BU BİR TESADÜF MÜ?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BU BİR TESADÜF MÜ?

İlköğretim ve Temel Eğitim Kanununda yapılan değişiklikle mevcut ilköğretim okullarının ortaokul ve ilkokul olarak ayrılmasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan kriterler ve tesadüfler “ bu kadarına da PES” dedirtti..

Eğitim sisteminin 4+4 olarak değiştirildiği 11 Nisan 2012 tarih ve 28261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 30/03/2012 tarihli ve 6287 Sayılı “İlköğretim ve Temel Eğitim Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna” göre mevcut ilköğretim okulları “Ortaokul” ve “İlkokul” olarak ayrılmış, ilgili kanun kapsamında ise okulların ayrılması için tüm Türkiye’de çalışmalar yapılmıştı. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl 2012/20 nolu genelgeye göre okul dönüşümü yapılmaya çalışılmış ise de okul kantincilerinden kitapçılara, kırtasiyecilerden birçok firmaya kadar hatırı sayılır kişilerin  okul dönüşümlerine müdahalede bulunarak dönüşümlerin sağlıklı yapılmasına mani oldukları, Gazetemize gelen yoğun şikayetler arasında yer almıştı.

TESADÜFÜN BU KADARINA DA PES!

Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli şube müdürlerinin kendi ve eşlerinin görevli olduğu okulların dönüşümlerini bu kişilerin veya eşlerinin branşları doğrultusunda dönüşümlerinin yapıldığı, bazı dönüşümlerin de hatırı sayılır kişi / kurum / firmaların devreye girmesi ile gerçekleştirildiği yönündeki iddialar tesadüfün bu kadarına da PES dedirtti.

Okul dönüşümleri yapılırken sahada hiçbir çalışma yapılmaması, ilgili Okul Müdürleri, Okul Aile Birlikleri, Öğrenci Velileri, Bölge Koordinatör Müdürleri ile hiçbir görüşme yapılmadan özellikle okul dönüşümünden sorumlu “Şube Müdürü Mustafa UZUN’un” okul dönüşümlerinde tek başına bazı kararları alması oluşan tablo acaba bazı şahıslara “KIYAK” mı geçildi sorusunu akla getiriyor.

Vatandaşlar okul dönüşümlerinden en çok mağdur olan öğrenci velileri olarak hiçbir şekilde dikkate alınmadıklarını, Milli Eğitim Müdürlüklerine gittiklerinde kendilerinin konuyla ilgili olarak hiçbir şekilde bilgilendirilmediklerinden şikayet ediyorlar. Özellikle okul dönüşümünden sorumlu Şube Müdürü Mustafa Uzun’a hiçbir şekilde ulaşamadıklarından şikayet eden öğrenci velileri okul dönüşümlerinin yapılırken adaletsiz davranıldığını ifade ediyorlar.

VELİLER MEVCUT TABLO İÇİN BİR AÇIKLAMA BEKLİYOR

Öğrenci velileri okul dönüşümlerinin açıklanmasından sonra oluşan tablodaki tesadüfleri değerlendirirken, kendi görüşleri hiç dikkate alınmazken İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli şube müdürlerinin kendisi ve eşlerinin bulunduğu okulların dönüşümlerinin dikkatlice incelenmesi halinde okul dönüşümlerinde hangi kıstaslarının dikkate alındığının açık ve net bir şekilde anlaşılabileceğini ifade ediyorlar.

BU ANLAYIŞ GAZİANTEP EĞİTİMİNİ SON SIRALARDAN KURTARAMAZ!

Öğrenci velileri, eğitim konusunda Gaziantep Valiliği tarafından son yıllarda ciddi projeler yürütülürken, eğitimin emanet edildiği kişilerin;  Okul Müdürleri, Okul Aile Birlikleri, Öğrenci Velileri, Bölge Koordinatör Müdürleri ve konuyla ilgili olan diğer kişi/kurumların görüşünü almadan “ben yaptım oldu” felsefesiyle yaptığı çalışmaların zor durumda olan Gaziantep ilinin akademik eğitim başarısını çok fazla ileriye götüremeyeceğini söyleyerek, valiliğin konuyla ilgili araştırma yapmasını istediler.

GÖREVLENDİRME İLE ÇALIŞAN ŞUBE MÜDÜRLERİNİN BRANŞLARINA GÖRE DÜZENLENEN OKULLAR
ÜNVANIBRANŞIÇALIŞTIĞI OKULKURUM TÜRÜ
İL MİLLİ EĞT.Ş.MD.SINIF ÖĞRETMENİALİ TUTKUN İLKOKULUİLKOKUL
İLÇE MİLLİ EĞT.Ş.MD.SINIF ÖĞRETMENİLİONS İLKOKULUİLKOKUL
İL MİLLİ EĞT.Ş.MD.SINIF ÖĞRETMENİYUNUS EMRE İLKOKULUİLKOKUL
İLÇE MİLLİ EĞT.Ş.MD.SOSYAL BİLGİLERTURGUT ÖZAL ORTAOKULUORTAOKUL
EŞLERİN BRANŞLARINA GÖRE YAPILAN OKUL DÖNÜŞÜMLERİ
ÜNVANIEŞİNİN ADIEŞİNİN BRANŞIÇALIŞTIĞI OKULKURUM TÜRÜ
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜZ.SERİNTÜRKÇEMÜNİFPAŞA ORTAOKULUORTAOKUL
İL MİLLİ EĞİTİM Ş.MD.G.ATAYETERSINIF ÖĞRETMENİMEHMET TUNCAY AYKAÇ İLKÖĞRETİM OKULUİKİLİ
İL MİLLİ EĞİTİM Ş.MD.P.URHANSINIF ÖĞRETMENİLİONS İLKOKULUİLKOKUL
İL MİLLİ EĞİTİM Ş.MD.Ş.ULUDAĞSINIF ÖĞRETMENİNURİ PAZARBAŞI İLKÖĞRETİM OKULUİKİLİ
İLÇE MİLLİ EĞT.Ş.MD.A.ÖZTÜRKSINIF ÖĞRETMENİHASAN CELAL GÜZEL İLKOKULUİLKOKUL
İL MİLLİ EĞİTİM Ş.MD.E.UZUNSINIF ÖĞRETMENİLİONS İLKOKULUİLKOKUL
İL DENETMENLERİ BŞK.YRD.H.AKGÜLSINIF ÖĞRETMENİAYŞE MUSTAFA SEVCAN İLKOKULUİLKOKUL

KAMUOYUNUN CEVABINI MERAK ETTİĞİ SORULAR

  • Yapılan “KIYAK”lardan Gaziantep Valisi haberdar mıdır?
  • Yukarıdaki tablolardaki okul dönüşümleri bir tesadüf müdür?
  • Okul dönüşümleri için neden tüm okullar ziyaret edilmedi?
  • Okul dönüşümlerinde velilerin ve okul idarecilerin görüşlerine neden başvurulmadı?
  • Görüş bildiren okul aile birliği başkanları ve okul idarecileri dikkate alındı mı?
  • Yapılan ziyaretlere neden komisyon üyeleri katılmadı? Bu kadar önemli bir konu neden tek başına Mustafa UZUN’a bırakıldı?
  • Okul dönüşümlerinde belirlenen kriterler nelerdir?

NARKOZ HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BU BİR TESADÜF MÜ?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin