BENZİN KANATLANDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BENZİN KANATLANDISon bir ay içerisinde benzinin litresine üçüncü defa zam geldi. Son zamla birlikte benzinin litre fiyatı 4,60 seviyelerine dayandı.

Benzinin litresine 12 kuruş zam geldi. Zamlı tarife bu gece yarısından itibaren uygulanmaya başlandı. Bu zamla birlikte İstanbul’da 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 4,47 liradan 4,59 liraya; Ankara’da 4,48 liradan 4,60 lira seviyelerine çıktı. Benzine en son 10 Ağustos’ta 9 kuruşluk zam yapılmıştı. Ham petrol fiyatındaki artış pompayı yaktı. Zammın gerekçesi ise son 1 haftada hızlı yükselişle 115 dolar bandını aşan petrol fiyatı oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da petrol fiyatlarından şikayet ederek, “Haziran ayından bu tarafa yüzde 25 civarında ham petrole zam geldi. Otomatik fiyatlama mekanizması takip ediliyor. Akdeniz havzasındaki fiyatlar Türkiye’ye aynı şekilde yansıyor” açıklaması yapmıştı. Zammın ardından İstanbul’da 4.45 TL’ye satılan kurşunsuz 95 oktan benzin fiyatı 4,55 TL’yi aştı. Kurşunsuz 95 oktan benzinin fiyatı ise 4,55 TL seviyelerinden 4.65 TL’ye tırmandı. Akaryakıt şirketlerinin satış fiyatı şirket bazında değişim gösterebiliyor. Yetkililer, ham petrol fiyatı ve döviz kuruna endekslenen petrol fiyatlarındaki artış trendine bağlı olarak fiyatların belirlendiğinin altını çizerek, “Motorine de zam gelebilir” değerlendirmesi yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BENZİN KANATLANDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin