Bekir Avan, “Yapılan müdürlük sınavı şaibelidir” dedi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk-Eğitim-Sen Gaziantep şube başkanı Bekir Avan Gaziantep Milli Eğitim Müdürülüğü’nün 23-30 Mayıs tarihleri arasında yaptığı müdürlük sözlü sınavına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan sözlü müdürlük sınavı için şaibeli diyen Avan yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Siyasi destek ve Milli Eğitim Bakanlığının mevzuat desteğinin yanı sıra MEB taşra teşkilatlarının da ayrımcılık üzerine dizayn edildiği paralel sendika yapısı çeteleşmiş bir haldedir.

Milli Eğitimde çeteleşen malum paralel sendikanın eğitim çalışanları arasında yaptığı ayrımcılığı sağır sultan bile duymuşken bu duruma nasıl müsaade edildiği de apayrı bir skandal.

Türkiye genelinde ve Gaziantep’te Milli Eğitim’de yapılan her uygulamaya hile ve fesat karıştıran bu yapının yaptığı müdürlük sözlü sınav geçtiğimiz yıl üyelerimizin Gaziantep İdare Mahkemelerine açtığı dava sonucu iptal edilmişti. Yapılan müdürlük sözlü sınavını şaibeli hale getiren  Mehmet Kartal adeta ödüllendirilmişti. İptal edilen şaibeli müdürlük mülakat komisyonunda görev alan kişilerin yargılanması gerekirken görmezden gelindi ve yapılan şikayetler kapatıldı. Gaziantep’te paralel sendikanın hile ve fesat karıştırdığı başta sözlü sınavlar olmak üzere öğretmenlere verilen ödüller ve yaklaşık 14 yıldır yaşananlar, eğitim çalışanlarının Milli Eğitim Bakanlığına, Milli Eğitim İl ve İlçe yöneticilerine güveni iyice azaltmıştır. Tabi ki Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında yaşanan usulsüzlüklerin, ayrımcılığın yandaş kayırmanın, kul hakkı yemenin himaye edildiği merkez ise siyasal iktidardır.

Bekir Avan, "Yapılan müdürlük sınavı şaibelidir" dedi

“268 MÜDÜR ADAYI MÜRACAAT ETTİ”

Gaziantep’te ve Türkiye genelinde 23 Mayıs 2016 ve 30 Mayıs 2016 tarihlerinde müdürlük sözlü sınavı yapıldı. Gaziantep’te 118 okul müdürlük için duyuruya çıkılarak münhal ilan edildi. Bu okullara müdür olabilmek için 268 müdür adayı müracaat etti. Yönetmeliğe göre münhal okul sayısının en az 3 katı kadar (354 aday) müdür adayının müracaat edenler içerisinden puan sırasına göre belirlenmesi ve üç katından fazla adayın mülakata alınmaması gerekirdi. Gaziantep’te müdür adayları İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öteden beri şaibeler karıştırdığı sözlü sınavlarına itibar etmemesi nedeniyle müracaat 268’te kalmıştır. 23-30 Mayıs 2016 tarihleri arasındaki müdürlük sözlüsüne adaylardan tespit ettiğimiz kadarıyla 37’si müracaat ettiği halde girmemiştir. Sınava girmeyenlere neden girmediklerini sorduğumuzda sözlü sınava, mülakat komisyonuna ve Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğüne güvenmediklerini söylediler.

“GAZİANTEP’TE TUZ KOKALI ÇOK OLMUŞ”

Müracaat sayısının azlığından bir ders çıkarmayan Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü yıllardır yaptığı haksızlığı bu müdürlük sözlüsünde de yaptı. Müracaat eden müdür adayları arasında vicdanları yerle bir edecek bir kepazeliğe daha imza attılar. Müdürlük sözlü sınavında bir sendikanın (eğitim bir sen) üyelerine ve özellikle eğitim bir sen üyelerinin de imtiyazlı(!) bir gurubuna çok hassas puan verdiler. Bu kişilere verilen puanlar; siyaset, menfaat çetesi ve Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğünde bu kirli ilişkiler yumağının paspası olanlar tarafından verilerek kayırma yapılmıştır. Yapılan bu kayırma ve ayrımcılık, insanlıktan nasibini almamışların, bütün ahlak ve erdemlerini, imanlarını,  yok sayarak yaptıkları bir davranış olsa gerek.

Bu ayrımcılığı yapanlar kuldan utanmaz, Allah’tan da korkmaz hale gelmenin rezilliğini yaşayanların yapacağı şeylerdir.

Gaziantep’te ve tuz kokalı yıllar olmuştur. Fakat Gaziantep’te tuzun kokmasına neden olan siyaset, menfaat ve paspas üçlüsü rezaletleriyle, utanmazlığın zirvesini zorlamaktadırlar.

“HAKKIN  ADALETİN OLMADIĞI BİR PARTİ DEVLETİNE DOĞRU İLERLİYORUZ”

Hakkın, hukukun, adaletin olmadığı bir parti devletine doğru hızla ilerliyoruz. Bu gidişatın elbette bir sonu olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasamızın 2. Maddesi “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.” denilmektedir. Fakat yaşananlara baktığımızda demokrasiden ve hukuktan bahsetmek pek te mümkün değildir. Hukuksuzluğun, ayrımcılığın zirve yaptığı bir dönemde kimse biz Ülkeyi iyi yönetiyoruz demesin!

Gaziantep’te yapılan müdürlük sözlüsünde Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi olarak şu soruları soruyoruz.

23-30 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılan müdürlük sözlü sınavında hangi adaya kaç puan verileceği önceden belirlendi mi?

Müdür atanabilmek için yeterli puan verilen adayları perde arkasında önceden belirleyen paralel sendika ve milli eğitim çetesi Müdürlük sözlü komisyonuna hangi elemanlarını yerleştirdi?

“CENGİZ METE YAPILAN ŞAİBELİ SINAVDAN MEMNUN MUDUR?

Yapılan şaibeli müdürlük sözlü sınavına Gaziantep Milli Eğitim İl ve İlçe yöneticilerinden desteği sağlanan ve sağlanamayan ayrı ayrı kimlerdir?

Yeni Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Cengiz METE yapılan şaibeli müdürlük sözlü sınavının planlayıcısı mıdır, yoksa başka bir yardımcısını görevlendirip kenardan mı izlemiştir?

Yeni Milli Eğitim Müdürü Sayın Cengiz METE yapılan şaibeli müdürlük sözlü sınavından memnun mudur?

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Sayın Cengiz METE bir gurubun mu Milli Eğitim müdürüdür, yoksa Gaziantep’teki bütün eğitim çalışanlarının ve Gaziantep Halkının mı?

Gaziantep Valisi Sayın Ali YERLİKAYA yapılan şaibeli müdürlük sözlü sınavıyla ilgili ne düşünmektedir? Gaziantep’te İŞİD askerimize, polisimize ve halkımıza saldırarak canımızı almaktadır. Milli Eğitimdeki paralel ve çeteleşmiş sendikada yıllardır eğitim çalışanlarının hakkını yemektedir.

Yeni Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet YILMAZ, Milli Eğitimdeki paralel sendika tarafındaGaziantep’te Türkiye genelinde şaibeli müdürlük sözlü sınavları ve bir çok konuda yapılan ayrımcılıklara, hukuksuzluklara  son verecek misiniz?

Öteden beri Gaziantep’te devam eden ve 23-30 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılan şaibeli müdürlük sözlü sınavının derhal iptal edilmesini istiyoruz.

Müdürlük sözlü sınavında hakkı yenilen ayrımcılığa uğrayan üyelerimizi ve eğitim çalışanı arkadaşlarımızı hak aramaya, müdürlük sözlü sınavına itiraz etmeye ve şikayetçi olmaya davet ediyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bekir Avan, “Yapılan müdürlük sınavı şaibelidir” dedi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin