Büyükşehir Belediyesi İkindi Sazı Geleneğini sürdürüyor

featured
Büyükşehir Belediyesi İkindi Sazı Geleneğini sürdürüyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde yapılan, Gazi şehirde önemli bir yere sahip meşk geleneği olarak devam ettirilen İkindi Sazları, Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülüyor. İkindi namazı sonrası yapılan geleneği yaşatmak için yürütülen etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Türk Musikisi Korosu, seslendirdiği eserlerle 2 saat boyunca dinleyenleri mest etti. Programa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halit Uğur, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak ve vatandaşlar katıldı.

İkindi Sazı Programında konuşma yapan Başkan Vekili Halil Uğur, koroya ve katılımcılara teşekkür ederek, “Gaziantepli olmayı, Gaziantepli olduğumuzu hatırlamayı özlemişiz. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep spor, eğitim, kültür, tarih, sanayi şehri dedi ama hiçbir zaman Gaziantep’in musiki şehri olduğunu da unutmadı. Ona huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Bayrak ise İkindi Sazları hakkında hatıralardan bahsederek, “ İkindi Sazı bir eğlence mekânı değildi. Orası bir eğitim yeriydi. Oraya herkes düzgün kıyafetlerle gelirdi. Gaziantep bir kültür şehri” diye konuştu.

Programın sonunda Halil Uğur günün anısına koro şefine çiçek verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyükşehir Belediyesi İkindi Sazı Geleneğini sürdürüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin