BÜYÜK İHALE 18 NİSAN’DA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BÜYÜK İHALE 18 NİSAN’DA118 Bin 733 metrekarelik kullanım hakkı İl Özel İdare’sine ait olan Köy Hizmetleri arazisi satılıyor.

Güvenevler Mahallesinde Gaziantep Kolej Vakfı Okullarının karşısında bulunan en büyük arazinin satışı Gaziantep Defterdarlığı tarafından yapılacak olan 18 Nisanda ki ihale ile gerçekleşecek.

İl Özel İdaresine ait arazinin satışı için Gaziantep Valisi Erdal Ata tüm inşaat şirketlerini ihaleye davet etti. İhale başlangıç bedeli 305 milyon TL olan, Gaziantep’in tek parça halinde ki en büyük arazinin satışından elde edilen gelirin eğitime harcanacağı belirtildi.

BÜYÜK İHALE 18 NİSAN’DA

Arazinin değerinin yüksek olmasının en büyük nedeni imar durumu! Arazinin imar durumu  merkezi iş alanı, turistik ve kültürel tesis, eğlence, otel, sağlık, konut, alışveriş merkezi,  olarak yeniden düzenlenmiş olması.  İmar düzenlemesinden doğan paylarından feragat eden Şehitkâmil ve Büyükşehir Belediyeleri eğitime katkı sağlamayı amaçlamıştı. 118 bin 733 metrekarelik arazinin 30 bin metrekaresi sosyal donatı alanlarına ayrılıyor. Kalan kısımda ise toplam inşaat alanı 176 bin metrekare olarak belirlendi.  Araziye yapılacak inşaatlarda yükseklik sınırlaması ise bulunmuyor. Tek parça halinde satışa çıkarılacak arsa için önce kapalı teklifler alınacak. Tekliflerin alınmasının ardından açık arttırma yapılacak.   Satıştan elde edilen gelirin yarısı eğitim arazisi kamulaştırmasında, yarısı ise okul yapımında kullanılacak.

Gaziantep Defterdarlığı tarafından 18 Nisan saat 10’da düzenlenecek ihalenin geçici teminat bedeli bile 30 bin TL’yi aşıyor. Araziye tahmin edilen bedelde alıcı çıkmaması durumunda ise ikinci ihale düzenlenecek ancak arsa bu kez parça parça satılacak. Gaziantep’e atandığı günden beri kentin eğitim sorunu üzerinde duran Vali Erdal Ata da bu ihaleye çok büyük önem veriyor. Ata, elde edilecek gelirin artması için elinden geleni yapıyor. Vali Erdal Ata Türkiye’nin en büyük inşaat şirketlerine yazı yazarak yapılacak dev ihaleye davet etti.

18 Nisan’da yapılacak olan ihaleye katılabilme şartları ise şöyle;

Hazine’ye ait taşınmazların satışı KDV’ ye tabi olmadığı gibi bu satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan taşınmazlar satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmaz. Taşınmaz satış bedelinin  taksitle ödenmek istenilmesi halinde, 313 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği gereğince satış tutarı belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000,00 TL’ sını, mücavir alan dışında 1.000,00 TL’sını  geçtiği takdirde taksitlendirme yapılabilecektir.

Teklifler en geç ihale günü saat 10:00’a kadar Gaziantep Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğüne verilecektir.

İhale 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 36 ıncı maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü ile yapılacak.
İhaleye katılabilmek için;


Geçici teminatın verilmesi, yasal yerleşim yerini gösterir belge, Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numarasını bildirmeleri ve

nüfus cüzdan suretini vermeleri,  tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, özel hukuk tüzel kişilerinin,

idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından

veya benzeri meslek kuruluşundan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına

ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe

tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi ihale saatine kadar vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise

tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu

belirtir belgeyi vermeleri, gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BÜYÜK İHALE 18 NİSAN’DA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin