BAYKAL,ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAYKAL,ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİCumhuriyet Halk Partisi eski genel başkanı ve siyaset bilimi doçenti olan Doç. Dr. Deniz Baykal, Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrenci kulübünün davetlisi olarak hukuk fakültesi öğrencileri ile biraraya geldi.

Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun bugünkü sorunlarını bir hukukçu ve siyaset bilimci olarak masaya yatıran Baykal önemli bir uyarıda bulundu, “Ortadoğu’da inatlaşma söz konusu olmamalıdır.” dedi.

“Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun olan bir hukukçu ve siyaset bilimci olarak genç ve geleceğe inançla hazırlanan Zirve Üniversitesi’nde hukuk fakültesi öğrencileriyle bir arada bulunmaktan sevinç duyuyorum.” diyen Deniz Baykal Ortadoğu’ya yakınlığı sebebiyle Türkiye’yi Gaziantep gözünden değerlendirmenin bu dönemde çok önemli olduğunu belirterek, “Bölgede siyasi coğrafya, jeopolitik denge yeniden oluşuyor. Her tarafta kan, çatışma, savaş ortamı var. Önemli ve kritik bir dönemden geçiyoruz. Türkiye’nin Ortadoğu’daki olaylara müdahale etmesi, taraf olması doğru değildir. Ortadoğu inatlaşma konusu olmamalıdır. Esat gidecek dedim gitmedi, gitmesi için her şeyi yaparım, gerekirse Mehmetçiği kullanırım diyemezsiniz. Bir ülkenin dış politikası ülkeyi yönetenlerin kişisel iddialarının aracı değildir.” diye konuştu.

Baykal Ortadoğu’da yaşanan problemlerin temelinde, dış güçlerin bölgeye müdahalesi, siyasi kimlik sorunu ve din-siyaset ilişkisi gibi nedenlerin yattığını belirterek terörün kaynağı olarak Ortadoğu’yu ve İsrail- Filistin ihtilafını işaret etti. “Terör tüm insanlığı tehdit ediyor.” diyen ana muhalefet eski genel başkanı konuşmasına şu sözlerle devam etti: “İkiz kuleler olayından sonra terörün bir coğrafyaya hapsolmadığını herkes öğrendi. Terör tüm insanlığı tehdit ediyor. Terör, Afganistan’da patlar Taliban, El Kaide, El Musa, İŞİD diye patlar. Amerika’da, Avrupa’da, İstanbul’da patlar. İkiz kuleler olayından sonra durumun anlaşıldığını, fark edileceğini umut ettik fakat işin aslını dünya doğru değerlendirmiş değildir. Terörü kaynağından kurutmak gerekir. Terörün kaynağı da hukuksuzluğun, adaletsizliğin, insafsızlığın en yoğun yaşandığı yerlerdir. Onların  başında da Filistin İsrail ihtilafı gelmektedir.”

Baykal: “Siyasette Normal Olan Dinde Şirk Koşmaktır”

Din ve siyasetin bir arada olamayacağını söyleyen Baykal, bu durumun kavramsal bir çelişkiyi beraberinde getirdiğine dikkat çekerek; “Dinde esas imandır. Dinde sorgulama yoktur, dinde teslim olma, kabul vardır. Siyasette teslim olmak yoktur sorgulamak, tartışmak esastır. Siyasette normal olan dinde şirk koşmaktır. Din ve siyasetin ayrılması gerektiğini söylemek, siyasete de dine de saygısızlık değil saygının gereğidir. Yapılması gereken siyasetin de dinin de değerini bilip dengeyi korumaktır.” değerlendirmelerinde bulundu.

Konuşmasında herkesi cinsiyet ayrımına karşı mücadeleye davet eden Baykal: “İnsanlar arasında renk, din, dil ayrımı nasıl ki yapmamalıysak, cinsiyet ayrımına da müsaade etmemeliyiz. Toplumumuzun kanayan yarası olan çocuk gelinler ve kadına yönelik şiddete karşı toplumsal olarak bilinçlenmeli, kadına gereken değeri ve eşitliği el birliği ile vermeliyiz.” diye konuştu.

Elinden geldiğince üniversite öğrencileriyle bir araya gelmeye çalıştığını belirten Deniz Baykal, Zirve Üniversitesi öğrencilerine yönelik memnuniyetini dile getirerek; “Bugün burada bulunmak ve geleceğin yöneticilerinin, siyasetçilerinin, hukukçularının en güzel şekilde yetiştirildiğini görmek beni gururlandırdı. Zirve Üniversitesi’nin kısa bir zamanda gençlere sunduğu gelişmiş eğitim olanakları ile bölgenin eğitim alt yapısına ciddi faydalar sağladığını ve sağlamaya devam edeceğini görebiliyorum ve üniversitemizin başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BAYKAL,ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin