BOMBALI SALDIRININ ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BOMBALI SALDIRININ ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİGaziantep’te geçtiğimiz yıl 20 Temmuz tarihinde Karşıyaka Polis Merkezi önünde meydana gelen bombalı saldırı sonucu yaşamanı yitiren 10 kişi için anma töreni düzenlendi.

Anma törenlerinde Gaziantep protokolünden kimse katılmazken bazı siyasi partiler 1’er saat arayla anma töreni düzenledi.

Gaziantep’te geçen yıl Ramazan bayramının ikinci günü akşam saatlerinde Korutürk Caddesi üzerinde bulunan Karşıyaka Polis Merkezi’nin önüne bırakılan bomba yüklü otomobilin patlaması sonucu 4’ü çocuk 10 kişi öldü, 66 kişi de yaralandı. Aynı gün saldırıyı duyan ve patlamada oğlunun şehit olduğunu sanan polis annesi Fatma Erdem’de beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdi. Saldırının ardından başlatılan soruşturmada; 153 ev ve işyeri ile 25 aracın zarar gördüğü patlamanın PKK’lı ‘Firaz’ kod adlı Murat Filiz isimli terörist Murat Filiz tarafından gerçekleştirildiği saptandı. Soruşturma kapsamında Filiz’in yakalanamadığı saldırıya yardımcı olduğu ileri sürülen 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BOMBALI SALDIRININ ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİAnma törenine, MHP İl Teşkilatı ile saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınları katıldı. Patlamanın meydana geldiği sırada yoldan geçen cezaevi personel servisinde bulunan 3 gardiyanın meslektaşları da anıta gelerek çelenk bıraktı. Çelenk bıraktıktan sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunan cezaevi personeli adına konuşan Gaziantep H Tipi Cezaevi ikinci Müdürü Şahin Kuban, böyle bir saldırının bir daha meydana gelmemesi temennisinde bsulundu. Kuban; “Burada meydana gelen bombalı terör saldırısının 1’inci yıldönümünde bu menfur saldırıyı tınıyor. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce adalet önünde hesap vermesini istiyoruz” dedi. Cezaevi çalışanları açıklamanın ardından ayrıldı.

MHP İl Başkanı Mustafa Erzin ise konuşmasına başlarken patlamada yaşamını yitirenler için dua okunmasını istedi. Tören alanında bulunanlar sık sık terör örgütü PKK alehine slogan atarken Mustafa Erzin patlamanın unutturulmaya çalışıldığını belirterek şöyle konuştu: “Bu menfur olay sonrası devlet yetkilileri söz vermelerine rağmen olayı gerçekleştirenleri mahkeme önüne çıkarmamışlardır. Bu terör saldırısı unutturulmaya çalıştırılmaktadır. 10 kişinin öldüğü 66 kişinin de yaralandığı saldırı sanki hiç olmamış gibi davranılmaktadır. Biz bu olayı unutmayacağız ve unutturmayacağız. Buradan patlamada şehit olan insanlarımızın yakınlarına tekrar baş sağlığı dileyerek, bir daha böyle bir olayla karşılaşmama dileğinde bulunuyoruz”

BOMBALI SALDIRININ ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİÖLENLERİN YAKINLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ

Anma etkinliğine katılan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar ise patlamanın meydana geldiği alanda İstiklal Marşı okudu, PKK aleyhine slogan attı. Etkinliğe katılan ve patlamada babası Safi Canbaş’ı kaybeden 16 yaşındaki İpek Canbaş, acılarının halen taze olduğunu ifade edip, saldırıyı gerçekleştiren teröristin yakalanmasını istedi. Saldırıda hayatını kaybeden Yaşar Bayram’ın kaynanası Latife Kayacı ise Amasya’da İnfaz Koruma Memuru olarak görev yapan damadının uzun bir aradan sonra ziyarete geldiğini ve saldırıda yaşamını yitirdiğini anlatarak “Acımız halen taze. Damadım bayramda ziyaretimize gelmişti ve patlamada şehit oldu. Aynı saldırıda yaralanan torunum ise halen tedavi görüyor. Saldırıyı yapanları Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.  Saldırıda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu anıta kırmızı karanfil bırakan kalabalık, etkinliğe bürokratların katılmayışını ise eleştirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BOMBALI SALDIRININ ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin