Bu merkez ev hanımlarının aile ekonomisine katkı sağlayacak

featured
Bu merkez ev hanımlarının aile ekonomisine katkı sağlayacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu merkez ev hanımlarının aile ekonomisine katkı sağlayacak

Bolu ’da ev hanımlarının aile ekonomilerine katkı sağlaması ve el işi öğrenmesi gayesiyle Aile Destek Merkezi (ADEM) açıldı.

Bolu ’da ev hanımlarının aile ekonomisine destek olması için Bolu Valiliği koordinesinde Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü işbirliğinde Aile Destek Merkezi (ADEM) açıldı. Aktaş Mahallesi Akıncı Sokak üzerinde açılan Aile Destek Merkezi ’nin içerisinde, yöresel el nakışı ve el örgüsü, hazır giyim ve moda tasarımı, amigurumi (örgü bebek yapımı), 8-15 yaş Kur ’an kursu, 0-6 yaş grubundaki çocukların sosyal faaliyetlerine yönelik (oyun odası) bulunuyor. Çocuklarıyla birlikte ADEM ’e gelen ev hanımları çocuklarını oyun alanlarında bırakarak eğitimlerini tamamlayabiliyor.

“Burada meslek edinmelerini de sağlamış oluyoruz”

Kursa gelen kadınların ev ekonomisine katkıda bulunduğunu ifade eden Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Evde olup, çocuklu aileler, buraya geliyor. Burada kurslara girip, el becerilerini geliştirebilecekler. Daha doğrusu burada meslek edinmelerini de sağlamış oluyoruz. Bu vesileyle hem meslek öğreniyorlar aynı zamanda bir harçlık da veriyoruz. Çocuklarıyla birlikte gelen annelerin, evlatlarıyla da burada ilgileniyoruz. Kreşimiz var bu binada. Ev hanımlarının hem topluma katılma hem de ev ekonomilerine destek olma yönünden katkı sunuyoruz. ADEM çok güzel bir proje. İlimizde 2 yerde açtık. Kursiyer arkadaşlar çok güzel çalışıyor, kendilerini geliştirdiler. Gerçekten kalıcı şeyler öğrenmiş oluyorlar. Buradan ayrıldıktan sonra da becerileri sayesinde aile ekonomilerine destek sağlamış olacaklar” dedi.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

 

Bu merkez ev hanımlarının aile ekonomisine katkı sağlayacak

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bu merkez ev hanımlarının aile ekonomisine katkı sağlayacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin