Bebekler solmasın projesi Nizip’ten başlıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fiziksel Engelliler Vakfı, gönüllü gençlerinden Yaman Ege Ercan’ın Bebek doğumlarında meydana gelen erken doğum ve yeni doğan sarılığı vakalarının tedavisini amaçlayan sorun önleyici nitelikli projesini ‘’Bebekler Solmasın’’ sloganı ile hayata geçiriyor.

Tüm gebeliklerin % 8’inin erken doğum olarak gerçekleşmesi, ayrıca tüm doğumların %60’ında da yeni doğan sarılığının görülmesi ve doğru tedaviler uygulanmaz ise bu sorunların kalıcı hasar vererek engelliliğe ve hatta ölümlere yol açması gerçeğinden yola çıkılarak geliştirilen Projede ilk hedef bölge olarak iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan Suriyelilerin geçici olarak barındıkları Gaziantep ili ve çevresi seçildi.

Bu bölgede yapılan saha çalışması sonucu, kamplarda yılda ortalama 500 doğum gerçekleştiği ve çevredeki hastanelerin kapasiteleri üzerinde bir talebe hizmet verdiği görülerek, projeye uygun tıbbi cihazların tedarikine odaklanıldı. Bu aşırı yükün hafifletilmesine katkı yapmak üzere, vakıf kaynaklarından karşılanarak Nizip Devlet Hastanesi’ne bağışlanmak üzere 1 adet Yenidoğan Yoğun Bakım İnkübatörü (kuvöz) ve 2 adet fototerapi cihazı alınımına karar verildi.

Piyasa araştırmaları sonucu, Hindistan’da yerleşik Phoenix Medical Systems Firmasının, Stanford Üniversitesi ile ortaklaşa ürettiği ve kar amacı gütmediği için piyasa koşullarına göre çok daha ekonomik olarak tedarik edilebilen güncel teknolojiye dayalı ürünleri tercih edilerek, ithalatı gerçekleştirildi.

Projenin ilk adımı olarak, 19 Kasım 2015 Saat 11:00 de Vakıf Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla 3 cihazın Nizip Devlet Hastanesine teslimi gerçekleştirilecek.

Fiziksel Engelliler Vakfı, ‘’Bebekler Solmasın’’ Projesinin sürdürülebilirliğini bağışçıların katkıları ile sürdürmek üzere, bundan sonraki süreçte gerekli izinleri almak suretiyle projenin kamuoyuna tanıtılmasını ve kitle fonlama yöntemlerinin kullanılmasını hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bebekler solmasın projesi Nizip’ten başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin