BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KALİTESİNİ YÜKSELTİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KALİTESİNİ YÜKSELTİYORGaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi ulaşımda hizmet vermek üzere alınan 96 otobüsü kullanacak olan şöforlere eğitim verildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanı Hüseyin Özdemirli, Ana hedeflerinin Gaziantep halkına çağdaş, kaliteli, konforlu ve ekonomik ulaşım olanakları sunmak olduğunu söyledi.

Hüseyin Özdemirli, “Gaziantep’teki ulaşım kalitesinin yükselmesi için 60’ı doğalgazlı 36’sı da dizel olmak üzere engelli vatandaşlarımızın kolaylıkla faydalanabilecekleri 96 yeni aracı ulaşım filomuza katıyoruz. Bugün de bu araçlarda görev yapacak olan arkadaşlarımıza araç kullanımı, yasal mevzuatlar ve hepsinden önemlisi halkla iletişim ve davranış biçimleri konusunda eğitimler veriyoruz.

Hizmetin kılık kıyafet, görünüm, davranış biçimleri ile bir bütün. Göreve başlayan yeni arkadaşlarımızın izleyecekleri yol ve davranış biçimleri çok önemli. Bu yolun ilk adımı aracı ve ekipmanı tanımak. Ülkemizde çok az kentte hizmet vermekte olan bu modern araçlar kentimizde ilk kez hizmet verecek. Hizmetin sağlıklı yürütülmesi için ekipmanı tanımak ve milli servetimiz olan bu araçları rantabıl kullanmak çok önemli” dedi.

Hüseyin Özdemirli, Gaziantep’te ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak olan 96 yeni otobüsün 10 tanesinin 18 metrelik doğalgazlı, 50 tanesinin 12 metrelik solo tipi, 36 tanesinin ise 9 metrelik dizel araçlardan oluştuğunu, bu araçlarda da vardiya sistemi ile yedekler dahil, 4’ü bayan 250 şoförün görev yapacağını,  eğitim programlarının yaklaşık 15 gün süreceğini belirtti.

ARAÇLARDA KART27 GEÇERLİ

Kent içi ulaşımda hizmet verecek bu araçlara binişlerde para kullanılmayacağını hatırlatan Özdemirli, Kart27 adını verdikleri manyetik kart sisteminin geçerli olacağı bu araçlara binişlerde vatandaşların mutlaka bu karta sahip olmaları gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerinde MAN Firması Satış Sonrası Hizmetler Eğitim Akademisi yetkilileri Kürşat Acar, Salih Cabas tarafından Sürüş Teknikleri, Yasalar, Yönetmelikler ve Ekonomik Kullanım konularında bilgiler verilirken, Kart27 firması yetkilisi tarafından da otobüslerde yer alan manyetik kart cihazlarının kullanımı anlatıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KALİTESİNİ YÜKSELTİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin