sesi ve kulağı olmak zorundadır. Ancak haber yaparken bu kentin ve toplumun  menfaatlerini de düşünmemiz gerekiyor. Bizler doğru bilgi alt yapısına sahip tüm haberlere saygı duyarız. Ancak toplumu yanlış bilgilendirici ve maksatlı haberlerinde karşısında oluruz. Diğer yandan zor şartlar altında çalışan basın çalışanlarının ev sahibi olması için, Gazeteciler Cemiyeti’nin yürüttüğü toplu konut projesi için milletvekillerimize görüşüyoruz ve çözümü için katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle hem basın bayramınızı ve hem de ramazan bayramınızı kutluyor ve bundan sonraki mesleki hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Başkanlar ve Gazeteciler iftarda buluştuTAHMAZOĞLU: BASIN BAYRAMINIZI KUTLUYORUM

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konuşmasına gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayarak başladı. Bu anlamlı günde böyle güzel bir atmosferde birlikte olmanın güzel bir tablo olduğuna değinen Tahmazoğlu, “Gazeteci arkadaşlarımızla bilgi alış-verişinde bir aile gibi çalışıyoruz. Her mesleğin kedince önemli zorlukları vardır. Gazetecilikte bu açıdan bakıldığında büyük bir fedakarlık isteyen bir meslek. Bundan sonraki süreçte te gazeteci arkadaşlarımızın daha iyi şartlarda görevlerini sürdürmelerini temenni ediyorum. Bu vesileyle basın bayramlarını ve yaklaşan ramazan bayramlarını en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

FADILOĞLU: MEŞEKATLİ BİR İŞ YAPIYORSUNUZ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, basın mensuplarının son derece zor ve meşakkatli bir iş yaptıklarını belirterek, “Gazetecilik gerçekten ağır sorumluluk gerektiren bir meslek. Bugün sansürün kaldırılış yıl dönümü ve basın bayramı. Bu nedenle tüm gazeteci arkadaşlarımızın bu önemli gününü kutluyorum. Halkın doğru haber alması ve bilgilenmesi için basının önemi tartışılmaz. Bugün burada değerli gazeteci arkadaşlarımızla bu özel günü kutlamaktan büyük mutluluk ve keyif aldım. Bundan sonraki basın bayramlarında da bu güzel tabloların devam etmesini diliyorum. Bu vesileyle tüm arkadaşlarımızın basın bayramını ve Ramazan bayramını kutluyorum” diye konuştu.

AY: BASIN YASASI DÜZENLENMELİ

Programın açılış konuşmasını yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, sansürün 24 Temmuz 1908’te kaldırıldığını hatırlatarak, bundan sonraki süreçte basın yasasının da düzenlenmesinin en az sansür kadar önemli olduğunu vurguladı.

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle ortaklaşa bir program düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun böyle anlamlı bir günde yaptıkları organizasyonun önemli olduğuna dikkat çeken Ay, “Belediye Başkanlarımıza tüm meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum. Gazetecilik gerçekten zor bir meslek. Özellikle çalışan arkadaşlarımız yaşam şartları konusunda da rahat değiller. Bu bilinçle hazırlamış olduğum toplu konut projemiz maliye bakanlığında onay aşamasındadır. Bu konuda bizlere bakanlığı döneminde önemli katkılar sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Fatma Şahin’e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Başkanımızın ve milletvekillerimizin desteğiyle bu projemizi hayata geçireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarım basın bayramını ve yaklaşan Ramazan Bayramını kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başkanlar ve Gazeteciler iftarda buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin