Büyükşehir, 27 Milyon Fidan Hedefi İçin Desteği Sürdürüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılında 27 milyon fidan hedefi için Hitit Kültür Kapısı’nda fidan dikimi gerçekleştirdi. Şehrin dört bir yanını yeşille donatacaklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehir merkezinde 14 alan ve okullarda ağaçlandırma yapılacağının müjdesini verdi.

“Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller” sloganıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği tarafından il genelinde başlatılan Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılında 27 milyon fidan hedefi için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Oğuzeli’nde bulunan Hitit Kültür Kapısı’nda fidan dikimi gerçekleşti. Törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, Gaziantep Ağaç Yetiştirme ve Koruma Derneği Başkanı Kemal Çetindağ ve Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği (GABDER) Başkanı Ali Özcan Akcan katıldı. Törende ayrıca Oğuzeli Ayşe-Burhan Barlas Ortaokulu ve Oğuzeli Hayriye Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de hazır bulundu. Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir karar alındığını belirten Başkan Fatma Şahin, merkezde 14 bölge belirlendiğini ve daha büyük ağaçlarla çalışmaya başlanacağını belirtti. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından belirlenen bölgeler haricinde uygun bulunan okul bahçelerine de ağaç dikilecek.

 3 ALAN GABDER TARAFINDAN AĞAÇLANDIRILACAK

 27 milyon fidan hedefi için şehrin dört bir yanının ağaçlandırılması hedeflenirken, belirlenen 14 alanın 3’ü GABDER tarafından yeşillendirilecek. Program sonunda çalışma için Başkan Fatma Şahin ve GABDER Başkanı Ali Özcan Akcan arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir, 27 Milyon Fidan Hedefi İçin Desteği Sürdürüyor

 ŞAHİN: YEŞİLİ SEVEN BİR ŞEHİRİZ

 Programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, doğa ve canlıların bize emanet olduğunu ifade ederek, “Bugün maske takma zorunluluğuna baktığımızda bunlar birer sonuç. Ekosistemi, doğayı, çevreyi, düzeni bozduğumuz zaman bugün Koronavirüs olarak karşımıza çıkıyor, yarın başka bir şekilde çıkar. Doğa bize ‘Lütfen dikkat edin. Dünyayı cennete dönüştürmek de cehenneme dönüştürmekte sizin elinizde’ diyor. Bizler zaman ve mekanın şahitleriyiz. Ekosistemi bozmazsak bugün bizim çektiklerimizi yarın torunlarımız çekmez. İnsan bu güzelliği adaletli bir şekilde paylaşsa sosyal adaleti, sosyal barışı sağlasa bugün ne savaş olur ne de birçok sorun yaşanır. Bütün dünyaya ‘Gaziantep Buradan alınması gereken mesajı almıştır’ diyoruz. 70 yıl önce bir dernek kuruluyor, bugün insan yapımı bir orman kuruluyorsa Gaziantep akıllı insanların şehri diyebiliriz. Bizde bir sahre kültürü var bunu kaybetmememiz gerekiyor. Yeşili seven bir şehiriz. Sahre kültürü, sosyalleşme ve ailenin birliği için hafta sonunda bir ağacın gölgesinde aile içi sohbet etmek bizi koruyor. Şehrimizi geleceğe taşımak lazım. 2014 yılından itibaren bu meselelere çok ciddi kafa yorduk. Bu konuda hükümetimizin çok ciddi bir hassasiyeti var, ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Ama sadece onlardan bekleyemeyiz hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Bu ağaçları ormana dönüştürmek zorundayız” diye konuştu.

 KOÇER: YAŞADIĞIN ŞEHRE KATKIDA BULUNMAK SOSYAL SORUMLULUK GEREKTİRİR

Gaziantep AK Parti Milletvekili Nejat Koçer ise yeşil için daha öncesinde yaptığı başkanlıklardaki çalışmaları hatırlatarak, “Yaşadığın şehre ve dünyaya katkıda bulunmak sosyal sorumluluk gerektirir. Bundan daha önce başlattığımız orman çalışmamız bugün onbinlerce ağaç oldu. Başkan Fatma Şahin şehre değer katıyor, gelecek nesiller için huzur sağlıyorsunuz. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 BAKBAK: AĞAÇ DAHA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR OLUŞTURUYOR

 Hava temizliği ve oksijen kaynağı olan ağacın korunması gerektiğini söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, “İnsana baktığımızda akciğerlerimizle solunum yapıyoruz. 4 bin metrekare ağaç 18 insanın hayatı boyunca alması gereken oksijen miktarını ancak sağlıyor. Bu örnek konunun önemini ve anlamını çok daha iyi anlatıyor. Her ağaç fidanı toprağa değdiğinde kattığı değeri şöyle anlatmak gerekiyor. Ağaç insanın yaşamını sağlarken, estetik değeri katarak daha yaşanabilir bir şehir oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

BAYRAK: BU ORMANLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ GİBİ

 Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, Gazi şehirde ağaçlandırma konusunda önemli isimleri anarak, “Birçok yerde konuştum, konferans verdim ama burada duygulandım. Ortaokul yıllarımızda Başpınar’da bulunan ormanı dikmiştik. Yıllar önce Gaffurbaba’da orman diktik bunlar bizim çocuklarımız gibi. Gaziantep Kent Konseyi olarak ‘Yeşil Gaziantep’ projesinde bizde yer aldık” dedi.

 AKCAN: İNSANLIĞIN ENERJİSİ OLAN ÇEVRE VE ORMAN BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİ BİR KONU

Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği (GABDER) Başkanı Ali Özcan Akcan, projeye destek verdikleri için guru duyduklarını aktararak, “Bir enerji sektörünü temsil ediyoruz ama insanlığın enerjisi olan çevre ve orman bizim için öncelikli bir konu. Bugün ve bundan sonra da orman ve çevreye olan sosyal sorumluluk projelerinde bulunacağız. Burada yaptığımız tören Hatay’da yaşanan olayla birlikte önemli ve değerli bir hal aldı. Diğer illerde de bu proje örnek alınır” diye aktardı.

 Gaziantep Ağaç Yetiştirme ve Koruma Derneği Başkanı Kemal Çetindağ ise derneklerinin 70 yıllık mazisinde birçok alanda ağaçlandırma yaptıklarını ifade ederek Büyükşehir Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyükşehir, 27 Milyon Fidan Hedefi İçin Desteği Sürdürüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin